Muhammed häktad för sprängning mot polisstation


BROTTSLIGHET. Idag häktades en 20-årig man som lystrar till namnet Muhammed, på sannolika skäl misstänkt för attentatet mot Rosengårds polisstation för några veckor sedan. 

Samme Muhammed har förekommit i andra polisutredningar. Den 23 augusti förra året anhölls han som misstänkt för en sprängning vid Karolinagatan i Malmö den 25 juli 2017. Men misstankarna mot honom höll inte och han försattes på fri fot av tingsrätten.

Den misstanken är inte avskriven, enligt handlingar i tingsrätten.

Nu är han alltså misstänkt för ytterligare en sprängning. Efter tillslaget när 20-åringen greps på fredagskvällen höjde Malmöpolisen säkerheten vid polisstationer under lördagen och söndagen. Framför allt på kvällstid har poliser utrustade med kulsprutepistol, Heckler & Koch MP5, synts utanför polisstationerna.

TIDIGARE 22018-01-17. Kraftig explosion vid polishuset i Rosengård

BROTTSLIGHET. En kraftig explosion har inträffat vid polisstationen i Rosengård i Malmö. Flera personer ska ha slagit larm när de hörde smällen.

Området har spärrats av och polisens bombtekniker är på väg till platsen. Det är oklart vad som detonerat men enligt uppgifter kan det röra sig om en handgranat eller liknande.

– Inga personskador rapporterade, vilket är väldigt skönt. Men enligt initiala uppgifter finns det skador på bilar, ja, säger Anna Göransson vid polisen i region Syd.

Polisen

-Pettersson antar att pojkarna i Rosengård svarar på snacket från riksdagen om att sätt hårt mot hårt…så nu har politikerna och rikspolischefen ännu en ”utmaning” mot pojkstrecken…

Dagens attack var den fjärde mot en polisstation på ett halvår.

Polishuset i Rosengård, är inte ett vanligt polishus. Det är ett fort, en borg, en fästning. Ett monument över våldet i det nya Sverige.


7 responses to “Muhammed häktad för sprängning mot polisstation

 • Ståfräs

  Ikväll kommer Expo, AFA, Feministregeringen o Jonas kommunister demonstrera för att Mohammed som är offer för rasister skall släppas fri, Dror lirar Internationalen, välkomna.

  Gilla

 • Leif Clavenheim

  Tror att polisen har gripit rätt person för attentatet på Rosengård. Väl att ingen kom till skada. Bra jobbat Malmöpoliser.

  Gilla

 • Leif Clavenheim

  Det kan hända att det retar en del men i så fall är det deras eget fel. Det har talats så mycket om dynga och lort men tänk så mycket nytta den gjort. Så låt dom bara gå på vi klarar oss nog ändå. Edvard Persson.

  Gilla

 • Mr Q

  Mohammed är ju inget skånskt påganamn !!

  Gilla

  • br

   Jo. Men vad hette den där tjocke pågen som var med i svenska filmer typ på 40 ~talet.jo! Mohammed persson tror jag det var

   Gilla

  • Kurt

   Väldig vanlig i Sverige nummera

   Gilla

   • Tomas

    Ja..Blev väldigt förvånad att inte Muhammed låg top 10 bland nyfödda i Sverige. Men det kan nog bero att det finns ett otal olika stavningar även den älskade profetens namn

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: