Stäng

Ett sjysst byte

I både Sydafrika och Zimbabwe har vita farmare utsatts för rasistiska attacker och en mordvåg de senaste åren.

Förvånansvärt lite har av detta har vi tagit del av i svensk media och visst undrar många varför? I synnerhet när mycket av denna rasism och många av dessa mord verkar vara sanktionerade från högre ort. Därför är det inte utan att man sympatiserar med denna tweet.

En roande tanke. Om världens alla vita bosätter sig i Europa, världens alla svarta i Afrika, världens alla araber i Mena, världens alla gula i Asien, världens alla röda i Sydamerika och Nordamerika ges tillbaks till ursprungsbefolkningen, likaså Australien. Om femtio år skulle vi få se vilka områden som utvecklats bäst och vilka samhällen som står mest stadigt på benen.

8 reaktioner på “Ett sjysst byte

  1. Ja varför undviker riksdagspartierna att uppmärksamma eller kritisera det som händer i Sydafrika. Det var ju så viktigt, under apartheid tiden. Vad är det som händer runt om i världen?

  2. Ett steg längre med araber, då endast i Mellanöstern (MENA). De finns i Nordafrika (MENA) bl.a. pga tidigare invationer. Det är bättre att Nordafrika är afrikanskt.

    1. Ursprungsbefolkning i Egypten är egyptierna varav många är koptiskt kristna. I övriga nordafrika är berberna ursprungsbefolkning. Berberna finns kvar på sina håll. De är vita.

  3. blir knepigt för oss Skandinaver om SAMER, om de nu
    inte vill se sig själva som Blekansiken?…isf blir de inte mkt
    kvar av Norge, Sverige, Finland ej heller Ryssland…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: