Stäng

Plus 200 miljarder kostar det att förstöra landet, ska samma människor få fortsätta?

INVANDRING. Statens utgifter för migrationen uppgick till 60 miljarder kronor 2016. 2017 är utgifterna som störst, 64 miljarder kronor. I år sjunker de kraftigt, till 43 miljarder kronor.

Därefter fortsätter de att minska, till 21 miljarder kronor i slutet av prognosperioden. Att utgifterna sjunker från och med nästa år beror på att antalet asylsökande beräknas bli väsentligt lägre i år och kommande år jämfört med 2015 och på att schablonersättningen för ensamkommande barn har sänkts.

Ekonomistyrningsverkets prognos från november 2017 som sträcker sig till 2021.

-Pettersson säger att till dessa runt 200 miljarder kronor i kostnader för statens utgifter för invandringen tillkommer enorma utgifter för kommunerna och utöver det ett enormt mänskligt lidande för svenskar och invandrare…

Ska dessa människor få chansen en gång till i höst?

32 reaktioner på “Plus 200 miljarder kostar det att förstöra landet, ska samma människor få fortsätta?

 1. Hade vi investerat pengarna istället för att ta emot flyktingar, hade vi haft lika mycket pengar som Norge har i sin oljefond.

 2. De direkta kostnaderna må vara 200 miljarder, men vad blir de indirekta?
  Vi får dras med oräkneliga summor i framtiden vilka våra ledare hela tiden kommer att belasta fel konton bara för att dölja vad de ställt till med.

 3. Den mest uppenbara åtgärden för att komma tillrätta med detta slukhål i ekonomin måste vara att ge Migrationsverket nya instruktioner:
  Ingen behandling av asylärende.
  Enbart inriktning på utvisningsärenden.

 4. Det är väl bra att dom kommer hit för annars får vi väldigt svårt att ha råd med pensionsutbetalningarna!

  Men vänta nu – pensionsåldern höjdes just och pensionen förlades till Hades.
  Och våra pensioner är lägst inom EU.

  Det kan väl inte vara så, att våra högt betalda politiker står och ljuger för oss?

  Opålitliga psykopater hela gänget i så fall.

 5. för ensamkommande ”Flyktingbarn ” blivande hjärnkirurger Serveras i Halland BARA EKOLOGISK MAT. ”Barnen” från Syrien eldade upp 3 bilar i november 2017 som tillhörde personalen som jobbar på HVB-Hem som hämnd. Ledningen tystade ned det hela. Vilka är dessa människor?
  Intressant att deras låga IQ så ofta förklaras med ”undernäring” Och HVB-hem kan vara otroligt lönsamma.

 6. Det är långt ifrån totalkostnaden. Tillkommer arbetsförmedlingen, vårdkostnader, polis, fängelser, skolor mm mm. Säkert 150-200 miljarder

 7. Dessa siffror kan inte stämma på långa vägar. Fick av en Riksdagsman uppgift att mellan 2015-2017 skulle det kosta 700 miljarder (förmodligen mer), inkl undanträngningen.

 8. Glöm inte att statens kostnader bara är en liten del av den totala kostnaden. Till statens kostnad ska läggas kommunernas och landstingens kostnader. Då stiger den totala summan avsevärt.

 9. Nytt om fattigdom bland svenska arbetare, från SCB.

  I Sverige lever 7 procent av dem som arbetar i ett hushåll med en inkomst under EU:s fattigdomsgräns. Det är lägre än genomsnittet i EU, där 10 procent av de som arbetar har en låg disponibel inkomst.

  Andelen varierar mellan olika EU-länder, från Finland som har den lägsta andelen på 3 procent till Rumänien med 19 procent vilket är högst inom EU.

  Bland arbetslösa svenskar i samma ålder har ungefär hälften en disponibel inkomst under fattigdomsgränsen. Enligt EU:s definition befinner man sig i risk för fattigdom om man bor i ett hushåll där den disponibla inkomsten per konsumtionsenhet är lägre än 60 procent av medianvärdet i landet.

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/levnadsforhallanden/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulf-silc/pong/statistiknyhet/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulfsilc3/

 10. Löven och Reinfelt bör ha stränga straff fängelse på livstid. Sen i rullande ordning ska underhuggare straffas. De som ska ha mildast straff borde få leva i frihet men med en fattigpension resten av livet.

 11. Eftersom SD troligtvis inte kommer att få egen majoritet vid valet i höst kommer samma politik med smärre förändringar att vara norm i yterliggare 4 år. Det blir till att rusta sig på många olika sätt för att överleva de kommande 4 åren inte minst mentalt men även ekonomiskt och säkerhetsmässigt.

 12. Mia! Taxichaufförerna har ju startat krig mot varann.Dom skjuter och spränger ihjäl varann i Malmö och även på andra ställen. Att dom kör taxi och bussar beror på att Arbetsförmedlingen har gett dom gratis möjligheter att ta taxi och busskort. Hade inte dom funnits så hade svenskar kört.Precis som inom andra yrken.Dom räddar inte oss från någonting. Dom kan ta ett låglönejobb,därför att dom har bidrag som kompenserar för allt annat.

 13. BARA EN IDIOT GÖR EXAKT SAMMA MISSTAG OM OCH OM IGEN, OCH FÖRVÄNTAR SIG OLIKA RESULTAT.
  // Albert Einstein

  4-år till…. (se ovan text).

 14. Man kan ju undra varför Sverige används som avskräckande exempel när det gäller invandringen ??? Detta Sverige pratas det om av politiker snart i varje land ??? Hur kan politiker i Danmark vara så mycket mer intelligenta än här ???? Det skiljer ju bara en bro mellan oss !!!!

  1. OPete :
   Det kan man tycka, dock så skiljer det en ocean mellan våra kulturer, glöm inte att danskarna tycker om sitt land, älskar sitt Danmark.

   1. Ändå har Danmark tagit sin beskärda del av multikulturalismens falska slöja. Skillnaden är att Danmark vaknar sakta upp till verkligheten och börjar inse dom katastrofala följderna av sitt extrema misstag. Tilläggas bör att 20 år försent, även i Danmark. Sverige är den stora förloraren i Danmarks nya politik, det är bara några kilometer att flytta från Köpenhamn till Europas bästa kalifat..

 15. Mia ! Där har du väldigt mycket fel !!!! Hade inte alla taxibolagen tagits över av invandrare som i sin tur har dumpat lönerna för taxi anställda så hade det funnits lika många taxibilar med svenska förare !!!

 16. Valet kommer inte gå som ni alla här har tänkt. Sverige har frikostigt delat ut hundratusentals medborgarskap åt folk från Fanvetvartifrånstan, dessa individer kommer allihopa att rösta för fortsatt gratis leverne medan medelsvensson inte ser nåt fel med nuvarande läget och röstar inte alls. Islamiseringen av Sverige kommer få fortsätta i exakt samma raska takt som nu, och i nästa val har ännu fler rösträtt.. Den totala samhällskollapsen är så mycket närmare än vad ni tror. Slutar väldigt väldigt illa dethär, Herr och Fru Medelsvensson.

 17. De som vill integrera gör det, Sverige är mycket mer generös än vilket land som helst… De som vill integrera har möjlighet till detta och gör det också…
  De som utnyttjar och skapar ett parallellt samhälle får också av Sverige, mest av alla andra länder, möjlighet till detta.

 18. Familjens vän och kreatör Siobhan återkommer inom kort till Pettersson med en flyer som man kan posta på sociala medier och/eller printa ut och lämna till vänner, brevlådor och grannar.

  Inför valet 2018; Tänk om.
  ———————————–

  1) Benjamin, f.d. polis: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade vi kunnat sitta och fika hela kvällen”

  2) Linda, f. d. akutsköterska: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade vi kunnat ta omhand gamla och barn på akuten direkt

  3) Helena, f. d. socialarbetare: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade hälften av oss varit arbetslösa…”

  4) Martin, f. d. lärare: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade våra resurser räckt till för att stötta de svaga eleverna.

  5) Linus, f. d. väktare: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade köpcentrat varit fullt av vanliga människor.

  6) Amanda, f.d. brevbärare: ”Tänk om vi inte haft invandringen, då hade jag fortfarande arbetat som brevbärare…

  Jag tror att det är en handfull till människor som hon intervjuat om varför de valt att inte vara en aktiv del av det missbildade Sverige.

  Partipolitiskt neutralt… sanningen har ingen partisymbol.

  1. 7) Sven, f.d. taxichaufför: ”Tänk om vi inte haft flyktingmottagningen, då hade jag fortfarande kört taxi.”

   8) Lena, f.d. taxikund: ”Tänk om vi inte haft flyktingmottagningen, då hade jag inte haft djupa sår i själen av våldtäkt.”

   1. Om vi inte haft flyktingmottagningen skulle det vara svårare att få tag på en taxi idag.
    Svenskar tycker det är för dåligt betalt och tar det möjligen som ett extrajobb under begränsad tid.

    (Att jag är emot att det kommit för många är en annan sak).

   2. ”Om vi inte haft flyktingmottagning så hade det varit svårare att få tag i en taxi” Taxiavregleringen utnyttjades till det grövsta av fuskande invandrare, p.g.a. att något system för att kontrollera den avreglerade taxirörelsen inte infördes.
    Vem kan konkurrera med skattesmitare som sätter i system att tillhandahålla svarta löner och obesiktigade bilar.
    Myten om att svenskar inte vill jobba med taxi för att det är för dåligt betalt borde nog ändras till att svensken är den som har ytterst svårt att utan påföljd smita från skatt och köra obesiktigad taxibil eller anställa någon under slavliknande förhållande.
    Upplysnigsvis så är det inte bara taxirörelsen som har problem, utan även alla ärliga småhandlare som betalar in skatt och inte anställer olagligt i landet vistandes till slavlöner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: