Stäng

Guld till Kalla

Det blev en svensk drömöppning i vinter-OS. Charlotte Kalla vann skiathlonloppet på 15 kilometer och var åtta sekunder före norskan Marit Bjørgen i mål.

Finländskan Krista Pärmäkoski slutade trea. Ebba Andersson, 20, var länge med i medaljkampen men blev fyra. Ebba var en sekund från brons och det är inte dåligt i en OS-debut.

-Pettersson gratulerar Kalla och ser att Aftonbladet som vanligt har svårt att hålla sig till sanningen.

”Kalla är enorm. Hon är vår största vinterolympier”, säger Lasse Anrell i Aftonbladet.

Då ska ni veta att Sixten Jernberg, Thomas Wassberg och Gunde Svan har fyra OS-guld var.

Det här var Charlotte Kallas tredje OS-guld, men i Aftonbladets värld kanske tre är fler än fyra…

 

8 reaktioner på “Guld till Kalla

 1. Detta OS verkar vara mycket politiskt. Lyssnat ett par timmar och kommentatorerna har talat mycket politik. Våra sport-politiska kommentatorer lyckades t o m få med sitt hat mot Trump.
  För övrigt Anja Anja Anja, ett självklart val, vänster feminist och bög pk-poängen haglar. Anja och Kalla lyckades t o m att hylla vår regims ledare Löven. Jag antar att samtliga sportpolitiska kommentatorer uppfyller kraven och nått poängen för att få delta i detta politiska arrangemang.
  Förr tittade vi i min familj alltid på VM, OS men tyvärr handlar det inte längre om sport utan om Politik.

 2. Den starkaste prestationen åstadkom Ebba Andersson tycker jag.
  Det är ju ändå hennes första os och hon kom 4:a
  Hurra, hurra.

 3. Väntar mig ett inlägg från nån svt inkvoterad mupp (typ Britta Zackari) om att det är väldigt vitt i vinter os,snön är ju helvit,så rasistiskt
  ,kanske vi ska ha brun snö så blir mupparna på svt glada?
  Alla andra vill inte ha smuts i spåren.Hundarna får skita nån annanstans

 4. Härligt med en riktig Svensk på guld plats om 20 år finns nog inga Svenskar kvar då är det mördarfolket som tagit över i Stefans nya blatteland……………..

 5. Kalla är fantastisk! En mycket stor kämpe. Förmodligen vet hon inte om att landet som en gång hette Sverige, snart har förlorat all sin stolthet och värdighet.
  Men om hon mot förmodan konsumerar alternativa medier och ändå kämpar på detta sätt, då är hon ännu större! I så fall -Kalla for president!

 6. GRATTIS Kalla!!! Hoppas du inte tillåter någon massinvandringsförespråkande politiker som Löven eller Löv snylta på din fina idrottskarriär!

 7. Från Pajala kommun meddelas att Tärendö numera heter Charlottville.

  Vi ska samtidigt skänka Anders Fredrik Skjöldebrand och Curt von Stedingk en tanke. Utan dem hade inte Sveriges tagit guld. (Få se om ni klurar ut det.)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: