Polisstudenter kunde inte avfyra ett vapen

Kraven på att bli polis är inte lika höga idag som igår.

För att fylla på med nya poliser, har kraven på att komma in på polisutbildningen successivt sänkts. Nu har flera antagna polisstudenter tvingats sluta för att de inte klarade att avfyra ett tjänstevapen. Trots de redan sänkta kraven, är Polismyndigheten villig att diskutera nya åtgärder för att sänka kraven ytterligare.

Låter verkligen som att den svenska polisen ingjuter förtroende. Vi kan nog också ana oss till att det här är ytterligare en rubrik som utländska medier kommer att rapportera om från detta allt märkligare land.

SvD

11 thoughts on “Polisstudenter kunde inte avfyra ett vapen

  1. Spelar nog ingen större roll. Åklagarna slänger ju det mesta från polisen direkt i papperkorgen. Något åtal blir det sällan.

  2. Spelar väl egentligen ingen roll. Åklagarmyndigheterna slänger ju ändå de

  3. Ja just det! Den svenska polisen igen.
    Don efter person brukar det ju heta.
    När jag var liten sköt jag med så kallade ärtrör. Det tillgår på så sätt att man fyller munnen med gula ärtor, för röret till munnen varpå man blåser.
    Kanske något för den svenska polisen?
    Vi bör dock informera den svenska polisen om att inte skjuta ärtor på någons gräsmatta, ty ärtorna gror och kan ge gräsmattan oönskat utseende, vilket betyder att villaägaren kan bli arg på den svenska polisen.
    Ammunitionen är billig! Ett paket ärtor kostar kring 15-20 kr. Det låga priset är en stor fördel nu när skattepengarna går till ”andra saker”.

  4. och när dom lyckas avlossa sitt tjänstevapen blir det livsfarligt för allmänheten.
    I fallet guldrånet i centrala Stockholm där den kvinnliga polis sköt 10 skott genom ett fönster till ett gym.

  5. Spelar väl ingen roll att dagens kramgoa svenska dialogpolis inte orkar avfyra sitt tjänstevapen när de i alla fall både siktar för dåligt och alldeles för lågt till skillnad mot andra länder med poliser värda namnet som prickar rätt och eliminerar icke önskvärda element !

  6. Varför skall man lära sig avfyra vapen när man istället kan öva sig på att forma handhjärtan och fixa en fika åt buset.??

  7. Kanske beror på att dom är skotträdda , för det är ju lite svårt att avfyra ett skjutvapen och samtidigt hålla för öronen .Sedan faller väl många ifrån som kanske blir åksjuka eller har torgskräck och är mörkrädda , ja listan kan nog göras hur lång som helst , det räcker nog snart med om dom kan läsa och skriva så uppfyller dom alla kriterier för att bli polis . Och skulle dom till äventyrs inte klara någonting av det nu uppräknade så kan dom ju alltid bli politiker för där räcker det nog bara med att du kan stå på benen .

  8. Bedrövlit” Att avfyra ett vapen kräver ingen muskelkraft alls. Dock en mental inställning till att ett vapen ska användas för att skydda polisen och att användas mot kriminella. Vilka mesar som antagits! Är det feminister? är det inkvoterade med rätt värdegrund? Och dessa mjäkiga individer har betalt för att de ska SKYDDA FOLKET? SVENSKA STATENS TOTALA HAVERI.

  9. Risken för vådaskott är ju uppenbar och det åderlåter styrkorna ytterligare. Bra jobbat, Danne…!

Kommentera