Stäng

Safe shorts

Vi har alla hört om kyskhetsbältena som sägs ha använts under medeltiden. Oavsett om det är en skröna eller inte så ses det som något galet och passé. Men i dagens Europa har vi tyvärr behov för dem igen.

SafeShortsSafe shorts är en byxa med ett lås med nummerkombination kopplat till remmar som inte går att skära av. Om någon försöker dra ner byxorna, vilket alltså inte går, aktiveras ett larm på 130 decibel. Tyget är av samma material som man gör skyddsvästar av.

Det var en tysk entrepenör, Sandra Seilz, som uppfann dem efter att hon själv attackerats av tre berusade män när hon joggade i skogen. Modellen för jogging sålde ut direkt när den kom ut i handeln i slutet av 2016. Företaget levererar bland annat till Japan, Finland, Sverige, Italien, Taiwan och USA.

Naturligtvis har feminister klagat över att byxan ”förhindrar kvinnors frihet”. Kanske det, men av någon anledning behövs numera sådana här produkter för att kvinnor ska våga lämna hemmet. Det är bara att välja vilken ofrihet man vill ha.

7 reaktioner på “Safe shorts

 1. Dom där shortsen skulle många blondiner behöva på fredagskvällar så slipper man se alla dessa blandras ungar på stan.

 2. Tiden före importen av dysfunktionella individer till Europa, så solade vi om ville topless, bar korta klänningar och kjolar och det fanns inga hot eller problem med det.
  Kvinnor och män umgicks på lika villkor, vi hade trevligt tillsammans, vilka var det i den politiska makten som tyckte illa om det ?
  Jag tror att jag vet, de osäkra de som inte trodde och litade på sig själva, för sådana personer är farliga, importen tillhör samma kategori.

  1. Skulle tillägga om sådan personer uppmuntras så ”växer kammen” gigantiskt och de blir ännu mer farliga.
   I Sverige ser batikkärringar , socpersonal och andra som livnär sig på importen till att göda denna misär !

 3. Många kvinnor vågar inte ge sig ut och springa i dag utan stannar hemma på ett löpband i stället. Tack vara safeshort har nu dessa kvinnor fått sin frihet tillbaka och vågar ge sig ut. Sorgligt nog anses det fel att ta fram produkter som gör just kvinnor tryggare. Skyddsutrustning för mansdominerade yrken, så som skyddsvästar och knivhandskar, har funnits länge och ses som en självklarhet.

  Safe shorts ska ses i samma perspektiv som både säkerhetsbälten, knivvästar och försvarsspray. Ja även dörrlås och villalarm. I den bästa av världar hade vi aldrig behövt skydda oss. Tyvärr lever vi inte där än.
  http://www.safeshorts.se finns mer information om Safe shorts.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: