Icke-medborgare får jobb på flygplats


Samtiden har fått in tips om att företaget Aviator som är verksamma på Arlanda, anställer utomeuropeiska invandrare från bl.a. Syrien att hantera bagage m.m.

Det var 2015 som SAS sålde ut sina marktjänster till företaget Aviator, för att på så vis minska sina kostnader. Samtiden har tipsats av anställda att Aviator anställer personer från länder varifrån terrorister och grovt kriminella anländer till Sverige.

Aviators pressansvarige besvarar frågan om säkerhet med orden:

”Vi har anställda från alla möjliga länder och diskriminerar ingen. Våra krav sammanfaller med Transportstyrelsens och gäller alla som arbetar på flygplatsen. Det som krävs är att personen har uppehållstillstånd och arbetstillstånd. De ska även kunna svenska och engelska”

Ingen fullt normal människa tror att alla som kommer från Syrien och andra länder där terrorister och annat löst folk härjar, är potentiella säkerhetsrisker. Däremot vet vi alla att ett antal terrorister tagit sig från Syrien och andra länder i Mellanöstern, till just Sverige. Det kan räcka med att en av dessa lurat till sig en anställning på Arlanda för att en katastrof ska vara nära till hands. Det borde också väcka en viss rädsla för att terrorister och annat löst folk utpressar landsmän att begå avskyvärda handlingar med hjälp av hot och våld.

2007 kunde vi i media läsa om tre män som greps i Tyskland, misstänkta för att förbereda ett eller flera terrordåd. En av dessa var en turkisk invandrare som hade varit anställd på Frankfurts flygplats där han hanterat bagage.

Samma år greps fyra män i New York för att ha planerat ett terrordåd på John F Kennedy-flygplatsen. Samtliga fyra hade rötterna i andra länder och en av dem var tidigare anställd på flygplatsen.

Förra året avslöjade säkerhetschefen på Schipol Airport i Amsterdam, att terrorism är det i särklass största hotet. På frågan hur stort hotet från anställda är, svarar han.

”Vi kontrollerar dem på samma sätt som vi kontrollerar passagerarna och deras tillhörigheter när de går in i säkerhetsskydda- de områden på ygplatsen. Innan de börjar arbeta på flygplatsen måste de gå igenom en bakgrunds- ”screening” för att få Schipholpasset, vilket ger dem access till vissa områden…”

Fast nu kan vi förstås känna oss säkra. Att merparten av de som anländer till Sverige saknar id-handlingar måste vi förbise. SÄPO hävdar att de har full kontroll och då får vi förutse att så också är fallet. Å andra sidan sade SÄPO att man haft Rahmat Akilov under uppsikt och Taimour Abdulwahab kände man överhuvudtaget inte till.

Samtiden

 


12 responses to “Icke-medborgare får jobb på flygplats

 • Hans Nilsson

  7Klövern kommer inte att ge sig förrän de har infiltrerat invallar över hela Sverige in i minsta vrå.

  Gilla

 • ruben

  Tillvägagångssättet inom nyanländas etablering tycks följa ett visst mönster. Aviator flygplatsservice verkar vara ett utmärkt sätt att ta kontroll över flygets utrikestrafik i Sverige. När det kritiska antalet nyetableringar uppnåtts inom tillräckligt många nyckelföretag, som i praktiken behärskar stora delar av landets säkerhet, då har kanske Sveriges myndigheter tappat kontrollen. Då styr andra intressen demokratin, vilket redan verkar vara fallet inom vissa områden. MSB till exempel. MSB borde även ha intressen av vilka, som är anställda inom Aviator, vilket följer ett skrämmande mönster? Nyetableringar är skattesubventionering av anställningar för nyanlända. https://www.forsakringskassan.se/myndigheter/nyanlanda_i_sverige
  FK ser ut att omvandlas mer och mer till de nyanländas obegränsade bank.

  Gilla

 • age

  En muslim som säkerhetsvakt!
  En muslim som bagagehanterare!
  En muslim som kontrollerar passagerare!
  En muslim som kontrollerar bagage!

  Koranen 8:60
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  Koranen 22:19
  ”Punish the unbelievers with garments of fire, hooked iron rods,
  boiling water; melt their skin and bellies!”

  Känner du dig trygg på Arlanda?
  Känner du dig trygg på planet från Arlanda?
  Känner du dig trygg med nuvarande regering?
  Känner du förtroende för SÄPO, ”Säkerhetspolisen”?

  Jag är rädd!

  Gilla

 • Nosferatu

  Aviator lär få 80% av lönen finansierad av skattebetalarna tack vare regeringens nya etableringsregler. Då spelar det ingen roll om de nyanställda kommit till Sverige med falska identiteter

  Gilla

 • Punto

  Det vore som passagerare intressant att få veta om Säpo har haft någon erinran på motsvarande sätt som mot outsourcing från Transportstyrelsen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Östafrikanska islamkvinnor i hijaber står i säkerhetskontrollerna på Asyllanda där jag tyvärr aldrig sett en knarkhund under ca 22 år.
  Blåsvart kongoles sitter i luftis info disk. Att landa på Arlanda känns som en dålig film, typ return to the planet of the apes.

  Gilla

 • El gringo

  Enda fördelen är väl att det är nära till hands att skicka med dem, ut ur landet!

  Gilla

 • Jhonsson

  Det svenska vansinnet breder ut sig.
  Det tycks som det svenska folket är inställda på att utplåna sig själv.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Alla som känner till Arlanda förstår att säkerheten är undermålig, en stor del anställda är utlänningar den värsta sorten är muslimer från nämnda länder, de har kommit utan pass och ID och välkomnats av MILJÖDÅRARNA och Socialdemokraterna, att de arbetar i säkerhetskontrollen på Arlanda är en katastrof! Denna information måste ut till allmänheten inför valet och även spridas internationellt.
  Bra att tänka på detta för de som checkar in sitt bagage på Arlanda att se till att det är ordentligt förseglat.
  Kriminell myndighetsutövning att SÄPO har noll koll, de ansvariga ska sparkas anser jag!

  Gillad av 1 person

  • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

   SD borde kräva att Arlanda får samma säkerhet som Amsterdam, järnkoll på personalen!!!

   Gilla

 • Punto

  Nu vet även regeringen om den här säkerhetsfrågan inom transportområdet. Så nu kan man inte spela ovetande när katastrofen inträffar. Till och med statsministern torde vara informerad.

  Gilla

 • ossie

  Skulle inte våga flyga från Arlanda. Helt makalöst hur man totalt skiter i säkerheten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: