Övergreppen i Rotherdam

Rotherdam ligger i norra England och har en befolkning på ungefär 250 000. Det ser ut att vara en fin stad som säkert skulle kunna locka många turister, men det är inte för sina gamla vackra byggnader som staden är känd.

RotherhamEfter The Times artikel 2012 förknippas staden främst med de sexuella övergrepp av mer än 1500 flickor som pågick från tidigt 90-tal till 2013. Det var en organiserad verksamhet där gäng groomade flickor. 90% av offren var vita flickor mellan 11-18 år gamla.

Taxis hämtade flickorna och de kördes till torskar och utsattes för våldtäkter, gängvåldtäkter och våld. De fick alkohol och droger som de senare fick betala av med sex. Ibland tvingades flickorna till abort eller misshandlades till de fick missfall. Men över hundra barn har fötts som en följd av övergreppen. Männen hotade med att skada flickornas familj för att få dem att samarbeta. När en tjej försökte anmäla förövarna bröt de hennes brors ben.

När flickorna bad om hjälp av samhället ignorerades de och när de som arbetade med barn eller inom polisen lyfte problemen blev de utfrysta. Polisen, politiker och sociala myndigheter ignorerade offren, något som de nu förnekar och skyller på systemfel.

Anledningen till mörkningen var att 80% av de 110 misstänkta härstammade från Pakistan (samma mönster har upprepats i elva andra städer i området). Alison Weir, advokat, sammanställde redan 2001 information om det som hände och hennes chefs reaktion var:

She said you must never refer to that again. You must never refer to Asian men. And her other response was to book me on a two-day ethnicity and diversity course to raise my awareness of ethnic issues.

Sedan stängdes Weir av från jobbet och filerna med information försvann. Rotherhams myndighet för att skydda barn skrev i ett hemligt dokument 2010 att:

”crimes had ’cultural characteristics … which are locally sensitive in terms of diversity'”. 

RotherhamDömda
Några av de dömda

Man var rädd för ”rubba harmonin” mellan olika grupper, det vill säga att stämplas som rasist.

För bara någon dag sedan avslöjades det att man identifierat fler offer än de 1500 barn som man tidigare kände till. 144 poliser arbetar nu med 34 undersökningar och sex rättegångar är inplanerade i år. Polisen bedömer att man på grund av det stora antalet offer och all information ännu bara är i ett tidigt skede av undersökningarna.

Alltihop är alldeles fruktansvärt och att människor agerar tvärt emot sitt samvete och bättre vetande för att inte frysas ut säger något viktigt om vårt samhälle och det mänskliga beteendet. Hur vi i vår antirasism behandlar människor olika för att vissa aldrig kan vara förövare. Hur vi självcensurerar oss och hur tystnaden får ofattbara följder. Det påminner om den kultur och den rädsla som man hittar i diktaturer.

5 thoughts on “Övergreppen i Rotherdam

 1. Britterna stred mot dom tyska nationalsocialisterna…..varför ?? dom gav ju bort sitt land efter att dom vunnit. Dom gav bort sitt land och sin stolthet till Afrikaner , araber ,osv. och nu lever dom hunsade , men ”antirasistiska” i sitt land. IDIOTER !!

 2. De där bilderna skapar kväljningar och yrsel när jag tittar på dem.

  Skräcktanken kommer krypande; Dessa ”invasiva” arter är på väg in i vår svenska fayna. Risken är stor att de förökar sig så att stammen blir stor.
  Om jag är rätt informerad så pågår en utredning om att begränsa införsel av ”invasiva arter” till vårt land.
  Detta av skyddsskäl.
  Bara att hoppas på att det gäller alla djurarter, som inte passar i det svenska klimatet.
  ”Skyddsjakt”?
  ”Grannsamverkan”?

 3. Det är samma fenomen som vakterna i koncentrations lägren, ingen begriper hur deras samvete tillät dessa ohyggligheter idag. Vi ser samma sak hända nu, bara att det är kvinnor och barn som drabbas, av att ansvariga människor vänder bort blicken. Deras s.k.värdegrund är viktigare att hålla uppe,rädslan för att själva drabbas av kritik.

Kommentera