Stäng

Veronica Palm (S) har fått något att bita i

SOCIALDEMOKRATI. Veronica Palm (S) får regeringens uppdrag att leda utredningen om Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa. Utredningen ska titta på hur man kan minska skillnaderna i tandhälsa hos befolkningen.

Nåväl, jämlik tandhälsa lovade bland annat Palme (S) inför valet 1973 och Lars Enqvist (S) i Almedalen 1999 så det är ett gammalt S-löfte som ska utredas ännu en gång.

Jobbet till Veronica Palm utlovas av social- och idrottsminister Annika Strandhäll som Twittrar ut saken och det har säkert inget att göra med att Palm är socialdemokrat.

Att Veronica Palm (S) ska in bland grytorna och smörja kråset igen får mig att tänka på Två svenskar – en byggde upp och en rev ned, och får mig att tänka på rikskansler Axel Oxenstierna som byggde upp det moderna Sverige och att hans ord om tjänstetillsättningar 1634 borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

Nåväl, vi tar några få best of Veronica Palm…

https://twitter.com/daccraft/status/927505836158615552

https://twitter.com/daccraft/status/863916089075519488

 

20 reaktioner på “Veronica Palm (S) har fått något att bita i

 1. Min tandhygienist och tandläkare ber om ursäkt för de allt längre intervallerna mellan mina besök.

  ” De nyanlända tar massor av tid, men vi får inte mer resurser, politikerna bara lovar en massa, vi jobbar så mycket vi orkar och får, men hinner ändå inte med.”

  Ett citat ur verkligheten, och det kommer inte bli bättre.

 2. Som vanligt är urinvånarna i Sverige förlorarna. Det har kommit hit miljoner människor med ruttna tänder. Våra skattepengar förbrukas i rasande fart, medan tandläkarna gnuggar händerna.

 3. Blir nog en utredning som hamnar i papperskorgen till svindlande kostnader. Detta stolpskott måste ju försörjas av sosseriet. Det är ju bara skattepengar som går åt.

 4. Hon har säkert undrat varför pensionsräddarna måste betala 50 kr. Hennes första drag blir nog att sänka summan till noll. Sedan är hon mätt på eventuella reformer och sitter gärna av resten av tiden.

 5. Dom kunde börja med att ersätta mig o andra tandskadade inom psykiatrin. Alltså tandskador som dom själva orsakat. S o C i vårt landsting fattar inte alls. Nu när S har dåliga siffror då väcks denna fråga till liv. HYCKLARE!

 6. Vi tillsätter en utredning, med en utredare som borde behöva en utredning själv. Sossarna paradgren, utredning, sen kan vi visa att vi gjort nånting.

 7. Social- och idrottsminister Annika Strandhäll (S) och fd riksdagsledamoten Veronica Palm (S) skulle kanske tillsammans kika på hur långt fd statsminister Göran Persson (S) kom med sin gamla idé från 1 maj 2005 om genomförande av en tandvårdsreform.

  https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image-c/19254059/1100/normal/b24c4de6bdca6/palm.jpg

  En sosse med armarna i kors brukar sällan få speciellt mycket produktivt arbete uträttat.

  Från Göran Perssons sida verkar hans utspel bara ha stannat vid ett muntligt och substanslöst lockbete framfört till svenska folket i ett tal på första maj år 2005.

  Därefter föll tydligen alla de fagra sosse-orden i total glömska i snart 13 år för att nu år 2018 tas upp på agendan igen. Hur har det gått för alla med behov av omfattande tandvård och som trodde och litade på Göran Perssons fagra vallöfte som sen bara föll i total glömska?

  Emellertid togs myndighetsbeslut mycket snabbt om undantag för de ”nyanlända asylsökande flyktingarna” med behov av tandvård. Denna grupp beviljades både förtur samt ett kraftigt skattesubventionerat pris på tandvård för endast SEK 50:- …medan svenska medborgare hela tiden tvingats betala fullt pris för sina tandläkarbesök enligt gällande tandvårdstaxor.

  Delcitat

  ”Göran Persson lovade tandvårdsreform. Statsminister Göran Persson varnade i sitt förstamajtal för borgerliga hot mot a-kassan och den offentliga sektorn. Han aviserade också ett vallöfte en tandvårdsreform.

  Om vi ska klara en bra tandhälsa så måste vi successivt bygga ut den allmänna tandvården, sade Persson i sin forna hemstad Malmö. En beredning ska nu tillsättas i regeringskansliet för att se över tandvårdsförsäkringen. Ett första steg blir att göra det billigare för alla i åldrarna 20–30 år att besöka tandläkaren. Enligt Persson behövs en mer omfattande tandvårdsförsäkring för dem.” (Publicerat i Expressen den 1:a maj 2005) Slut delcitat

  Mycket snack men tyvärr lite eller ingen verkstad öht har som vanligt varit … och fortfarande är betecknande för sossarnas oförmåga att infria sina vallöften.

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/goran-persson-lovar-tandvardsreform

   1. Ordet svenskar betyder nuförtiden även de från klotet som satt foten på flygplanet från Mogadishu. Så ordet svensk bör användas med viss restriktion när det gäller sifferuppgifter.

   2. @ eva

    För dom som inte satt sin fot på flygplanet från Mogadishu så räcker det med att ha tagit sig till Sverige på annat sätt och därefter åkt tunnelbana i Stockholm för att betraktas som svensk.

    Detta enligt miljöpartisten Åsa Romsons doktrin uttalad i riksdagen 2012-10-17 och som fortfarande tycks gälla.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM&w=560&h=315%5D

 8. Det är därför feminister gaddar ihop med andra ideologier, religiösa som politiska, de ska HA rätt.. Bara för att de TROR på det.. Helt absurt att tänka att man kan ha en modern, demokratiskt och utvecklande värld grundad med dessa parametrar…

 9. Efter att det blivit så dyrt att gå till tandläkaren medan andra går gratis, så är man på god väg att Svenskarna får lika dålig tandhälsa som invällarna.
  Så kravet är väl redan uppfyllt.

 10. Där behöver inte siita någon avdankad sjuk politiker och utreda.
  Tandvården skall vara helt gratis också inplantat.
  Men poltiker i riksdag och regering ämbets män skall betala fullt.
  Gäller alla ämbetsmän

 11. Är det meningen att hon ska se över det faktum att många svenskar tvingas avstå tandläkarbesök p.g.a. den höga kostnaden, en kostnad nyanlända och tiggare från Rumänien slipper?

 12. Så det var inte kompetensen som avgjorde valet, för att leda utredningen av ”Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa”?

  Utan för att någon skulle få ”något att bita i”.

  Rättare sagt en omskrivning, för att bli avlönad av partiet/regeringen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: