Stäng

Polisens nya taktik påminner om Irak och Afghanistan

BROTTSLIGHET. Den som färdas med militära transporter får först en taktisk genomgång: hur man ska agera i händelse av eldöverfall, hur fordonen rör sig för att i möjligaste mån undvika attentat, sambandet mellan konvojens enheter.

Nu har Polisen och landstinget i Stockholm kommit överens och tecknat ett avtal om hur de ska samarbeta när deras personal ger sig in i farliga områden.

Samma sak har alltså polisen och landstinget diskuterat när de ska ge sig in i till exempel Husby eller Rinkeby.

Avtalet gäller ”omhändertagande av allvarligt skadade personer i hotfull miljö”. Ambulanspersonalen och polisen ska kommunicera i en gemensam, krypterad talgrupp. I gruppsamtalet ska det framgå ”om skadeplatsen bedöms som tillräckligt säker för ambulanspersonalen att arbeta i eller om omlastning ska ske på säker plats”.

Om miljön är för farlig får polisen gå in och hämta den skadade och ge första hjälpen för att hålla offret vid liv.

Det är Peter Kadhammar på Aftonbladet som kritiserar avtalet och språkbruket.  ”Krigszon? Självklart inte, ett larvigt och slappt uttryck, en meningslös kliché. Det handlar om en av jordens fredligaste och rikaste platser, Sveriges huvudstad.”

-Pettersson tycker att Peter Kadhammar ska sätta på sig en namnbricka ”Journalist, Aftonbladet” och gå in i Husby eller Rinkeby för att uppleva jordens fredligaste och rikaste platser, Sveriges huvudstad…

7 reaktioner på “Polisens nya taktik påminner om Irak och Afghanistan

 1. Släpp inte en muslim över bron! Vi ser alltför ofta hur familjer kommit sedan 10tal år å ingen jobbar. Skäggiga barn driver omkring och djävlas med svenskar.

 2. När ska idioterna förstå att invandring är skadligt för civiliserade samhällen, det finns inget positivt med att blanda vildar med utvecklade folkslag.

  1. Det är inte invandringen is sig som är farligt, det som är farligt är dessa livsformer ur dysfunktionella länder i Mellan Öster och Afrika.
   Inte ha jag läst om Tyska eller andra West Europeiska invandrare
   förutom vissa som kommer från Balkan som kastar granater eller skjuter hej vild med kalasjnikov på stan. Gemensam nämnare är att de tillhör den muslimska trosinriktningen.

 3. Det vore djävligt roligt att se kravspecifikationen på aftonblaskan när dom anställer sina muppar !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: