Överenskommelse om etableringsjobb klar


INVANDRING. Fack och arbetsgivare är överens om hur så kallade etableringsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa ska genomföras. Överenskommelsen presenteras i eftermiddag av arbetsmarknadsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och företrädare för arbetsmarknadens parter.

Etableringsjobben baseras på att staten står för i princip hela kostnaden mot att företagen tar emot personer som behöver en inkörsport till arbetsmarknaden. Det ska vara en kombination av arbete och utbildning. Ersättningen de får ska motsvara en lägstalön i kollektivavtalet på området där etableringsjobbet finns, enligt tidigare uppgifter.

-Pettersson säger att så var det med kompetensregnet. Staten, det vill säga skattebetalarna måste betala hela lönen för att pensionsräddarna ska få arbete.

Tyvärr kommer det inte att hjälpa, de flesta arbetsgivare är ute efter duktigt folk, inte låga löner och lyckas de skaffa arbete åt  någon så får de med riktiga jobba flytta på sig.

Minns ni SVT hösten 2015, det är samma media som idag ska faktakontrollera andra medier inför valet.

3 juni 2015


9 responses to “Överenskommelse om etableringsjobb klar

 • Danne

  Att arbetsgivarna är glada är ingen gåta för mig. Men vad fackföreningarna får ut av detta är för mig en gåta! Normalt sett är facket oerhört protektionistiska när det gäller arbetstillfällen.
  Man klagar på att arbetare från Polen får lägre lön vid lika arbete men när konstgjorda arbeten för ”högutbildade” migranter skapas med låga löner betalda av staten, då är det djävlar anamma tyst i Lo-borgen!

  Gilla

 • Nosferatu

  Snart går vi in i nästa lågkonjunktur och vilka arbetsgivare är intresserade av att ha fler anställda en verksamheten kräver?

  Vi kommer att få se en del arbetsgivare anställa nyanlända och rata alla andra som går ut i arbetslöshet.

  En win-win siituation m.a.o.

  Gilla

 • Sanning

  Endast ett par procent av dessa välutbildade flyktingar har fått ett arbete efter två år, trots statens frikostiga lönebidrag.
  Tänk på vilken valsedel ni stoppar i valurnan i höst. Om ni vill ha hit fler släktingar till pinoccio får ni rösta på svetsaren.

  Gilla

 • Hanna

  Tag bort ALLA etableringsstöd mm mm och låt människor göra sig själva anställningsbara! Lovar att tiden fram till första jobbet minskar drastiskt. Utarbetade människor som slitit i massa år kan dock undantas om de behöver något slags anpassningsstöd.

  Gilla

 • Sanning

  Jag skulle tillägga att flyktingarnas uppgifter om utbildning är en självskattning, då de inte har med sig några betyg eller intyg med sig när de kommer till Sverige.
  Nu kommer tiotusenkronorsfrågan: om nu flyktingarna ljuger om var dom kommer ifrån, att de är utsatta för krig, sin ålder, vad de heter, osv. Varför skulle dom tala sanning om sin utbildning och arbetslivserfarenhet?
  Ovanstående artikel talar väl sitt tydliga språk. Hade det varit sant att de var läkare och ingenjörer hade de haft jobb idag.

  Gilla

 • Sanning

  Nu ska vi se hur duktig han är i matematik våran statsminister. Dessa människor ska bidra till vår pension men har ingen lön utan staten betalar hela lönen.
  Som sagt hur kan någon rösta på en person som inte klarar grundskolans matematik.

  Gilla

 • El gringo

  Detta borde bara gälla ursvenskar, de övriga borde flytta hem eller till sina grannländer.

  Gilla

 • Fredde

  Får de svenska långtidsarbetslösa samma stöd från staten när de söker jobb?
  Jaså, inte det.

  Omvänd rasism om du frågar mig…

  Gilla

  • Mats Johansson

   EXTRATJÄNSTER VÅRD SKOLA OMSORG I GÄVLE BETALAR 16.000KR FÖRE SKATT HELTID MED HANDLEDARE,DESSA TYPER, FÅR TYP 16.000KR EFTER SKATT+ETABLERINGSSTÖD BOSTADSB,BOSTADSTILLÄGG,UNDERHÅLL,OCH GRATIS TANDVÅRD…HEJJA SVERIGE

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: