Hur kunde det bli så här?


Frågan ställs av Helena Edlund, författare och präst. Frågan åsyftar islams allt större påverkan på det svenska samhället.

”Det pågår ingen islamisering”, skrias högt från många håll. Verkligheten säger något helt annat och Edlund drar upp en rad exempel som bl.a. finansieras med skattemedel.

Ebtisan Aldebe som Petterssons haft uppe i flera inlägg, Rakhmat Akilov, kvinnliga läkare som vägrar skaka hand, böneutrop, barnäktenskap. Några exempel på avarter från en religion som uppenbart har svårt att acceptera och respektera.

Edlund tar också upp fall som har och fortfarande finansieras av oss skattebetalare. Dessa organisationer och rörelser ”poppar upp som svampar” (Edlunds ordval) och de får ett allt större utrymme i media och i samhället. Allt fler röster från dessa organisationer och rörelser, kräver både en särbehandling och ett avståndstagande från de regler som byggt upp Sverige. Könsseparation i skolorna, könsuppdelade badtider och krav på heltäckande klädsel på sjukhus och andra arbetsplatser m.m.

Edlund nämner att all kritik mot detta omfattas av lagen om hets mot folkgrupp, hur olika nätverk jagar kritiker i sociala medier och hur personer som framför kritik hängs ut i media som islamofober.

Det mest intressanta i Edlunds text, är ändå kopplingen mellan islams allt större inflytande i samhället och Socialdemokraterna och då i synnerhet deras religiösa gren, Tro & Solidaritet.

Socialdemokraterna har varit Sveriges största parti och statsbärande i många decennier. Den trenden är bruten sedan ett antal år tillbaka och när traditionella väljargrupper till partiet nu lämnar i allt större utsträckning, är gruppen utomeuropeiska invandrare allt viktigare. Helena Edlunds sista ord säger nog mer än vi anar.

”Socialdemokraterna har två mål: Att ta makten och att behålla den. I sin strävan efter att uppnå dessa mål valde man helt sonika att sälja ut demokratin till religiösa extremister och antidemokrater. Draksådden från den oheliga alliansen får vi nu alla skörda. You scratch my back, I’ll scratch yours”

Läs och sprid texten, för det är den värd.

Läs också Rebecca Weidmo Uvells granskning av islamism och skattefinansiering.


8 responses to “Hur kunde det bli så här?

 • eva

  Det verkar som om det inte bara är en ohelig och grön allians mellan C, MP och islam, S finns med och lurar i hörnet. Kanske en av denna nya konstellations osynliga stöttepelare.
  Tack alla ni, ingen nämnd och ingen glömd, som letar reda på alla oegentligheter och konstigheter i landet Sverige och för fram dem i ljuset. Hoppas att ni orkar fortsätta!
  Tack!

  Gilla

 • ruben

  Den humanistiska stormakten tycks lämna svenska medborgare i sticket steg för steg. Samtidigt höjs de redan skyhöga skatterna steg för steg för att ha råd med den overkligt villkorslösa invandringen av blivande bidragsturister, som samtidigt till stor del blir muslimska S- eller MP-väljare. Det är en skymf mot svenska skattebetalare och verkar bli många långa dagars färd mot natt innan Sverige lagats.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sanningen jämte SD är och förblir den mytomaniska 7 klöverns och det övriga hycklande etablissemangets fiende nr.1

  Gilla

 • Fredde

  OM nu Allah vore den enda och rätta guden, OM islam vore den rätta religionen för alla..

  Hur kommer det det sig då att det ständigt är krig, misär och förföljelse i de länder där islam härskar?

  Borde de inte leva i harmoni och trygghet medan vi andra förtappade skulle lida?
  Hur kommer det det sig att vi andra har längst livslängd, lägst arbetslöshet och noll % analfabeter?

  Bara en stilla fundering…

  Gilla

  • introvert

   En del av islam är i krig med sig själv. De sanna islamofoberna
   är de som inte lämnar islam. En utopisk lära om att någon gång
   i framtiden när alla har blivit muslimer så ska dom leva i fred.
   Känner vi igen från kommunismen, utopisamhällen, lovar något
   i framtiden utan att kunna leverera.

   Gilla

  • Tomas

   Ja, lite fundersam blir man ju, när de inte kan (och har aldrig kunnat) hålla sams mellan shia och sunni. Då kan man ju stilla undra vad de tycker om oss. Jens Orbacks ord klingar högre och högre ”-om vi är snälla mot dem nu, kanske de är snälla mot oss, när vi är i minoritet”

   Gilla

 • Måttligt road på egenmäktiga politiker

  Fabrikerna flyttade ut och de permanent arbetslösa ”valarbetarna” flyttade in.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: