Stäng

”Bilsläparna” fick löjligt låga straff och får behålla körkorten

BROTTSLIGHET. De unga invandrarmän som nyligen dömdes till löjligt låga straff för att på ”skoj” roat sig med att släpa slumpvis utvalda människor efter sin bil i Malmö och Lund får behålla sina körkort. Enligt uppgift i Sydsvenskan, bakom betalvägg som vi inte länkar till, är skälet till att körkorten inte dras in att brotten klassificeras som misshandel, inte som trafikbrott.

Männen är dessutom så pass unga så de har troligen sina körkort på prov.

-Pettersson tycker att ett rimligt straff hade varit fängelse i 1-2 år, indragna körkort och beslagtagen bil, alternativt utvisning.

TIDIGARE 2018-03-02. ”Bilsläpningarna” bedöms som misshandel – straffet ett skämt

BROTTSLIGHET. Malmö tingsrätt har i dag dömt två män, båda 19 år, för att tillsammans under ett dygn ha misshandlat och försökt misshandla nio för dem okända personer genom att hålla fast dem och tvinga dem att springa efter deras bil.

Två män åtalades för att tillsammans ha utfört åtta fall av grov misshandel, ett fall av försök till grov misshandel och ett fall av ofredande. Två kamrater åtalades för att ha deltagit vid flera av brotten.

Från midnatt mellan den 7-8 augusti till tidig morgon den 9 augusti 2017 tog två till fyra yngre män (18-19 år) som färdades i en stor svart personbil kontakt med män i samma ålder för att fråga efter vägen. När männen i bilen fått hjälp med anvisningar har en av passagerarna i bilen tagit i hand, men inte släppt taget, utan föraren har i stället kört iväg. Personen som hållits fast har i flera fall dragits eller släpats med bilen. Åklagaren har hävdat att dessa gärningar ska bedömas som grov misshandel eftersom agerandet varit livsfarligt och gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Tingsrätten har funnit att samtliga bildragningar i vart fall resulterat i smärta i armen på personerna som dragits med. De båda männen har insett detta. Genom att de fortsatt att utföra gärningarna trots att flera personer släpats och fallit till marken, har de även insett risken för att deras handlande kunde medföra allvarliga skador hos personerna som drogs med. De har därmed gjort sig skyldiga till misshandel. En av kamraterna har friats från medverkan medan den andra kamraten har dömts för medhjälp i en mindre del.

Det har varit fråga om snabba accelerationer över korta sträckor men hastigheten har ändå varit förhållandevis låg. Körningarna har därmed inte varit livsfarliga. Det har också varit korta förlopp och syftet har inte primärt varit att skada personerna. Bildragningarna ska därför bedömas som misshandel av normalgraden, säger Christina Nilsson.

Deras ålder har beaktats vid straffets bestämmande. Straffet har bestämts till skyddstillsyn med samhällstjänst 140 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse 6 månader ha dömts ut.

19-årige Alain Markenbjörk döms till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst för misshandel, försök till misshandel och ofredande. Alain Markenbjörk är född i Sverige men har bosnisk respektive peruansk invandrarbakgrund.

19-årige Bilel Schäfer döms för misshandel, försök till misshandel och ofredande till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst. Schäfer var den unge man som kom in till polisstationen tillsammans med sin mamma. Hans mamma är svensk och hans pappa en invandrare från Tunisien.

Alain Markenbjörk och Bilel Schäfer har båda erkänt brott.

Pressmeddelande

Malmö Tingsrätt MÅLNR: B 7088-17

-Pettersson undrar om 140 timmars samhällstjänst för nio fall av grov misshandel ens är ett straff. Grabbarna håller nog på att garva ihjäl sig nu…

Alla fyra åtalade har utländsk bakgrund.

TIDIGARE 2018-02-16. ”Bilsläpningarna” i rätten – misstänkta hävdar lek

BROTTSLIGHET. En rättegång pågår i Malmö mot fyra 19-åringar som misstänks för de uppmärksammade ”bilsläpningarna” i augusti förra året. Gänget ska ha åkt runt och lurat fram unga män till sin jeep, därefter ska de ha greppat offrens arm samtidigt som föraren gasat.

Conny Andersen utsattes för vad tonåringarna själva kallar en ”lek”. Han släpades över 100 meter, i 30–40 kilometer i timmen.

– Bilen accelererade och jag försökte springa, men det gick för snabbt. Då tänker jag att jag ska försöka glida med fötterna på marken, men mina ben bara dunkar i marken, berättar Conny.

Åklagaren Fredrik Jönsson menar att straffvärdet är fyra års fängelse.

-Pettersson säger att det är skitskoj, vi släpar dig efter bilen på lek och släpper dig sedan. Du blir bara lite skadad om du inte hamnar under bilen.

Alla fyra åtalade har utländska namn, dock inte arabiskt/muslimska. Livsfarliga och hänsynslösa dåd som hade kunnat sluta med att nio unga män fått allvarliga skador. Vi får hoppas de åtalade får fortsätta leka i en fängelsecell för de har tidigare meriter som visar på att de inte borde gå lösa.

Sydsvenskan får ingen länk för de använder betalvägg.

9 reaktioner på “”Bilsläparna” fick löjligt låga straff och får behålla körkorten

 1. Raggare var dåtidens plåga på 60-talet hette det. Två jänkarbilar sida vid sida på en dubbelfilig gata i Trollhättan. Mellan dem en tjej som dock inte släpades utan hölls i fast grepp mellan bilarna. På detta sätt rullade bilarna ett femtiotal meter som dock sågs av polisen. Ingen skadades troligen var det mest en galen fyllegrej.
  Förarna samt de två som höll tjejen, fick 3 månaders fängelse vardera. Indragna körkort för dem alla. Samt misshandelsdomar. Stod att läsa om i större delen av landets dagstidningar efter händelsen.

 2. Rättsväsendet blir nästa stora sak för alternativmedia att klarlägga. Hur många kommunister, miljöpartister, centerpartister och islamvurmare finns i de kretsarna? Här krävs en grundlig genomgång.

 3. Jag har hört om tjuvfiskare, som tappat körkortet när de använt bilen för att ta sig till ”tjuvfisket”. Så något skumt tycks pågå i det dolda i Sverige. Det kan ta lite tid att laga det trasiga. När Svenskar en gång väljer att nu är det nog av dysfunktionell dominans i samhället, så krävs ett större mått av beslutsamhet. Hoppas vändningen börjar efter valet i September.

 4. Det svenska rättsväsendet uppvisar outtröttligt sin totala kollaps och inkompetens.
  Det måste till lite sverigedemokrater för att få ordning på eländet
  Läste i dag på text-TV pm två centerpartistiska nämndemän som tyckte att Sverige skulle införa sharialagar.
  De sparkades visserligen på studs av Annie Lööf men det visar med all tydlighet hur man tänker inom centerpartiet.
  Och varför de sk ” nyanländ” alltid undgår straff.

 5. Naturligtvis i ett land med ett totalt havererat vänsterstyrt rättsväsende där det snart är svårt att urskilja vem som är kriminell och inte kriminell !!!!

 6. Vilken tur för dem då kan de göra om brottet utan att bli åtalade för olovlig körning i alla fall.

 7. Ett rättssystem som hjälper brottslingen och struntar i brottsoffrets känslor och vedermödor. Det borde vara tvärtom. Domen borde skrivas med utgångspunkt från brottsoffrets skada och utan förmildrande hänsyn för brottslingen.

 8. Jag säger som Ingrid Carlqvist, helt sinnessjukt! De skulle inte bara utvisas på livstid utan även bli av med körkortet, på livstid! Vore jag domare skulle det bli så om jag så skulle få sparken!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: