Albanen Durim Lumi döms till livstid och utvisning av hovrätten


BROTTSLIGHET. Hovrätten dömer 36-årige Durim Lumi till livstids fängelse för yxmordet på sin 21-åriga styvdotter i våras. I tingsrätten dömdes han till 18 års fängelse och utvisning men efter åklagarens överklagan ändrar nu hovrätten domslutet.

Lumi har erkänt att han vållat styvdotterns död. Hans försvarare har beskrivit att han kände sig hotad och tvingad att agera men att han inte haft uppsåt att döda henne. Herr Lumi döms utöver fängelsestraffet till utvisning och till att betala skadestånd på knappt 170 000 kronor.

-Pettersson hoppas, givetvis av humanitära skäl att det går att ordna så herr Lumi får avtjäna sitt straff i hemlandet…

TIDIGARE 2017-11-28. Durim Lumi från Albanien får 18 år och utvisning för att ha avrättat sin styvdotter

BROTTSLIGHET. Attackerade styvdottern med flera yxhugg – när mamman och lillasystern befann sig i rummet bredvid. Trots att kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter gick hennes liv inte att rädda.

Nu döms den 36-årige mannen till 18 års fängelse samt utvisning för mordet i Sunne i maj.
– Jag tycker att det fanns utrymme att döma till livstid, särskilt med tanke på att det handlar om en ren avrättning, säger åklagare Per Svensson.

Värmlands Tingsrätt B 2230-17

Aftonbladets bild på mördaren

TIDIGARE 2017-10-28. Polisoperatören när ambulansen ber om assistans: ”Då får hon ju dö då”

INVANDRARVÅLD. När ambulans skulle åka till den svårt skadade kvinnan som hade blivit attackerad med en yxa i sitt hem i Gräsmark i maj i år fanns ingen polispatrull i närheten. SOS-operatören diskuterade med polisens operatör varpå denne svarade: ”Då får hon ju dö då, i så fall”

Durim Lumi, bilden från grekisk polis där han dömts för att ha dödat en man. Hur kan herr Lumi befinna sig i Sverige?

Det var i slutet av maj i år som den unga kvinnan attackerades av en man i sin bostad i Gräsmark utanför Sunne. Mannen slog ner kvinnan bakifrån med en yxa, och hon skadades så svårt att hon bara några dagar senare avled.

Häromveckan åtalades mannen för mord och i samband med det uppdagades det hur svårt det varit för ambulanspersonal att ta sig till platsen. En av anledningarna var att det saknades en polispatrull i området.

Ambulansen vill inte åka fram då gärningsmannen är kvar på platsen – och när SOS-operatören försöker resonera med polisens operatör om hur man ska göra är denne cynisk i sitt svar:

”Nej, men då får hon ju dö, i så fall. Han är lugn och sansad säger hon som pratar med honom. Men jag menar vi kan ju inte ha en polispatrull i varenda hörn för att ambulansen ska ha hjälp heller. Tyvärr”.

-Pettersson läser om händelsen i flera medier och att polisen underförstått får kritik men som vanligt gäller att svensk polis är dimensionerad för att ta hand om svenska kriminella och inte för dagens massimport av dårar…

Media glömmer naturligtvis skriva att enligt åtalet B 2230-17 vid Värmlands Tingsrätt är den misstänkte Lumi Durim, född 1981, som är medborgare i Albanien och behöver albansk tolk.

Gärning: Lumi Durim har uppsåtligen berövat Noor Naji livet genom att tilldela henne
ett flertal hugg i huvudet med en yxa. Noor Naji har genom våldet tillfogats omfattande skador på hjärnan, till följd varav hon avlidit. Det hände den 21 maj 2017, Forsnäs 48, Gräsmark, Sunne kommun.”

Kvinnan som mördades av herr Durim var hans 21-åriga styvdotter. Den som slog larm var den mördades äldre syster. Kvinnans mor bor också där.

Durim har en enligt åtalet huggit kvinnan ett antal gånger i huvudet med en stor yxa. Den unga kvinnan avled till följd av skadorna. ”– Hur ska man veta hur många slag man slår när man är arg”, har den åtalade sagt i förhör.

Durim har tidigare suttit i fängelse för att ha dödat en man, som kopplas till en blodsfejd i Albanien. Durims släkting dödade en man vilket ledde till att Durim lämnade Albanien för Grekland. Väl i Grekland dödade även Durim en man. I Sverige hade albanen sökt asyl men fått avslag.

I sådana här fall borde det i stället för att dölja gärningsmännens etnicitet diskuteras vem och varför de släpps in i landet.


6 responses to “Albanen Durim Lumi döms till livstid och utvisning av hovrätten

 • Anna

  Det är den här typen av importerade kriminella som den avgående vänsterpartisten R. Dinnamarca ömmar så för. Yxmördare som ger sig på kvinnliga släktingar, det är feministisk politik 2018. Det finns mycket som vänsterextremisterna bör ställas till svars för, hoppas folk inte glömmer det till höstens val.

  Gilla

 • Matte

  Enl. GT är han dömd i Hovrätten till både livstids fängelse och utvisning.

  Frågan är hur länge han kommer att sitta här innan han åker ut.
  Ge utvisning först och därefter få sitta på livstid i finkan i Albanien.

  ”På tisdagsförmiddagen förkunnade hovrätten för Västra Sverige en dom. Gärningsmannen är Durim Lumi, 36 – och straffet är lagens strängaste.

  Mannen döms till livstids fängelse och utvisning för mord på en ung kvinna i Värmland, hans flickväns dotter, i maj i fjol.

  – Mordet har karaktären av en ren avrättning, har åklagaren Per Svensson tidigare sagt.

  Straffet är en skärpning av det som tingsrätten ansåg att han skulle ha. Tingsrätten dömde honom till 18 års fängelse och utvisning, men det faktum att Durim Lumi en gång tidigare dömts för mord gör att han nu ska sitta på livstid, anser hovrätten.”

  ”Det förra mordet begick Durim Lumi, som är albansk medborgare, i Grekland i början av 2000-talet, enligt grekiska rättsdokument. Han ska då ha dödat en man med kniv.”

  Förvånande är att GT skriver ut namnet samt inte pixlar bilderna på
  Durim Lumi
  https://www.expressen.se/gt/durim-lumi-hogg-ihjal-ung-kvinna-med-yxa-doms-till-livstid/

  Gilla

 • Jhonsson

  Det verkar faktiskt som om Löfven & Co föredrar kriminella framför arbetande folk. Hur tänker karlen egentligen? Eller tänker han inte alls? Det senare underlättar kanska för honom i hans arbete.

  Gilla

 • Mr Q

  Ja varför släpps sådant avskräde in i Absurdistan ?..Beror det på att de beslutande i frågan,är lika efterblivna som Göran Greider ?

  Gilla

 • Ståfräs

  Solklart fall där medhjälparna Feministregeringen o Alliansen skulle dömas till livstid för mord

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: