Stäng

Lokaltidningen lovar granska

Lokaltidningen har ägnat några veckor åt att granska NMR:s aktioner i kommunen.

Det gör man givetvis rätt i, men många har också frågat varför inte vänster- och religiös extremism ägnas samma uppmärksamhet. En insändare ställer delvis frågan.

Insändaren är dold bakom en betalvägg, men en tipsare har skickat över en skärmdump (klicka för större bild).

Nyhetschefen lovar att granska AFA om de börjar agera i lokaltidningens upptagningsområde. Bra, men de finns redan här. Titta bland allt klotter och ni ser hur deras initialer sitter på väggar, i tunnlar, på kabelskåp m.m.

Jag tror inte att lokaltidningens intresse är lika stort som nyhetschefen låter påskina. Bl.a. för att AFA använder sig av våld mot ”rätt personer”, att många medlemmar och sympatisörer till AFA finns i familjer med hög status och att extremisterna alltid maskerar sig till skillnad från motståndarna i NMR. De är m.a.o. svårare och mer obekväma att granska än nazisterna i NMR.

Sedan har vi förstås den religiösa extremismen som SÄPO anser utgöra det allra största hotet mot vårt samhälle. Huruvida lokaltidningen ämnar granska dessa och om de överhuvudtaget finner intresse i detta, återstår att se.

3 reaktioner på “Lokaltidningen lovar granska

  1. Enligt Säpo finns c:a 3.000 våldsbejakande extremister i Sverige. Av dem är runt 2.000 islamister, näst största grupp är vänsterextremister. Minst av de tre är högerextremisterna.

    SN kommer inte att granska islamisterna, AFA eller andra vänsterextremister. Helt enkelt för att de inte vill och delvis för att det är mycket svårare.

    NMR uppträder helt öppet så det är inga problem att granska dem.

    Islamisterna och vänstern verkar i det fördolda och fodrar arbete för att komma åt.

  2. Det var ett väldigt vänligt och inställsamt svar, men jag tror knappast att de kommer granska AFA.

    De ligger ju på ”rätt sida” politiskt, och såna är ”inte relevant” att granska.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: