Stäng

Ryskt plan nedskjutet i Syrien – piloten gripen, eventuellt död

MELLANÖSTERN. Ett ryskt stridsflygplan har skjutits ned av rebeller i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Piloten har tagits till fånga. – Den ryske piloten tog sig ned med fallskärm innan tillfångatagandet, säger Rami Abdel Rahman, chef för det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar kriget från Storbritannien.

Det är oklart vilken grupp som ligger bakom nedskjutningen, men rebellalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som leds av den före detta al-Qaida-anknutna Nusrafronten har stort inflytande i området.

Enligt BBC är piloten tillfångatagen och enligt AFP är han död.

-Pettersson lurar på om piloten räddade sig med fallskärm och dödades på marken. Då kan Tsar Putin bli förbannat…

 

14 reaktioner på “Ryskt plan nedskjutet i Syrien – piloten gripen, eventuellt död

 1. ”Piloten ska ha dödats när han motsatte sig att bli tillfångatagen och öppna eld med sin pistol.

  – Piloten dödades när han kämpade mot de islamistiska rebellerna som hade skjutit ner hans plan och skulle tillfångata honom, säger Abdel Rahman i ett senare uttalande.

  Vissa rapporter uppger att piloten ”brändes ihjäl levande”, enligt Daily Express.

  Ryska myndigheter har bekräftat händelsen och försöker nu få tag på den dödade pilotens kropp.

  En film visar hur islamisterna vrålar ”Allahu akbar” efter nedskjutningen.”

  http://www.friatider.se/islamister-sk-t-ned-ryskt-stridsflyg-i-syrien-d-dade-piloten-och-skrek-allahu-akbar

 2. Var piloten kaukasier och inte kunde Hamdulillah eller Insha Allah blev han så klart decapiterad under jubelropet Allah u Akbar. Det är så seden är hos sekten som kallar sig Guds barn och ännu lever på medeltida vis.

 3. Ryssarna stöder SAA som kämpar emot terroristerna i Syrien, därför nedskjutningen av det ryska planet SU 25 har utförts av terrorister som är emot SAA och den ryska hjälpen för SAA.
  Sannolikt är det en avancerad USA tillverkad missil som använts vid nedskjutningen, därför blir frågan på vilket sätt har terroristgruppen kommit över sådana missiler.
  USA och andra länder som exempelvis EU, Saudi, Israel har intresse av att få till en regimförändring i Syrien, som skulle göra att de fick kontroll på landet. Syrien idag kan ses som allierad med Ryssland, Iran och Hezbollahn , som i stort sett har krossat terroristerna.
  IS är i princip utslagna finns någon spillra kvar och andra terroriströrelser är under upprensning och hårt trängda.
  Därför kan nedskjutningen av det ryska planet ses som en desperat åtgärd av de som står för en regimförändring i Syrien.

  1. Mars 2011 startade Al Qaida upproret i Damaskus vid en demonstration och ett tiotal polismän blev knivskurna.
   Motivet var att få till en regimförändring i landet och upproret stöddes av USA, Saudi, Qatar, Turkiet och EU.
   Många trodde regimen faller efter några månader men som inte skedde.
   Maj 31 2015 gick IS in i Mosul och beslagtog från vapenförråd 2300 Humve fordon, tanks, artilleripjäser m.m.
   IS kärna var Saddams militär som körde iväg fordonen mitt på ljusa dagen. Naturligtvis kände USA till stölden genom satellitspaning och flygspaning m.m. men de gjorde ingenting för att förhindra stölden, utan kan ses som att de beväpnade IS.
   USA påstod att de gick in och bombade IS 2014 i Syrien, men istället tog IS mer territorium hela tiden, IS hade tagit syriska oljekällor i beslag och transporterade oljan i kilometerlånga lastbilskaravaner som såldes via Turkiet till västvärlden.
   Den här försäljningen av oljan finansierade nya rekryter till IS m.m.
   USA gjorde ingenting för att stoppa smugglingen, utan när Ryssland kom in i kriget 2015 efter begäran från den syriska regeringen stoppade de omedelbart oljestölderna genom att bomba karavanerna.
   När Ryssland och Iran kom in i kriget hade IS med andra terrorister närapå 90% av Syriens landområden, och Syrien var på väg att förlora kriget.
   Det var inträdet av Ryssland och Iran som vände kriget till Syriens fördel.

   1. USA sökte motiv för att kunna bomba syrisk infrastruktur genom att påstå att SAA hade använt giftgas mot den egna befolkningen och även dess soldater.
    Naturligtvis var det här en bluff för att få en legitim orsak för massiva bombningar som USA är stor expert på.
    USA har en mycket stor flygbas på Diego Garcia med massor av B 52 bombplan och ett enormt bränsleförråd att de skulle kunnat göra en oerhörd skada på Syrien om de fått tillfälle, därför Diego Garcia ligger inte långt från Syrien.
    USA har bombat syriska soldater när IS och andra terrorister blivit trängda, Israel har också utfört bombningar mot syriska intressen.
    Det har gjorts märkliga förflyttningar av IS terrorister, exempelvis när Palmyra återtogs av terrorister, där man tror att USA haft vetskap om det.
    Det har skett bombningar av bland annat sjukhus när ryska plan aldrig funnits i närheten, som kan ses som märkligt.
    USA med dess allierade har tappat fotfästet i Syrien och har nu använt kurder som en sista utväg att få kontroll på Syrien.
    Kurderna har sannolikt blivit lovade av USA att de skall hjälpa dem för ett Kurdistan i norra Syrien.
    Men problemet är att Turkiet accepterar inget Kurdistan nära dess gräns och därför har det gått i krig mot kurderna vid gränsen.
    USA kan inte gå emot Turkiet som är en mycket viktig Nato medlem och Turkiet har en mycket stark militär.
    Mycket tyder på att kurderna har nu blivit hårt trängda och den här nedskjutningen av det ryska planet kan vara en provokation att få ryssarna till att göra repressalier, som skulle göra att USA fick orsak att trappa upp sina insatser i Syrien.
    Ryssarna är sluga och mycket skickliga militär strateger och de gör inget dumt och förhastat, när det gäller nedskjutningen av planet.
    Den som inte tror att USA, Israel, EU och Saudi stöttat terroristerna i Syrien, kan ses som okunnig om händelserna i Syrien konflikten.

   2. Det ryska planet SU 25 sköts ned med ”MAN PAD” av terrorister tillhörande al-Nusra front i Idlib området.
    Ryssarna har bombat platsen där terroristerna fanns och de som låg bakom nedskjutningen är likviderade.
    Specialtrupp är på väg för att försöka hitta vapnet, att ryssarna kan spåra varifrån det kommit.
    Det har gått rykten att USA har levererat MAN PAD till terrorister för ett tag sedan, men Pentagon förnekar all sådan leverans.
    Men mycket tyder på att USA är på väg att förlora allt inflytande i Syrien därför de kvarvarande terroristerna har blivit hårt trängda av SAA och även Turkiet har haft stora framgångar mot sina terrorister.

    (Ett intressant uttalande gällande USA vapen.)
    The thing that should really worry Gen. Townsend is the latest permission of the US Congress to deliver American MANPADs to the Syrian militants in 2017,” Maj. Gen. Igor Konashenkov, spokesman for the Russian ministry, said. He added that it “was not hard to guess who will get them after they are delivered to Syria.”
    Det är känt att vapen som USA levererat till terrorister i Syrien har hamnat hos al-Nusra.
    Det finns också uttalanden att Israel har gett läkarvård till skadade al- Nusra terrorister.

   3. Om inte USA och Nato (EU) hade gått in för att fälla Ghadaffi och få till ett regimskifte i Libyen som också misslyckades, hade inga flyktingar från Nord Afrika i sådana mängder kommit till Europa.
    Libyen med Ghadaffi var en barriär för illegal smuggling av människor till Europa, sannolikt fick regeringen någon betalning för det.
    Flykting invasionen från Nord Afrika till Europa är självförvållad av inkompetenta politiker i Europa och USA.

    Om inte USA, Saudi, Turkiet, Israel och EU försökt störta den legitima regeringen i Syrien, hade inget krig uppstått där.
    Kriget i Syrien är orsaken att de uppräknade länderna försökte störta regimen.
    Om Syrien hade lämnats ifred hade inga flyktingar kommit till Europa från Syrien, och inte heller till de angränsande länderna.
    Ett helt idiotiskt projekt att försöka störta en legitim regering, som var vald av folket.

 4. Ja svaret blir nog inte kaffe och bullar ifrån Putin , det vill nog till att dom gräver ner sig ordentligt för en sak är nog tämligen säker , och det är att svaret kommer nog att bli tämligen smärtsamt . Sedan har dom tydligen avhuvat en levande pilot vilket ju tyder på att någon någon större respekt för krigsfångar har dom inte, och han skulle ju ha varit betydligt värdefullare som levande än död , men det verkar dom inte begripa .

 5. Här kan vi vänta en rysk flackbombning av tidigare aldrig skådat slag, i den delen av världen….Måtte jakten på dessa terrorister bli god !!

 6. Kriget i Syrien är ytterligare ett krig som globalisterna driver för sin egna intressen. Ryssland står för folkets frihet medan globalisterna vill störta Assad för att skapa kaos i landet. Ser fram emot den Ryska hämden för pilotens död. Låt Putin och Assad ta hand om Islamisterna i Mellanöstern istället för att Väst ska göda terrorn med bistånd.

 7. Usa stödda frihetskämpar = Isis, al-qaida,talibaner,boko-haram al-shabab alla finansierade av svenska sida.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: