Stäng

Europa: Strävan mot en ny totalitarism

av Judith Bergman  •  7 februari, 2018

 • EU har implementerat program som ämnar influera allmänna nyhetsmedier och journalister med sin egen agenda – till exempel när det gäller massmigrationen till Europa från Afrika och Mellanöstern. För detta ändamål finansierade Europeiska kommissionen nyligen utgivningen av en handbok med riktlinjer för journalister om hur man ska skriva om migranter och migration.

 • Det verkar vara i dessa medierepresentanters intresse att sätta etiketten ”fake news” på konkurrenter från alternativ eller ny media.
 • En föreslagen fransk lag skulle låta myndigheterna blockera hemsidor under valsäsongerna – en drakonisk åtgärd för att bekämpa politiska motståndare som skulle placera Frankrike i samma kategori som länder som Kina och Iran som blockerar hemsidor som inte passar deras regimers agendor.

EU intensifierar sina försök att censurera och marginalisera röster som inte håller med om deras politik, under den lägliga eufemismen att de bekämpar ”fake news”.

”Kommissionen behöver granska utmaningarna som plattformar på nätet medför för våra demokratier med tanke på spridandet av falsk information, samt initiera en reflektion över vad som skulle behövas på EU-nivå för att skydda våra medborgare”, skrev Jean-Claude Juncker, ordförande i Europeiska kommissionen i maj, 2017. Vad omtänksamt att Juncker, på totalitärt manér, önskar skydda EU:s invånare från nyheter som inte passar kommissionens agenda.

Läs vidare

6 reaktioner på “Europa: Strävan mot en ny totalitarism

 1. Jag har alltid trott, att journalisterna var fullärda, när det gällde att dölja för dem obehagliga sanningar.

 2. EU har blivit riktigt otäckt! Inte det goda som det framställdes som innan valet 1995. Herman Lindqvist jiddrade om att vi skulle bli negrer vid EUs gräns, om vi inte gick med. Det var tider det, i den svenska debatten!

 3. EU är de europeiska folkens största fiende.
  För varje dag EU består kommer det att fortsätta gå utför för Europa.
  Jag blir både jävligt förbannad och ledsen.
  Dessa EU politiker borde ställas inför krigsrätt för de importerade krig och elände till Europa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: