Grillad kyckling dög inte, ungdomar slog sönder och satte eld på hemmet


BROTTSLIGHET. Missnöjet blev stort när det serverades grillad kyckling på behandlingshemmet. Tre boende krossade fönsterrutor och senare på kvällen brann det på hemmet.

Det var på onsdagskvällen som det uppstod oroligheter på Långstorps behandlingshem några kilometer nordväst om Skånes Djurpark som gjorde att folk på boendet kände sig trängda.

Vid 18-tiden tryckte personalen på hemmet på överfallslarmet sedan tre boende på hemmet förstört glasrutor, porslin och kökstillbehör.
Polisen skickade dit en patrull som konstaterade att det rådde stor röra efter vandaliseringen, med fyra-fem krossade fönsterrutor och koppar och glas som låg krossade.

De misstänkta är födda 2003, 2002 och 2001 och ska, enligt uppgift, ha startat alltihop efter missnöje med maten.

Vid 21.15 fick polisen åka till hemmet igen, efter larm om att okända personer uppsåtligen anlagt två bränder i lokalerna. Det var en stol som hade antänts inne i byggnaden, och även en vägg på andra änden av byggnaden.

Läs vidare på Skånska Dagbladet…

På Långstorps behandlingshem placeras unga pojkar och män i åldrarna 13-17 år samt unga vuxna 18-20 år från hela landet.
Enligt HVB-guiden kan ungdomarna som skrivs in på Torpet lida av ADD, ADHD, alkoholmissbruk, Aspergers syndrom, autismspektrum, blandmissbruk, dubbeldiagnos, läkemedelsmissbruk narkotikamissbruk, neuropsykiatrisk problematik, psykosocial problematik, relationsproblem/störningar, samt sociala problem

Torpet drivs av Baggium Vård & Behandling AB som är en del av Humana.

-Pettersson tror att ovanstående gäng kan vara svenskar men är osäker för på ”Torpets hemsida” står att personalen talar svenska, albanska, arabiska, polska och tjeckiska.


16 responses to “Grillad kyckling dög inte, ungdomar slog sönder och satte eld på hemmet

 • Gullvi

  Alltså vad blir det nu för straff, för detta ?.? Jävla daltande , när ska det sättas hårt mot hårt, Usch oförskämda kräk 🤮🤮🤮🤮

  Gilla

 • Torleif

  Karma.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I rättigheternas land nr.1 Sverige utan skyldigheter är detta beteende självklart helt naturligt, är bara att gilla läget eller packa väskan !
  Tror inte ens att SD kommer att kunna göra så mycket åt saken om partiet får något att säga till om efter valet vilket inte är troligt när 7 klöverns trygga 87:a har röstat.

  Gilla

 • Käpprätt..

  Har själv inte råd med grillad Kyckling utan får köpa mer ekonomiskt överkomliga alternativ. Finns tiotusentals svenskar i samma sits som skulle se det som guldkant på tillvaron att få äta grillad kyckling. De som kommer hit har blivit ilurade en bild av vårt välstånd och de verkar i övrigt inte vara flyktingar utan ekonomiska migranter.

  Gilla

 • Matte

  Klart att det handlar om Baaarnen.
  ”Vill inte ha Grillad kyckling – ska ha mat från Donken.”

  Fatemeh Khavari har gått ut med att de kommer med ”kärlek”.
  Deras ”kärlek” klarade vi oss bra av utan under alla år
  så det gör vi i forts. också.

  På Humanas sida:
  ”Om Baggium”

  ”Vi har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med mottagande samt vård och behandling av ensamkommande barn och unga. Med mer rutin och kunskap har våra behandlingsalternativ utökats. Vår specialitet är migration och trauma. Vi tar emot flickor och pojkar i ålder 12-21 år.

  Verksamhetens bredd gör att vi kan vara flexibla i varje enskild placering för att erbjuda bästa vård och behandling. Våra många olika boenden möjliggör individuella lösningar som möter de ungas behov.

  Baggiums egen psykologenhet bistår med tjänster vid psykisk ohälsa samt förebygger psykisk ohälsa hos våra placerade barn och ungdomar.

  Vi har hela landet som upptagningsområde och tar emot placeringar enligt SoL och LVU.”
  https://www.humana.se/individ-och-familj/barn-och-unga/om-oss/baggium

  Det larmas åtskilliga gånger av brandlarmet.

  ”Enligt vad Skånskan erfar har räddningstjänsten varit på behandlingshemmet flera gånger under veckan efter att okända personer falsklarmat på pin kiv. Något som bekräftas av Gert Ehlke.
  – Det är inte första gången vi är där om jag säger så. Långstorp har varit överrepresenterat när det gäller automatlarm. Alla automatlarm är egentligen onödiga och det är en bit för oss att köra varje gång, säger han.
  Det finns rum för elva ungdomar. En av dem fick lämna behandlingshemmet efter onsdagskvällens händelser.”

  Gilla

 • Mia

  På psykiatriska avelningar är det inte särskilt ovanligt att det uppstår bråk.så har det varit i alla tider, långt innan det kom flyktingar hit.
  Förr hade mentalsjukhuen så kallade stormavdelningar.

  En av de vanligaste orsakerna till sjukskrivningar är psykisk ohälsa, så vad får er att tro att det bara skulle finnas nyanlända på detta behandlingshem?

  Här tar man dessutom mot personer med drogproblem vilket förvärrar det hela.

  Gilla

 • ruben

  Varför inte outsourca tjänsterna av behandling till någon av de forna Sovjetstaterna? Billigare och effektivare kanske. Kan myndigheter lämna ut hela Sveriges medborgares fordons- och körkortsregister samt säkerhetskänsliga uppgifter för Sveriges försvar till obehöriga, så har man nog redan trampat ned allt av självaktning ett land kan göra. Så ett och annat behandlingshem för svårhanterade ungdomar, kan bara vara nyttigt. För att få perspektiv på tillvaron kan det krävas lite karg öststatsmentalitet t.ex. där ens handlingar får direkta konsekvenser. När de begär förflyttning, får det vara på samhällets villkor. Fortsätter de att ljuga, så får samhället använda list, ljuga och luras tillbaks i försvar. Lite exempel på praktisk rättvisa kan aldrig vara skadligt.

  Gilla

 • Bajen666

  Dom små liven fick kanske reda på att den stackars kycklingen inte var halalslaktad.?

  Gilla

 • ossie

  Såna här svin och fähundar skall interneras fvb UT ur landet.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Och i fiction-världen kan författare och producenter fritt spela ut sina fantasier… Beck, Sandhamn, Läckberg, … fina miljöer och vita rika mördare. Helt väsensskilt från polisens RIKTIGA värld. Och nu ser vi britiska Shetland, som blir en norsk-skotsk saga där en NMR-medlem (norges motsvarighet) har mördat en journalist.

  Gilla

 • eva

  Ordet svenskar måste alltid sättas inom citationstecken numera – ”svenskar”.

  Gilla

 • starway3

  hyr in platser i sibirien

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Sibirien vore rätta medicinen men Ryssland har inte gjort någkt ont för att ta emot svenska bortskämda totalt respektrespektlösa kriminella parasiter ?
   Ryssarna är inte lika patetiska, naiva och dumsnälla som vi i Sverige är utan visar med all rätt ett förakt mot kriminella och behandlar dem med äkta hårdgranskar finns ingen pardon där inte, Putin skulle skratta ihjäl sig om han fick veta hur Sverige hanterar och fjollar med sina brottslingar.
   Nej, de kriminellas paradis nummer ett Sverige får allt behålla sin små kriminella gunstlingar och fortsätta att vårda dem på Kriminalvårdens välservade och kramgoa hotell !!!!!
   När man nu har jobbat som fångvaktare i 35 år så vet man hur lekstugan innanför murarna fungerar idag.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: