Åldersbedömningarna kritiseras igen


De hårt kritiserade åldersbedömningarna av ensamstående kritiseras igen.

Statistikprofessorerna Johan Bring och Lars Rönnegård hävdar i en rapport att chansen att vuxna bedöms vara barn är större än motsatsen. Risken att en vuxen kan edömas vara barn är hela 67 procent.

Givetvis kommer denna rapport att kritiseras, men för alla som sett bilder på ensamkommande kommer slutsatsen knappats som någon överraskning. Bilden nedan var en av de första där media visade upp ett ensamkommande barn.

 

Tror man att mannen på bilden är ett barn, är man antingen blind, en fullkomlig idiot eller så vill man av en specifik anledning se honom som ett. De enda som nu pustar ut är de medelålders kvinnor som utnyttjat och fortfarande utnyttjar boenden på HVB-hemmen. Om Brings och Rönnegårds rapport vinner gehör, har batikhäxorna inte haft sex med barn, utan de facto med vuxna män.

Fast skämt å sido. Visst vore det väl enklare för alla om samtliga som vill ta sig över gränsen till Sverige kunde visa upp ett pass eller annan id-handling som efter noggrann kontroll visar sig vara äkta?

SvD (bakom betalvägg)


9 responses to “Åldersbedömningarna kritiseras igen

 • age

  87% av röstberättigade i Sverige är ”dummare än snittet”.
  Troligen har många av dessa anställning både som gränsbevakare och som tjänstefolk på invällarverket = därav resultatet och problemet.

  => En helt naturlig konsekvens av evolutionen.

  Gilla

 • Mia

  ”Risken att en vuxen kan bedömas vara barn är hela 67 procent”.

  Och ändå har de flesta som undersökts bedömts vara vuxna (?)

  Gilla

 • Danne

  Svensk statistik är för det mesta lögn.
  Allt som alternativmedia begär statistik på för att det bevisar problemet med invandringen,den statistiken görs inte. Som man ropar får man svar, har aldrig varit mer relevant än nu.
  Grundlagsändringen är bara en ny spik i kistan på hur Sverige försöker dölja den sanning som finns. Själv står politiker och tvärsäkert hävdar att deras politik innebär att deras invandringspolitik medför en kompetensökning i landet. Bara 6% får arbete utan bidrag, mycket imponerande, och är en orsak till varför alla andra bör jobba längre innan pensionen kommer.
  Allt annat ska grävas ner och undanhållas de lättlurade i detta land.

  Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) inför nysvenska i spåren av massinvandringen till Sverige.

  MINDERÅRIGA
  – Det finns starka skäl att anta att en stor del av de ensamkommande ”flyktingbarnen”, som beviljats asyl i Sverige i verkligheten är vuxna.

  BARNÄKTENSKAP
  – Regeringen vill göra det svårare att erkänna barnäktenskap i Sverige. Men något totalförbud blir det inte.

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Fredde

  Är det kanske ett av ”barnen” som idag anlagt brand på ett flyktingboende i Bromsten?

  Konstigt nog så är branden anlagd inifrån (igen) , och inte utifrån av hatiska högerextrema som så ofta påstås annars…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hur kommer dessa s.k barn till Sverige, en fråga man hittills inte fått något svar på när man gång på gång frågat 7 klöverns partier eller annan svensk mångkulturälskande PK-expertis, kanske vet SD hur de kommer hit har ännu inte hört J.Å säga något om detta men det kanske kommer innan valet !!!!!

  Gilla

 • motvallsblogg

  Ensamkommande kommer aldrig ensamma.
  Kommer som Egyptens gräshoppor i stora svärmar.
  Föröder allt i sin väg.
  Nu från Afghanistan.

  Gilla

 • centurion

  Det är den asylsökandes eget ansvar att göra klart för gränsbevakarna ( i den mån de nu existerar), vem man är, varifrån man kommer, kön, ålder, etc. Inte konstigare än när vi flyger iväg på en utlandsresa. Saknar man pass eller andra papper för att styrka sin identitet, så är det bara att vända om. Tack o hej.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: