”Bilsläpningarna” i rätten – misstänkta hävdar lek


BROTTSLIGHET. En rättegång pågår i Malmö mot fyra 19-åringar som misstänks för de uppmärksammade ”bilsläpningarna” i augusti förra året. Gänget ska ha åkt runt och lurat fram unga män till sin jeep, därefter ska de ha greppat offrens arm samtidigt som föraren gasat.

Conny Andersen utsattes för vad tonåringarna själva kallar en ”lek”. Hans släpades över 100 meter, i 30–40 kilometer i timmen.

– Bilen accelererade och jag försökte springa, men det gick för snabbt. Då tänker jag att jag ska försöka glida med fötterna på marken, men mina ben bara dunkar i marken, berättar Conny.

Åklagaren Fredrik Jönsson menar att straffvärdet är fyra års fängelse.

-Pettersson säger att det är skitskoj, vi släpar dig efter bilen på lek och släpper dig sedan. Du blir bara lite skadad om du inte hamnar under bilen.

Alla fyra åtalade har utländska namn, dock inte arabiskt/muslimska. Livsfarliga och hänsynslösa dåd som hade kunnat sluta med att nio unga män fått allvarliga skador. Vi får hoppas de åtalade får fortsätta leka i en fängelsecell för de har tidigare meriter som visar på att de inte borde gå lösa.

Sydsvenskan får ingen länk för de använder betalvägg.


5 responses to “”Bilsläpningarna” i rätten – misstänkta hävdar lek

 • Fredde

  PK-maffian och blodiglarna till advokater (som tjänar miljoner på denna soppa) har en annan syn på brott och kriminalitet.

  Terrorbrott (typ Drottninggatan) är ”olycka”
  Stenkastning mot blåljus är ”busstreck”
  Släpa folk efter bil är ”lek”
  Tafsning är ”missförstånd”

  Gilla

 • starway3

  troligtvis blir påföljden samhällstjänst hos en batikhäxa eller en socionom

  Gilla

 • richardlindlind5

  Offren är visst alla gaykillar – det skulle ha något med hat mot bögar att göra….men eftersom förövarna är utlänningar tystas det ner.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den extremt grova och skoningslösa brottslighetens utövare bevisar vid varje enskilt uttalande att de överhuvudtaget inte kan anses rättskapabla. De påfallande infantila pretexter som presenteras är så genomgående förnuftsstridiga att var och en som tar del av dessa ynkedomar begriper att det handlar om allmänfarliga brottslingar, vilka saknar förutsättningar för impulskontroll och att de är urståndsatta att kunna bedöma en handling utifrån en normalciviliserad moralmall.

  Vilka sensationellt råa och för vår del tidigare okända illdåd det än må röra sig om, hänvisar dessa debila och empatiskt handikappade individer till att tilltaget varit ”ett skämt, en skojgrej eller kul tidsfördriv”, vilket ger en glasklar indikation på att vi har att göra med personer som definitivt icke är lämpade för ett liv utom en strängt bevakad institutions murar.
  Punkt slut!
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • Blodsven

  Hoppas också de får fortsätta leka i fängelsecell, men inte i Sverige där de inte hör hemma…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: