Kritik mot tolkar i Malmö – uppmanade till angiveri


INVANDRING. Flera asylsökande uppger för P4 Malmöhus att tolkar de stött på hos bland annat Region Skåne och Migrationsverket kallat dem för landsförrädare och terrorister. Hasan, som varit ordförande i en fackförening i Turkiet och sökt asyl som oppositionell, berättar för P4 att det bara dröjde några minuter innan den tolk han tilldelades på flyktinghälsan i Malmö började gå på honom.

– Det hade inte ens gått två-tre minuter innan tolken började säga: ”Ni har förrått Turkiet, ni har förrått ert land”.

Samma tolk har dessutom gjort inlägg på sociala medier med uppmaningar om att ange turkiska regimkritiker, rapporterar P4.
Vd:n för företaget Språkservice som förmedlat tolkarna säger att de inte fått in några anklagelser mot tolkarna men tar uppgifterna på allvar.

-Pettersson säger att det är inte bara tolkar, det är också handläggare men så går det. Flyttar man Mellanösterns klansamhälle till Sverige så blir det som i Mellanöstern.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


6 responses to “Kritik mot tolkar i Malmö – uppmanade till angiveri

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: