Stäng

25 procent av männen i brottsaktiv ålder är födda utomlands

INVANDRING. Den grupp i samhället som utan tvekan är mest problematisk vad gäller brottslighet, våld och otrygghet är män i brottsaktiv ålder, 15-44 år. Där finns testosteronet och våldspotentialen.

Hur denna grupp är sammansatt och beter sig har avgörande betydelse för tryggheten och stabiliteten i samhället. Därför är det intressant att titta på hur gruppen ser ut och hur/om den förändras över tid. Extra intressant är den mest brottsaktiva delen av denna grupp, de utrikes födda. De har en högre brottsaktivitet än de svenskfödda, i synnerhet när det gäller grova våldsbrott och sexualbrott.

Nedan visas hur andelen utrikes födda män i gruppen män i brottsaktiv ålder har förändrats under perioden 1970-2017. Observera att de sista åren inte rör sig om femårsintervall.

En väsentlig sak som inte framgår i tabellen är sammansättningen. Den har betydelse, eftersom brottsaktiviteten varierar bland invandrarna. Invandrare från övriga Norden har en förhållandevis låg brottsaktivitet, och de har under många år varit en betydande del av invandrarpopulationen. 1970 utgjorde män från de övriga nordiska länderna en majoritet, 57,6 procent, av den utrikesfödda populationen i denna åldersgrupp. 2017 utgör de 4 procent.

Statistiken från 1970 är inte lika heltäckande som för 2017, men Nordens och Afrika/Asiens procentandelar är exakta. Dessa två ursprungsområden har som synes bytt plats.

Antalet män har förstås också stor betydelse. 1970 fanns det 172 039 utrikes födda män i åldersgruppen 15-44 år. 2017 har det stigit till nästan en halv miljon, 491 488.

Frågan är om något annat land, frivilligt och i fredstid, har förändrat sin demografiska sammansättning så dramatiskt och på så kort tid som Sverige har gjort de senaste tolv åren mellan 2005 och 2017.

En annan fråga är om en generation verkligen har rätten att förändra sitt lands befolkningssammansättning i grunden? Förvaltar vi arvet från tidigare generationer och lämnar vi, som sig bör, över landet i ett lika bra eller bättre skick till nästa generation?

Från Affes statistikblogg.

-Pettersson säger att siffrorna talar för sig själva. När jag härjade på skolgården och var osams med någon var det danskjävel och finnjävel nu får man inte säga något för då blir man anmäld för hets mot folkgrupp…

5 reaktioner på “25 procent av männen i brottsaktiv ålder är födda utomlands

 1. Har man brutit sönder dammluckan återstår
  bara att acceptera översvämningen!

  Tack ala superintelligenta 87%:are för att ni avslutade Sverige
  som en fin nation!

  Mitt liv är snart till ända och jag kan bara gratulera er, som blir
  drabbade av ”det fina folket”!

  Jag kan aldrig sluta förvåna mig över hur många, obeskrivligt dumma människor vi har i vårt land.

  Gläd er åt det ni får och var glad för det ni kan behålla, dumskalar!
  Ni, 87%:are, har förstört Sverige!
  Har ni så mycket intelligens att ni kan ändra er och styra Sverige
  mot en räddning?
  En räddning skulle vara att frigöra Sverige från islam.
  De som hänger sig till islam placerar sig utanför de lagar och regler som gäller i Sverige.
  Koranen, deras huvudsakliga lagbok, den lagbok,
  som styr sekten, föreskriver ett beteende som inte
  stämmer med våra lagar i Sverige.

 2. På grund av alla ensamkommande killar som kommit, så blir det ju en viss överrepresentation av just unga män i den åldern som det begås mycket brott. Något jag ofta tänkt på, särskilt under hösten 2015.

 3. Sen är säkert minst 50% andra generationens invandrare. De lär vara värst så vi har det värsta framför oss.

  1. Andra generationens invandrare !!!!
   Vi ska ju enligt det lilla partiet KD:s ledare Ebba.B.T i Sverige för att lösa massinvandringens katastrofala konsekvenser inte dela upp människor i olika grupper utan vara som enda stor familj.

 4. Samhällsbygget levererar. En liten ansträngning med åtskilliga utmaningar för framtiden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: