Skola fick 224 rutor krossade

BROTTSLIGHET. Ytterligare en skola i Hisings backa har utsatts för mycket omfattande skadegörelse. Totalt ska 224 fönsterrutor ha krossats på Ellen Keys skola. – Det är klart att det är fruktansvärt, säger Anders Andrèn, sektorschef utbildning på Norra Hisingen.

Två skolor i Hisings Backa utsattes på onsdagkvällen för mycket omfattande skadegörelse. Först drabbades Brudbergskolan vid 19.30-tiden där ett 30-tal fönster krossades, senare på kvällen eller natten råkade Ellen Keys skola ut för samma sak. Den ligger bara en knapp kilometer från Brudbergskolan.

Vi har hittat glaskrosshammare, sådana som finns på spårvagnar och bussar, säger presstalesperson Hans Lippens vid polisen region Väst.

Enligt Anders Andrén är det säkerhetsglas som förstörts på Ellen Keys skola och därmed inget glassplitter. Det är därmed ingen risk att barnen skär sig. Lektionerna pågår som vanligt.

Mer på SVT.se…

 

-Pettersson noterar att ingen som vanligt har en aning om vilka som ligger bakom och som vanligt ljuger dom…

För övrigt minns jag när jag krossade en ruta under fotbollsspel, den fick farsan betala och vad jag fick ska jag inte berätta…

6 thoughts on “Skola fick 224 rutor krossade

    • Det finns en dansk sann historia om en prakikant som slög sönder rutor i Danmark, för att företaget skulle få in fler jobb. Och visst – självklart höjer det BNP (omsättning i ett land). Fast det är en negativ BNP.

  1. Så då får barnen helt legalt sitta med “Canada Goose” jackorna och mössorna på i klassrummet, för att inte få frostskador ?

  2. När kommer riksrevisionen göra en sammanställning av den kostsamma flyktinginvandringen i kronor, lidanden och död?

Kommentera