Polisstudenter kunde inte avfyra ett vapen


Kraven på att bli polis är inte lika höga idag som igår.

För att fylla på med nya poliser, har kraven på att komma in på polisutbildningen successivt sänkts. Nu har flera antagna polisstudenter tvingats sluta för att de inte klarade att avfyra ett tjänstevapen. Trots de redan sänkta kraven, är Polismyndigheten villig att diskutera nya åtgärder för att sänka kraven ytterligare.

Låter verkligen som att den svenska polisen ingjuter förtroende. Vi kan nog också ana oss till att det här är ytterligare en rubrik som utländska medier kommer att rapportera om från detta allt märkligare land.

SvD


11 responses to “Polisstudenter kunde inte avfyra ett vapen

 • Jhonsson

  Spelar nog ingen större roll. Åklagarna slänger ju det mesta från polisen direkt i papperkorgen. Något åtal blir det sällan.

  Gilla

 • Matte

  Inte tusan att det blir fler poliser fast kraven har sänkts.
  Under våren blev det 259 tomma platser.
  9352 som sökte.

  Kvar på utb. efter 3v är 541.
  31% av dessa är kvinnor
  Polisen hade planer för 800 utbildningsplatser.

  Flest föll på psykologbedömningen.

  Här kan man se utfallet i gallringen.

  http://polistidningen.se/2018/02/259-tomma-platser-pa-forsta-terminen/

  Gilla

 • Billy Boy

  Intagningskraven till polis-skolan sänktes en hel del redan när den tidigare oduglige Dan Eliasson (S) var rikspolischef …

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Jhonsson

  Spelar väl egentligen ingen roll. Åklagarmyndigheterna slänger ju ändå de

  Gilla

 • assad

  Ja just det! Den svenska polisen igen.
  Don efter person brukar det ju heta.
  När jag var liten sköt jag med så kallade ärtrör. Det tillgår på så sätt att man fyller munnen med gula ärtor, för röret till munnen varpå man blåser.
  Kanske något för den svenska polisen?
  Vi bör dock informera den svenska polisen om att inte skjuta ärtor på någons gräsmatta, ty ärtorna gror och kan ge gräsmattan oönskat utseende, vilket betyder att villaägaren kan bli arg på den svenska polisen.
  Ammunitionen är billig! Ett paket ärtor kostar kring 15-20 kr. Det låga priset är en stor fördel nu när skattepengarna går till ”andra saker”.

  Gilla

 • Roland ram

  och när dom lyckas avlossa sitt tjänstevapen blir det livsfarligt för allmänheten.
  I fallet guldrånet i centrala Stockholm där den kvinnliga polis sköt 10 skott genom ett fönster till ett gym.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Spelar väl ingen roll att dagens kramgoa svenska dialogpolis inte orkar avfyra sitt tjänstevapen när de i alla fall både siktar för dåligt och alldeles för lågt till skillnad mot andra länder med poliser värda namnet som prickar rätt och eliminerar icke önskvärda element !

  Gilla

 • Nils Dacke

  Varför skall man lära sig avfyra vapen när man istället kan öva sig på att forma handhjärtan och fixa en fika åt buset.??

  Gilla

 • putte

  Kanske beror på att dom är skotträdda , för det är ju lite svårt att avfyra ett skjutvapen och samtidigt hålla för öronen .Sedan faller väl många ifrån som kanske blir åksjuka eller har torgskräck och är mörkrädda , ja listan kan nog göras hur lång som helst , det räcker nog snart med om dom kan läsa och skriva så uppfyller dom alla kriterier för att bli polis . Och skulle dom till äventyrs inte klara någonting av det nu uppräknade så kan dom ju alltid bli politiker för där räcker det nog bara med att du kan stå på benen .

  Gilla

 • Richard Jarlestam

  Bedrövlit” Att avfyra ett vapen kräver ingen muskelkraft alls. Dock en mental inställning till att ett vapen ska användas för att skydda polisen och att användas mot kriminella. Vilka mesar som antagits! Är det feminister? är det inkvoterade med rätt värdegrund? Och dessa mjäkiga individer har betalt för att de ska SKYDDA FOLKET? SVENSKA STATENS TOTALA HAVERI.

  Gilla

 • centurion

  Risken för vådaskott är ju uppenbar och det åderlåter styrkorna ytterligare. Bra jobbat, Danne…!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: