Stäng

Bråk på boende i Kiruna

MEDIA. Vid 18-tiden i kväll kom larm om bråk på ett boende i Svappavaara. Initialt lämnades uppgifter om att flera person bråkade och att någon skulle var beväpnad med kniv men att det var oklart om någon person skadats.

Två polispatruller beordrades till platsen. Det var lugnt på platsen när polisen kom dit. Efter att ha pratat med flera personer skrev polisen en anmälan om olaga hot. Ingen person är frihetsberövad.

Ovanstående ordagrant från SVT. 

-Pettersson noterar att SVT påstår att de står för saklighet och opartiskhet. Det SVT publicerar ska vara sant och relevant.

Det är säkert sant, men relevant? Är det inte betydelsefullt att rapportera vilken typ av boende det rör sig om? Är det knivslagsmål på ett ålderdomshem eller är det gruvarbetare som fajtas? Döljer SVT något…

7 reaktioner på “Bråk på boende i Kiruna

 1. Kiruna, det är dit de flugit in de afrikanska bråkstakarna som flytt till Grekland. Stass ministern lovade ju hit dem eftersom de flytt krig o elände och kommit till ett ännu värre krigshärjat land, Grekland och där riskerar man att bli skjuten varje sekund

  1. Tänk ändå vad feta bidrag har dragningskraft när dom kunde
   varit kvar med värme och sol, men åker istället dit där man har
   ett par meter snö.

 2. Gäller inte den geniala svenska lagen mot att bära kniv på allmän plats på boenden, får de stackars boende kanske vara beväpnade där för att kunna försvara sig ?
  ”Trygga” dårhuset Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: