Stäng

DN: tillåt böneutrop i moskén

ISLAM. Sverige är inte Saudiarabien. Att tillåta böneutrop i Växjö är normal hänsyn till en religiös minoritet i ett demokratiskt land, skriver Dagens Nyheter i gårdagens ledare… 

…samma ledare som avslutas så här ” Det svenska samhället måste vara på sin vakt mot muslimsk extremism. Vi får inte kompromissa i frågor som barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Slöjor, handskakningar och religiösa skolor berör djupa frågor om jämställdhet och sekularism och måste tas på stort allvar. Vi vet att det finns suspekta moskéer där radikala idéer framförs och där budskapen formuleras från Turkiet eller Saudiarabien.

Där bör samhället bjuda motstånd. Det är en helt annan sak än att reflexmässigt säga nej när enstaka moskéer framför önskan om fåtaliga, korta böneutrop på låg volym.”

-Pettersson undrar hur ledarredaktionen på DN tänker? Vi ska vara på vår vakt mot muslimsk extremism men tillåta fåtaliga korta böneutrop på låg volym.

Tror verkligen DN att muslimerna nöjer sig med fåtaliga, korta böneutrop på låg volym? 

Dagens Nyheter verkar tro att islam är en religion som går att jämföra med andra när islam är en ideologi och en dödskult.

Vi har facit. Om vi gör som DN vill kommer vi att bli som Saudiarabien.

Jämför Syriens huvudstad Damaskus och med London. Varför är Syrien ett helvete och London ett mångkulturellt paradis? 

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

Strand i södra Europa 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

11 reaktioner på “DN: tillåt böneutrop i moskén

 1. Dom drev med böneutrop i Oslo for 15 år sen, rätt utanför min dör. Tro mej svenner, ni vill inte ha böneutrop. Så mycket bråk, man kan bli galen. Dom bråkar förjävligt. Jag bor inte lenger i Oslo, altför mycket religiøst bråk.

 2. Maktkamp mellan mellan shiamuslimers minoritetsstyre i Iran tycks ha triggat Saudi att öka den religiösa fanatismen för sunni för att motarbeta Iran. Därför pumpar Saudi tydligen nu in pengar och resurser i sunni-församlingar hemmavid och runt världen för att hålla nere Irans shia-styre. Islams spridning är grumlig politisk maktkamp i botten. Alltihop tycks vara normal ljusskygg politik och har inget med religion att göra. Så har jag tolkat det när jag såg dokument utifrån igår på SVT. Finns i 3 delar
  https://www.svtplay.se/video/17263650/dokument-utifran-dodliga-fiender–kampen-inom-islam/dokument-utifran-dodliga-fiender-kampen-inom-islam-avsnitt-1
  Politiker och regeringar i väst behöver nog vara mer uppmärksamma på att förebygga ökat odemokratiskt inflytande utifrån. Den ”naiva” romantiska idén om mänskliga rättigheter gäller inte lika lättvindigt längre om en nation vill skydda sig från krasst oönskat politiskt inflytande.

 3. Böneupprop borde godkännas enbart efter att en majoritet av kommuninvånarna i en folkomröstning skulle rösta för. Folkomröstningen skulle visa vilken försvinnande liten andel av även muslimerna som vill ha böneutropen för att inte tala om svenskarna.

 4. Nu ska ha inte bara en, två eller tre ointegrerbara främmande folkgrupper i landet utan fyra som lever på svenska folket? Det morras redan över de tre andra som dock är nästintill försvinnande få medan den fjärde, improduktiva på de flesta områden utom på att reproducera sig själva, riskerar att ta över landet på sikt. Vem tänkte de att ska försörja dem då?

 5. Slutet är nära, det börjar efter valet 2018 när 7 klövern fått förnyat förtroende av en trygg svensk befolkning !!!!!

 6. Enligt ovan angivna resonemang är det underförstått vi etniska svenskar som skall integreras och acklimatisera oss till de importerade rutinerna samt icke minst visa tacksamhet mot de som landstigit å våra nordliga breddgrader utan att hysa några planer på att låta sig inlemmas som en del av vårt samhälle.

  Där ser man vad det psykopolitiska propagandamaskineriet kan åstadkomma genom att introducera någon form av inhemsk islam light som ett initialt steg i normaliseringsprocessen.
  Nå, mina raska bröder – äro vi lurade? Icke!
  Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: