Stäng

Somalier i Sverige skickar hem 500 miljoner om året

INVANDRING. 80 procent av alla somalier i Sverige är arbetslösa – ändå görs privata penningöverföringar sk. remitteringar till Somalia på över 500 miljoner kronor varje år (2015).

En stor del av den summan är troligen skattepengar i form av bidrag. Till detta ska läggas ytterligare 600 miljoner skattekronor som går i bistånd till Somalia varje år. Det blir alltså över tusen miljoner kronor. Varje år. Till största del skattepengar.

En miljard är som exempel 50.000 kronor till var och en av Sveriges 20.000 poliser om nu regeringen ville föra en annan politik.

I Sverige finns knappt 100.000 somalier, 500 miljoner gör då i runda slängar 1.000 kronor i månaden per vuxen somalier.

Numera kommer det dock att bli ännu enklare och billigare att föra över skattepengar till Somalia och andra länder.

Fem somaliska invandrare i Vivalla har skapat en tjänst som enkelt och billigt låter dem och andra invandrare skicka pengar till släktingarna i hemlandet via nätet. De har sedan starten 2015 hjälpt till att överföra 200 miljoner kronor till utlandet – men snart kan det handla om miljarder…

Vivallas stolthet Transfer Galaxy fortsätter att växa med sitt ”Swish för utlandsbetalningar”.

-Pettersson konstaterar att statsminister Löfven hade rätt när han sa ”att det blir en förtjänst för samhället lite längre fram”. Jag trodde dock han menade Sverige men där fattade jag fel…

Ett förslag från Pettersson är att öka biståndet till Somalia och skicka hem alla somalier. Har de släkt och vänner som lever i Somalia är jag övertygad om att de ”svenska” somalierna också kan bo där.

Läs: De frånvarande fädernas folk

Somalier är ett speciellt folk. Kvinnorna får barn med sina män långt efter skilsmässa.

21 reaktioner på “Somalier i Sverige skickar hem 500 miljoner om året

 1. Lol snacka om att vinkla inromation. ”Enligt Världsbanken skickar världens migranter hem 435 miljarder dollar till sina anhöriga i de länder de kommer ifrån.” https://www.omvarlden.se/Opinion/debattartiklar/diasporan-borde-inga-i-de-nya-globala-utvecklingsmalen/. Detta betyder inte att somalier i sig skickar så mycket. Speciellt med tanke på att dem knapt har att leva på. Här behövs det en nograna annalys mellan arbetande och dem arbetslösa. Istället för att påstå att alla göra det. Sen är det så att det står ”Det hävdar Mussie Ephrem” så att säga att somalier skickar 500 miljoner kroner ifrån sverige är en stor överdrift.

 2. På 70 talet fick vi skicka typ 6000 per år med en noggrann kontroll och nu har hjärnan sprungit iväg av våra beslutande.Det är inte svårt att kolla via Western Union hur många miljoner det skickas.varför så tyst från regeringen om detta stora bedrägeri?

 3. Ja det kan kosta på att köpa vänner. Stackars fattiga kan snart skratta hela vägen till banken.

  1. Ingen hejd på din idioti !! Sanningen gör ont! Du behöver inte gilla det, men du måste veta att det är sant.
   Det är din framtid. En obefintlig pension.
   En sak är fel. Arbetslösheten är mycket högre än 80%. Det är deras sysselsättningsgrad i Tyskland, 20%. Det är somalis högsta sysselsättningsgrad i hela EU är 20% och Sverige måste ha den lägsta.

  2. Berätta varför du skriver som du gör.
   Idioti är det att vi accepterar att pengar vi skulle behöva här för att lappa och laga landet med alla skavanker ger vi bort alldeles frivilligt till ickeabetande folk från våra skattemedel.
   Sjukvården, äldreomsorgen, polisen, hemlösheten, hungern -allt detta bör vi kunna rätta till i stället för att pengarna skänks till fel ändamål

  3. Jag håller med dig. 82 % av svenskar som röstar för mångkulturen är idioter, som du glömde nämna .

 4. Det är rättvist att svenskar som är utrotningshotade och 1 promille av människoaporna på jorden både tvingas ge bidrag till hela Afrika och fixa gratis lägenheter till halva Somalia.

 5. Och i morgon ökas bidragsflödet till somalierna, då barnbidraget höjs med 200 kr per barn. Blir knappt 20 papp per år för en normal 8-barnsfamilj. det bli mer pengar till Afrika.

 6. Med tanke hur de lever med bl. a. dessa bilar som de åker i så tusan finns det inkomst av pengar allt.
  Ungdomar som precis har skaffat körkortet åker med en sprillans ny Merca – BMW och inte har hunnit jobbat sig till den.

  F T skriver bl. a.:
  ”Bolaget startade 2015 och hade året därpå lockat 600 trogna kunder, som via tjänsten förde över 14 miljoner kronor till sina hemländer.

  Sedan dess har företaget vuxit snabbt och fram till idag har man hjälpt sina kunder överföra närmare 200 miljoner kronor från Europa till utlandet via mobil eller dator.

  ”Skicka pengar till dina nära och kära”, heter det på förstasidan av tjänstens hemsida.

  Nu ska bolaget ta in 30 miljoner kronor i riskkapital från ägarna Backing Minds för att kunna expandera företaget internationellt. Tidigare har man vuxit genom att kunder rekommenderat tjänsten till andra, men nu ska personal anställas för att kunna växa snabbare.

  Enligt Susanne Najafi, en av grundarna till Backing Minds, är Transfer Galaxy ett av de snabbast växande bolagen i Sverige

  – Jag tror att det här bolaget kommer att värderas till över en miljard kronor i framtiden, säger hon till Di Digital och påpekar att bolaget växer med tvåsiffriga procenttal varje månad.

  Transfer Galaxy uppger att människor skickar över 600 miljarder dollar till hemlandet varje år, och bolaget vänder sig uttryckligen till de två miljarder människor i världen som inte har tillgång till vanlig bank.”

  http://www.friatider.se/swish-f-r-migranter-l-ter-invandrare-skicka-hundratals-miljoner-till-hemlandet

 7. Skrämmande siffror och till vilken nytta för oss svenskar?
  Ingen! Har mottagarna haft nytta av bidragen, tveksamt.

  SIDA ett av Sveriges stora slukhål och vad tror ni alla dessa pengar, till allt för många underutvecklade länder, har gjort verklig nytta?
  Det vore något för uppdrag granskning, men det vill inte våra styrande visa upp för skattebetalarna.

  1. De c:a 80 procent av alla somalier i Sverige som är arbetslösa sliter nog INTE häcken av sig. Jag antar att många kan vara ”hemmafruar” vilka av ideologiska skäl förbjuds av sina män att arbeta.

   Inkomsterna från de c:a 80 procent arbetslösa somalierna kommer säkert från olika varianter av svenska välfärdsbidrag (skattefinansierade t ex försörjningsstöd, barnbidrag, bostadsbidrag , äldreförsörjningsstöd ÄFS, mm mm) + eventuellt A-kassa för de som har arbetat tidigare och då lyft lön tillräckligt länge för att kvalificera sig till att erhålla någon form av arbetslöshets-ersättning (t ex. A-kassa).

   Således c:a 20 procent somalier som betraktas som arbetande. De kanske arbetar och lyfter lön som också kan vara skattesubventionerad i någon form.

   Sen har vi ju den här kriminella varianten i Tensta och Rinkeby:

   Delcitat

   Förskolechef stal 20 miljoner
   Förskoleföretagen Bismilahi AB och Bismilahi Förskola AB
   En kvinnlig förskollärarchef i Tensta och Rinkeby misstänks ha stoppat nästan 20 miljoner skattepengar i egen ficka, och fört minst 14 miljoner skattepengar utomlands. På onsdagen åtalades fem personer för grovt skattebrott. (Publicerad 2 apr 2008)

   Slut delcitat

   Läs vidare på länken nedan:

   https://unv.is/expressen.se/nyheter/forskolechef-stal-20-miljoner

   Så här slutade förskingringen av de kommunala bidragen (= skattepengar) till Förskoleföretagen Bismilahi AB och Bismilahi Förskola AB.

   Delcitat

   ”Hon tog ut pengarna som svart lön till sig själv och skickade det mesta till utlandet, troligen till Dubai och Somalia.” (Det handlade om mångmiljon-belopp. Se ovan … min anm.)

   ”Revisorer ska granska bidrag till det privata dagisföretaget Bismilahis i Rinkeby och Tensta. Den 40-åriga kvinna som äger förskolorna sitter sedan en vecka tillbaka häktad vid Solna tingsrätt, misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.”

   ”Kammaråklagare Per Rosenlöf begärde igår ytterligare två företagare häktade i dagishärvan.”

   ”Det gäller de båda män, 42 och 47 år, som greps i tisdags, misstänkta för grovt bokföringsbrott, medhjälp till grovt skattebrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Männen tros ha utfärdat falska fakturor till förskolebolaget”.

   Fem års fängelse för somalisk förskolechef i Tensta. Bedrägeri för 14 miljoner kr av skatter. Pengarna skickades till bl a Dubai, Addis Abeba & Djibouti. Fem års fängelse för förskolechef.

   Slut delcitat

   Det finns många, många fler fall av liknande förskingringar gjorda i Sverige där pengarna skickats utomlands till olika MENA-länder där de förblivit oåtkomliga för det svenska rättsväsendet, de grundlurade svenska kommunerna, landstingen och staten.

   1. Tack för den infon Billy Boy! ”Förskolechef stal 20 miljoner”.
    ”Hon tog ut pengarna som svart lön till sig själv och skickade det mesta till utlandet, troligen till Dubai och Somalia.”
    Är det vinsterna eller förlusterna i välfärden, som regeringen brukar tala sig varm om? Ett råd till regering och riksdag, sluta ta in utländska kriminella människor, så minskar nog förlusterna i välfärden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: