Censur på nätet

Tanken med sociala medier var att de skulle vara en ocensurerad plattform där människor kunde träffas och diskutera. Men så blev det inte och många tror att det bara kommer bli värre framöver.

Shadow banning var företagens första knep och det är när en persons inlägg, på till exempel Instagram, görs osynliga för andra utan att den som lagt upp det får veta något. Numera har det gått ett steg längre så att personer blir avstängda, som Milo Yiannopoulos på Twitter och Petterssons på Facebook, och inte kan dela sin åsikt.

Det är extra problematiskt då det är privata företag som har kontroll över de sociala medierna. Å ena sidan är det klart att de ska få ha kontroll över det de äger, men å andra sidan blir det ett demokratiproblem när de stänger av dem som har andra åsikter. Om det bara gällde de som bar sig illa åt vore det en annan sak, men när de som trakasserar befinner sig på vänsterkanten sker det sällan eller aldrig några åtgärder. SocialaMedia

Och vänstern lärde sig snabbt att använda sociala mediers olika skyddsåtgärder för att straffa de som tycker annorlunda eller för att begränsa yttrandefriheten. #jagärhär är ett sådant exempel där man arrangerar massaktioner med anmälningar mot enskilda eller spammar kommentarsfält. De får fortsätta ostört och har dessutom täta kontakter med Regeringskansliet.

Googles vänsteråsikter är väl kända och de ger sig på konservativa tyckare som använder Youtube som plattform. Allt som krävs är att några kränkta SJW skickar anmälningar om videor som t ex tar upp problemen med migration eller kopplingen mellan trans och självmord för att Youtube gör så att videon inte ger skaparen några pengar, möjligheten att dela och kommentera försvinner eller så tas den helt enkelt bort. Samtidigt valde Youtube ut Logan Pauls video, med en man som hängt sig, till sin lista över populära inlägg innan alla klagomål fick dem att ta ner den.

De förändrar även sina algoritmer så att ämnen som till exempel sharia och jihad ska bli svårare att hitta när man googlar. Under valet i USA kom det oftare upp positiva artiklar om Hillary och negativa om Trump. Och så är det den numera klassiska sökningen på amerikanska uppfinnare. För att varit förtryckta har landets svarta verkligen dominerat.UppfinnareGoogle

Och så finns det även ett antal länder som utövar kontroll av sina medborgare i sociala media. De utdelar böter till Facebook eller Twitter om de inte tar bort en stötande kommentar eller till den som skrivit meddelandet. Dessutom pressar stora företag sociala medier och kräver att deras varumärken ska synas i “skyddade miljöer”.

Här finns en kort artikel om vad som hänt sedan årsskiftet.

12 thoughts on “Censur på nätet

 1. Självklart måste censur införas, hur ska man annars kunna föra skattebetalarna bakom ljuset?

  Granskning Sverige avslöjar sanningen – och det vill man inte från sjuklöverns sida. Så: de måste stoppas!

  Desperationen ökar hos PK-maffian, de tar till alla knep för att fortsätta ljuga och sprida desinformation.

  Det är inte Orwells 1984 – det är Löfvens 2018!

 2. Advokatbyrån Danowskys & Partners är inkopplade mot G S.
  Anmälarna är: D n och Expressen.

  G S har fått följande inslag bortagna:

  “Följande klipp har nu med extremt smutsiga och vidriga metoder tagits bort från Granskning Sveriges / Fabian Fjällings Youtubekonton.

  Granskning Sveriges kanal:

  Episk intervju: SD-hatande Expressen-journalist blir ÄGD
  DN journalist. -Jag svarar inte på frågor! Jag frågar bara!
  Livrädd Expressenjournalist drar en nödlögn
  Expressenjournalist uppviglar till mordhot – vägrar ta ansvar
  Aftonbladet & Expressen ägda om näthatande Zara Larsson
  DN & Expo är ett hot mot rikets säkerhet
  Frågorna DN aldrig ställde till Dan Eliasson
  “Håll käften” “Helvete” – Arg journalist flippar ur totalt. EPISK!
  DN-journalist livrädd för Granskning Sveriges frågor

  Fabian Fjällings kanal:

  DN om Aleppo
  Ljugande DN-journalist Vill Inte Diskutera Sanningen
  Washington Post och DN, Lögnernas Mästare
  Granskning Sverige Utbildar DN i Källkritik”

  Danowskys & Partners förklarar krig mot Granskning Sverige

 3. Granskning Sverige har nu blivet attackerade av Bonniers tidningar.
  D N och Expressen har satt igång med att G S skall tas bort från YouTube.
  Om utläggen som G S har lagt ut med deras avslöjanden angående dem.

  Fabian och Johan har ett långt inslag.

  Livestream från Granskning Sverige

  • Ja, jag tror Stalin hade varit röd av avund om han sett hur svenska myndigheter jobbar med åsiktsförtrycket.Jag såg igår på nyheterna om Näthatsgranskaren och hans metoder.Han inriktade sig på som han sa en farlig grupp.gamla pensionärstanter.Dom hade så mycket åsikter.Ni skulle bara veta sa han. Denne riksfjant var en avdankad polis och han hade hjälp av en grupp angivare som jobbade med honom.Så denne imbecille idiot hade skapat ett angiverisystem som han satt och hyllade.Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

 4. Yttrandefriheten är under attack, och vi har och får allt mindre möjlighet att försvara den.
  Vem hade trott det här för 15 år sedan?

  • Ingen hade förväntat sig detta för inte så länge sedan, helt otänkbart men det har gått snabbt utför tummdmskruvarna dras nu åt kring yttrandefriheten !
   Den totalitära staten Sverige är inom kort ett faktum, DDR blir rena smekningen med en fortsatt 7 klöver och GUD förbjude en 8 klöver med Gudrun i spetsen vid makten efter valet 2018 men vad den trygga naiva och mångkulturälskande väljarkåren 87:an ställer till med i valet återstår att se, men man fruktar tyvärr det värsta.

  • Även t.ex. Fria Tider och Nyheter idag.
   Norsk media är dessutom bättre att gå in på mot dem som finns här.

   Här prenumerera vi sedan länge på Grönköpings Veckoblad.
   Ända tidningen av press som det är prenumeration på.

Kommentera