Stäng

Lokaltidningen granskar några nazister men struntar i islamisterna

MEDIA. I en artikelserie granskar den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter den lokala delen av Nordiska motståndsrörelsen, NRM. Tidningen väljer fritt sina ämnen och en framväxande nazism är givetvis ett viktigt ämne.

I artikelserien namnges också urskillningslöst ett antal påstådda NRM-sympatisörer som av tidningens även likställs med nazister ”. . . som vill förbjuda den fria pressen och göra rasbedömningar av oss som bor här”. Citatet är hämtat ur en krönika av Anna Falk, ansvarig utgivare på SN.

Varifrån Falk hämtat sin svepande uppgift anges ingenstans i krönikan.

Intressant vore också att få veta hur Falk resonerat runt namnpubliceringen av personerna i artikelserien, men inget nämns heller om denna viktiga policyfråga i hennes krönika. Ponera att det finns personer som nu namnges av SN som hoppat av NMR!

Det mest troliga är att SN och Falk inte har någon policy alls vad gäller namnfrågan utan publicerar namn lite huller om buller beroende på egen agenda och eget tyckande på redaktionen.

SN namnger inte grova lokala och dömda narkotikabrottslingar, men har inga problem med att hänga ut personer som tidningen själv påstår är aktiva i NMR och nazister.

Glöm heller inte att SN för inte alltför länge sedan fälldes av PON för grova journalistiska övertramp för att utan tillstymmelse till underlag ha beskrivit en företagare i Oxelösund som nazist.

Det hör till saken att SÄPO uppskattar att det finns ungefär 3000 våldsbejakande extremister i Sverige, av dem är c:a 2000 islamister, sedan kommer vänsterextremisterna och den minsta gruppen tros vara högerextremister/nazister. Anledningen till att högerextremister verkar få så mycket uppmärksamhet är att den högerextrema miljön är mycket mer synlig och aktiv. De berättar själva vilka medlemmar och aktiviteter de har på ett helt annat sätt än vad den islamisterna och vänsterextremisterna gör.

Så när SN granskar nazisterna i Nyköping, vilket inte är fel, men inte islamismen, så kanske det beror på okunskap eller lathet eller en kombination, för vi ska veta att det finns material att hämta om islamisterna i Nyköping, men SN verkar föredra att skriva positivt om invandrare och islam vad som än händer i Brandkärr…

-Pettersson menar att nazisterna ska granskas men glöm inte bort islamisterna som verkar i det fördolda och mycket är farligare…

Ett tips till SN är att göra ett kritiskt granskande reportage om alla invånare i Brandkärr. Hur många arbetar? Hur många lever på bidrag och varför jobbar de inte? Varför terroriserar de andra boende? Varför hänger det islamska Jihadflaggor på en del balkonger? Varför försöker en del värva ungdomar till extrem islam, granska blufföretagen, bidragsbedrägerierna, könsförtrycket, osv.

SN skriver visserligen om Brandkärr, men inte vilka som ligger bakom eländet.

20 reaktioner på “Lokaltidningen granskar några nazister men struntar i islamisterna

 1. Förmodar att många undrar vad som den katolska kyrkan och Röda korset har med Hitler att göra för dem intresserade så hjälpte båda tunga nazister att fly till Argentina

 2. Kollar på ett program som heter Hunting Hitler oj vad det kommer fram saker om både RK och den katolska kyrkan

 3. SN verkar vara en av de där fake news blaskorna som lever sina sista dagar nu när folk i allmänhet vaknar upp och inser att de ljuger och vinklar så mycket de förmår i ”värdegrundsreligionens” namn. Låt skiten självdö i sin egen idioti.

  1. Ja, redan nu har personalstyrkan minskat till hälften på några år, men kan man inte göra ett bra jobb – då är ingen intresserad.

   Att sitta på höga hästar och vägra inse verkligheten lockar inga läsare.

   Hur länge tänker staten tillåta konstgjord andning med hjälp av presstödet?
   Fast, det är ses som värdefullt för att hålla propagandamaskineriet igång….

 4. Expressen har granskat NMR, och detta var olagligheterna de åstadkommit på 20 år:

  Vilka brott har kopplats till Nordiska motståndsrörelsen?

  NMR och föregångaren Svenska motståndsrörelsen har kopplats samman med ett antal brott under de senaste 20 åren, med mord, dråp, olaga vapeninnehav, misshandel och hets mot folkgrupp.

  Mord: två män med kopplingar till SMR dömdes för mord på syndikalisten Björn Söderberg 1999.

  Olaga vapeninnehav: 2004 dömdes den tidigare ledaren för Svenska motståndsrörelsen, Klas Lund för olaga vapeninnehav till fyra månaders fängelse. Lund var under tidigt 90-tal frontperson för Vitt ariskt motstånd och är tidigare dömd för bland annat dråp, rån och misshandel.
  Försök till dråp. En aktivist inom Svenska Motståndsrörelsen dömdes till fem års fängelse för försök till dråp efter ett knivöverfall vid Slussen i
  Stockholm vid ett tumult mellan antifascister och NMR-aktivister.

  Våldsamt upplopp: 23 medlemmar eller sympatisörer av NMR dömdes för våldsamt upplopp mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013. Några dömdes även för hets mot folkgrupp, brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman, olaga hot, stöld och skadegörelse.

  Jag håller med Pettersson, inget försvar av NMR. Men kan någon lista vad muslimerna åstadkommit i Sverige de senaste 20åren. Antar att listan blir 100 gånger så lång, minst.

  https://www.expressen.se/gt/sex-fragor-och-svar-om-nmr/

 5. Inspektion på Södermanlands Nyheter – höga sjuktal ett problem.

  ”Arbetsmiljöverket genomför en inspektion på Södermanlands Nyheter på torsdagseftermiddagen. Tidningens chefredaktör Anna Falk välkomnar inspektionen och hoppas att den ska leda till att man blir bättre på att förebygga arbetsrelaterade sjukdomar.

  Under 2017 ökade sjukskrivningstalen på Södermanlands Nyheter och tre journalister var långtidssjukskrivna. På torsdagseftermiddagen genomför Arbetsmiljöverket en inspektion på tidningen för att bland annat undersöka hur man förebygger risker för sjukdomar i arbetet.”

  https://www.journalisten.se/nyheter/inspektion-pa-sodermanlands-nyheter-hoga-sjuktal-ett-problem

 6. OT; Enligt SD fick Akilov tandvård för 50kr! Ursäkta mej men ZZåZZar är tammefan inte kloka och inte Alliansen heller, fy fan!
  Han skulle ju utvisas!. Alla PK borde dömas för mord!

 7. Kom ihåg att Islam och Nazism har mycket gemensamt. Båda är mer relaterade till vänstern än riktig höger politik.

 8. Jag hänger mig på formuleringen:

  . . . som vill förbjuda den fria pressen och göra rasbedömningar av oss som bor här…

  För islamisterna är det inte en våt avlägsen dröm som aldrig kommer att gå i uppfyllelse….—> islamisterna har ju inom många områden redan förbjudit folk att kritisera islam i trakten, infört hel eller anpassad sharia och kontrollerar kvinnorna så att de inte beblandar sig med ’fel ras’.

  Nu bor jag ju inte i Norrland, så jag vet inte hur det ser ut i Nyköping.

 9. Det är ett mysterium att så många gör så mycket för att underlätta för muslimerna och deras övertagande av landet. Kanske är det av ren dumhet som präster och biskopar tycker att kyrkklockors klang likväl vrålande muslimer låter lika bra. Eller att böneutrop är att jämställa med glassbilars trudelutt. Vad fel det har blivit, ingen har väl radikaliserats av en glassbil. Hur många har råkat ut för radikalisering i eller i anknytning till den osvenska företeelsen, moskén?
  Miljardkronors frågan är dock, varför har vi svenskar tillåtit våra politiker att byta bort våra seder mot invasiva dito.

 10. Men, vänta lite nu.

  Var det inte vänstern som ville registrera alla efter etisk härstamning och dessutom stöttar ideerna om censur av media?

  Det finns ju så många fler kommunister än högerextrema i Sverige, kanske dags att titta på vänstern istället?

  Fast, det lär väl aldrig Falk göra. Hon ser istället fram mot det höjda presstödet, så klarar de av att överleva några år till…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: