Stäng

Pk eller sanning, jag valde rätt

Se där ja, då har man informerat två flanörer om den ansvarslösa invandringspolitikens verkningar för samhället, för min närmiljö, samt för Sverige i stort.

Det var så här, på min promenad igår träffade jag på två personer som stannade när vi möttes för dom ville prata lite, dessa två, och jag var lika förvånade att stöta på någon människa på vägen vi gick då som han sa, ”de infödda tar traktorn”  

Dessa två och jag vi var nya på orten, jag hitflyttad i somras, medan de två kört ner från Karlstad för att vakta en gård. Dom frågade var jag kom ifrån, Malmö, sa jag. Och sedan kom det, ”Vad är det som gjort att du flyttat från Malmö?

Politiskt korrekt, eller sanningen, jag valde sanningen. Och de två flanörerna fick höra min och många andras likartade historia om varför man flyttat ut från Malmö. Det kom till en gräns för mig, med vad jag klarar av, min födelsestad har blivit till en aggressiv och våldsam stad, Sverige har bjudit in kriget” ”Jo vi förstår sa dom.”

Sedan hade vi en liten diskussion om integration då paret ansåg att man (svenska politiker) gjort fel från början då man ”satt invandrare på samma plats”………där höll jag inte med då jag anser att det är mängden som är roten till det onda, för många invandrare då flyttar svensken, tiden är för längesedan förbi då man kunde prata om integration, vem ska integreras med vem. Dom höll med.

Vidare så var vi överens om att ute på landet var det lugnt och skönt, än så länge, men inte så länge till. Jag berättade om min frustration och besvikelse över min nya hemkommun Skurup, som tar efter dår-Malmö och således är på väg att skapa ett muslimskt helvete. Se där, jag fick medhåll om att det har gått överstyr. Vi sa efter denna informativa stund hejdå och önskade varandra en fortsatt trevlig dag.

Jag är av den åsikten att isen är bruten, vi svenskar törstar efter att prata med likar.
Vid pennan

Eva-Marie Olsson fd malmöbo

17 reaktioner på “Pk eller sanning, jag valde rätt

 1. När upptäckte moderaterna detta?

  ”Moderaterna vill att regeringen redovisar tydligare vad invandringen kostar samhället. Samtidigt tycker partiet inte att invandringen till Sverige är lönsam.

  – Det finns inget annat politikområde där vi bara låter kostnaderna bli det de blir, och nu på senare tid har kostnaderna ökat dramatiskt för invandringspolitiken, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, till Ekot.

  – Bara i år är 40 miljarder nettokostnader för de personer som har fått uppehållstillstånd den här mandatperioden eller väntas få det och det motsvarar 80 000 undersköterskor, fortsätter hon.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6882607

 2. Alla ni kvinnor och män här på Petterssons blogg, lyssna och begrunda en av de mest kloka och ödmjuka män som jag i någonsin har lyssnat på.
  Han talar så underbart logiskt att tårarna rinner.
  Måtte han orka att stå upp länge för sina kloka och fina tankar.

 3. Gratulerar dig Eva-Marie till din nya hemort.I Skurup är det hoppas jag lika lugnt nu,som de månader jag som vikarie upplevde på Skånskans lokalredaktion,i början av 60-talet…Många små idylliska orter i trakten.
  Minns ännu Beddinge,Sövdesjön,Svaneholm och inte minst ”´Ryssgår” och Janstorp…. Du ser mitt minne är gott trots det är c:a 55 år sedan !
  På den tiden var Centern mycket starkt i trakten vilket jag befarar är så än idag ! Lycka till därnere på slätten….

 4. ”M undrar vad invandringen kostar”
  ”den nuvarande invandringen är inte lönsam”

  Moderaterna fortsätta stjäla SD’s förslag och åsikter.

  Valfläsk som redan från början är skämt, säger jag.
  Efter valet vill ingen moderat stå för det där.

 5. Hej såg ett inslag från Sydafrika där presidenten sjöng en sång i parlamentet
  enl texten som översätts från hans tungomål handlade det om att skjuta borer – kan någon bekräfta om översättningen är korrekt ?

  1. En vit väninna som bott i Sydafrika kan inte bekräfta texten i just den sången, dock så flydde hon och hennes man landet för nu nästan 40 år sedan, då de såg vad som skulle hända.
   De bor sedan 40 år i Europa och är varje dag tacksamma för att de flydde i god tid.
   Var det den här stridssången mot vita Boer du menade ?

   1. Ja – det var den sången jag menade Men det vore bra att få en bekräftelse på att sången verkligen handlade om att skjuta vita ! Förstår att de drog fr Sydafrika Tyvärr går Kvarvarande mot en dyster framtid !

    Skickat från min iPhone

 6. Jag såg Peter Springare och Anne Ramberg i samma inslag på TV4, men kunde höra vad det handlade om.

  Men, jag kan ana…

  En som berättar sanningen om verkligheten
  En som lever fett på att ljuga om verkligheten

  Inte så svårt att räkna ut vad Ramberg sa.

  Någon som hörde inslaget?

  1. Jag hittade mer om vad Ramberg sa:
   ”– Det är anmärkningsvärt. Alla statstjänstemän och särskilt poliser måste ha bättre omdöme och hålla sig till vår regeringsform och dess människosyn, de här uttalandena är ju närmast rasistiska. När man uttalar sig på det här viset som polis ställer det alldeles särskilda krav, säger hon till TV4.

   Anne Ramberg säger att man kan uttala sig om invandringsfrågor som polis, men man måste göra det sakligt.

   – Ska man göra det ska man göra det sakligt och korrekt. Här lämnas påståenden som är helt generella och fullständigt felaktiga. Kan polisen inte följa objektivitetsplikten påverkar det rättsäkerheten i allra högsta grad, säger hon.”

   Fullständigt felaktiga??
   Patrick Jonasson har läst domarna, det borde Ramberg också göra!

   >Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter. Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.
   >Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.
   >Landsgrupper med högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.
   >95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.
   >Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier.
   >Flest överfallsvåldtäkter begås i Stockholm, Hudiksvall och Eskilstuna.
   >90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.

   Det är inte rasistiskt, det är fakta!

 7. Eva- Marie :
  Du lyckas tydligen träffa på folk som kan tänka själv. När jag är i Sverige så vistas jag inte långt ifrån där du befinner dig, dock folket här är lika avlägset långt borta som att vi hade vistats på olika planeter.

  1. Hej Lena
   Jag har såklart även träffat på de du beskriver, men själva grejen igår var att det var som det är häromkring, man brukar väldigt sällan träffa på någon på sin promenad, förutom lantbrukare i sina traktorer. Och när man nån gång möter någon på promenaden då är det det minsta man säger Hej. Paret jag pratade med igår var ärligt intresserade av en fd malmöbos berättelse som dom vad jag märkte förstod var sann från vår samtid. Det är nödvändigt att prata svensk med svensk, och jag hoppas att de i deras hemkommun varnar ifall galna politiker vill skapa ett Malmö

Kommentera

%d bloggare gillar detta: