Stäng

Husvagn på vintern

Staffanstorps kommun har varit på tapeten ett bra tag nu och då gäller det förstås de husvagnar man tvingats placera migranter i när kommunens bostäder inte räcker till.

Vi glömmer väl inte SVT:s infantila försök att blidka opinionen i Belinda Olssons Opinion Live den 25:e januari. Pettersson tar upp samma artikel nedan, men det finns lite att tillägga i frågan.

Svensk media har uppenbart bestämt sig för att ta ställning i frågan om migranterna och husvagnarna i Staffanstorp och den ställningen delar man med vänstern och de intressegrupper som propagerar för alla världens migranters rätt att komma och stanna i Sverige.

Media avslöjar sig ibland själva, som exempelvis i Belinda Olssons direktsändning, men också i en snyftar som Sydsvenskan publicerade i torsdags. Nej, artikeln gömmer sig bakom en betallänk och betalar för propaganda gör vi inte. Nu finns det vänligt sinnade själar som förser oss med tips och det tackar vi för.

Sydsvenskans artikel från i torsdags inleds så här.

”Fruset vatten, trasig dörr och svårt att sova på nätterna. Den senaste veckans kyla och blåst har slagit hårt mot de boende i husvagnarna i östra Staffanstorp”

Resten av artikeln är en ända lång snyftare om stackars migranter som tvingas leva i kyliga, vindpinade och trasiga husvagnar. Betalar ni för gammelmedias låsta artiklar, kan ni läsa just denna här.

Som vanligt finns en annan verklighet än den etablerad media beskriver. Denna verklighet beskrivs på Staffanstorps kommuns hemsida.

Bl.a. får vi veta detta.

”…matlagning förekommit i själva husvagnarna (brödrostar, vattenkokare med mera) och säkringarna utlöst på grund av överbelastning. Mat ska lagas i den särskilda köksvagn som finns i anslutning till husvagnarna, vilket också tydligt har kommunicerats till de boende…//…en vattenledning frusit sönder som en följd av att dörren till köksvagnen blåst sönder, då den inte stängts som den borde av de som bor där, trots upprepade tillsägelser om att dörrar måste stängas…//…En omfattande oordning har uppmärksammats, med sopor som inte kastats i sopkärlen och disk som inte diskas…//…vissa av de boende som bott sedan hösten inte betalat någonting alls i hyra hittills”

Det är alltså de inneboende migranterna som själva orsakat problemen, trots upprepade uppmaningar från fastighetsbolaget. Dessutom har fyra av de sex som nu bor, vägrat betala hyran.

Undrar inte också ni varför Sydsvenskan inte tog upp detta i sin artikel? Självklart gör ni det, men det är så här många oseriösa medier väljer att förmedla nyheter som berör migranter. Om detta kallas för seriös journalistik eller propaganda får ni själva avgöra. Till Sydsvenskans försvar måste vi medge att de inte är ensamma. Fall där ansvariga journalister väljer att undanhålla sanningar så fort någon delaktig är invandrare eller asylsökande, hittar vi i snart varje etablerad blaska.

Kan man kalla detta ”fake news”? I sådana fall är det just propagandaartiklar som Sydsvenskans, regeringen vill bemöta med censur.

I en annan sida av Sverige kunde man 2010 läsa den här artikeln om människor som tvingas bo året runt i husvagn, för att de inte fanns andra alternativ.

2005 kunde man i Hallandsposten läsa om den synskadade sjukpensionären Ritta som tvingades bo i husvagn året om.

Året innan läste vi på SR:s webbsida, att allt fler hemlösa tvingas bo i husvagn året om.

Redan 2002 kunde vi i just Sydsvenskan läsa om en hjärtsjuk man som tvingades bo i husvagn året om.

Ett närmare exempel hittar från Bohuslänningen 2010 och artikeln om Ockie som tvingats bo i husvagn året om i två år.

Sedan finns det de som väljer att bo i husvagn, som 25-åriga Johan som valt detta av ekonomiska själ och frihetslängtan.

Att migranterna i Staffanstorp inte sköter sitt boende är en sak. Att de förmodligen lovats guld och gröna skogar i Sverige, är en annan.

 

10 reaktioner på “Husvagn på vintern

 1. Moralapostlarnas falsifikationer borgar verkligen för en asymmetrisk rapportering, där MSM:s kulturgenier icke missar ett tillfälle att åberopa sig på det svenska samhällets underförstådda brister, under det att all övrig essentiell information gallras bort.

  Man kan benämna liknande reportage som faktoider, det vill säga faktaliknande uppgifter, uppblandat med strategiska lögner eller halvsanningar, där ingenting av det som presenteras går utanför agendajournalistikens strikta ramar och där det centrala budskapet är att erinra om hur illa våra (socialt inkompetenta och vårdslösa MENA-)migranter behandlas.
  Allt annat är oväsentligt.
  Andreas.

 2. Marianne Pernbro på SKD har skrivit ett reportage i SKD , inte en siffra rätt i det reportaget, Men å andra sidan anser hon ju också att Islam och feminism går att förena, inte alla hästar hemma i stallet där.

 3. Kan dom inte hålla ordning så är det väl det bästa att dom bor i en husvagn lite avsides från övrig bebyggelse? Och, vad händer om en svensk inte skulle betala sin hyra? Då dj-r! Men en nyanländ…. stackars krake!

 4. Tanken kommer på allt klagande över vädret här i landet från dessa flyktingar. Känner de till att det finns något som heter nordpolen och när vädret däruppifrån slår till får man rätta sig därefter. Ungefär som i ökentrakter när man måste rätta sig efter sandstormens villkor. Tyvärr har vi inte de ekonomiska resurser som krävs för att ersätta vinterklimatet och snöstormen med värmefläktar och sandmaskiner. Tyvärr!

 5. Det får en att tänka på hur mycket lögner och tillrättalagda fakta, vi fått under dom åren innan internet fanns. Vi har dubierats i med deras fake news under hela tiden. Utan ensamrätt att få bestämma vad vi ska läsa om, vill dom stänga alla andra medier från att meddela nyheter. Men utan censur blir det svårt, med censur är dom för alltid avslöjade som den åsikts kontrollerade media dom alltid varit.

 6. I bl a Sälen kan man hyra eller parkera sin egen husvagn under skidsemestern. Rekommenderas för barnfamiljer som ett billigare alternativ än att hyra stuga eller hotellrum.

 7. ”..har vägrat betala hyran”

  Ingen som bor i husvagnarna har inkomster. Socialen betalar.
  Varför betalar den inte direkt till bolaget som äger vagnarna?
  Eller är det ett första sätt att lära nysvenskar att betala för sig?
  Korkat är beteendet och vad annat när att vänta.

 8. ”Öppna E R A hjärtan!” — för sveriges pensionärer!
  ”Öppna E R A hjärtan” — för alla svenskar som behöver vård!
  ”Öppna E R A hjärtan!” — för alla svenskar som behöver tandvård!
  ”Öppna E R A hjärtan!” — för alla bostadslösa svenskar!

  Det är inte vi som avlat många tusen barn i områden där barn inte kan växa upp, där det är krig, där det inte finns mat eller bostad!
  Det är inte vi som är islamister och ”tror” på koranen och att allah ska ordna allt bara vi står på knä med rumpan i luften 5 ggr/dag och dessutom tvingar våra kvinnor att bära sopsäck över huvudet!

  Är det vi som bär skulden till överbefolkningen i dessa områden?
  Är det vi som bär skulden till att dessa länder förslummats av islam?

  Vilka är det mest synd om, de som får bo i husvagn här eller de som finns kvar där islam försöker ta över landet?

 9. Det är skillnad på ”folk” i husvagn……..enligt ”seriös och opartisk” media.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: