Stäng

Vi måste få stopp på illbattingarna

SANDVIKEN/BORLÄNGE. Slagsmål, tumult, maskerade gäng, grov stöld och snatteri. Gäng med unga sprider rädsla i ett köpcenter i Borlänge och i en mataffär i Sandviken.

– Det känns väldigt obehagligt när det står tio personer utanför butiken med svarta rånarluvor och tittar in. Vi vet ju inte vad de ska göra, de har ju hotat med att riva sönder butiken, säger butiksägaren Mikael Olofsson.

 

Sedan Tempo öppnade i december har ungdomar dykt upp maskerade, hotat personalen, kallat dem horor, kastat mat och skrämt kunder, vilket lokala medier rapporterat om.

 

Mikael Olofsson, en av ägarna, beskriver ungdomarnas beteende som aggressivt och otrevligt. Ungdomarna är 10-20 år gamla och kommer in i butiken i grupp.

– Det finns ingen ungdomsgård här i centrala Sandviken. De har ingenstans att vara, säger Mikael Olofsson.

Polisen berättar om grova stölder och misshandelsfall.

Förra onsdagen avvisade personalen fyra killar från Tempoaffären – på väg ut sa de till kassabiträdet Lisa: ”Vi väntar på dig utanför sen gumman”, skriver Gefle dagblad.

Nu lägger Sandvikens kommun 800 000 kronor för att två vakter ska vara i centrum, vilket Gefle Dagblad skrivit om.

 

Samtidigt varnar han för att ilskna Sandvikenbor ska ta lagen i egna händer. Missnöjet med den låga polisnärvaron är stort i Sandviken såväl som resten av landet.

Dalarnas tidning har intervjuat flera personer som arbetar i centrumet, enligt en av de anonyma butiksanställda har det kommit in flera ungdomar med rånarluvor, uppenbart drogpåverkade.

– De stänger av rulltrapporna, skär sönder i amningsrummen, vandaliserar skyltdockor… Det bara förstörs, säger en annan som Dalarnas Tidning pratat med.

Enligt Mats Lagerblad, lokalpolisområdeschef i Borlänge, är polisens möjligheter att vara på plats i köpcentret begränsade.

-Pettersson noterar att Borlänge och Sandviken börjar få betalt för sina ”investeringar” men jag undrar var polisen är. Vi har trots allt 20.000 poliser anställda men de verkar inte vara någonstans i vårt land…Kanske i polishuset på Kungsholmen, Stockholm.

 • Sandvikens kommun har 40.000 invånare. Fördelas polisen jämt över landet så skulle det arbeta 80 poliser i Sandviken plus 25-30 civilanställda…
 • Borlänge har runt 50.000 invånare. Där borde det arbeta 100 poliser.
 • Mellan Sandviken och Borlänge är det nio mil. En timmas bilåkning och 180 poliser att växla inbördes mellan. I teorin, om vårt land fungerade…

 

 

 

25 reaktioner på “Vi måste få stopp på illbattingarna

 1. Vad ska 2 obeväpnade vakter göra om 20 babbar omringar dem med knivar!?!? Skjuta med ärt rör på dem?

 2. Hade det varit någon skillnad på polisnärvaron. Kring köpcentrat om det hade varit gäng med maskerade sverigedemokrater som rånade,stal och slog sönder i affärerna!?!? Eller hade det gått att skaka fram nån polispatrull då?kanske hade hela insatsstyrkan omringatt köpcentrat då!?

 3. Hoppas en massa politisk korrekt röstboskap får känna på resultatet nu och det med råge.
  Välförtjänt!

  1. Ja, det är väl inget att VARNA för. Det är något att VÄLKOMNA. SKIT SKA SKIT HA, INTE GULLEGULL!!!

 4. Blivande terrorister blev det av fårskallarnas sk kunskapsregn.
  Nu kommer kommunen dra in på äldreservicen för att kunna öppna en fritifsgård som barnen ska kunna slå sönder och tafsa på småtjejerna ostört i.

 5. Även om man griper alla och sätter in dem på livstid kommer det inte att hjälpa helt. Luckorna kommer att fyllas med nya så länge fler släpps in i landet och inte resultatet av de nödvändiga utvisningarna, repatrieringarna och deporteringarna visat sig.
  Mentaliteten sitter i kulturen, generna, uppfostran och/eller som resultat av vistelse i krigsmiljö.
  Enda lösningen är som sagt; ut ur EU, Totalstäng gränsen för asylanter och kriminella gäng m fl. Samt se ovan.

 6. Var är DN nu då med sina uppföljande reportage om
  Sandvikens vinster när det gäller flyktingmottagningen?

  Har varit påfallande tyst ifrån DN om den saken!

  1. Hon fortsätter att prata om sina ”värdegrunder”, fullständigt omöjlig som ledare.
   Hur är med att stoppa vänsterns politik ?
   Försök och utvärdera resultatet…………

 7. Illbattingar? Det kan man kärleksfullt kalla sina små busiga barn, när de är mellan 3-6 år och far runt i huset med risk för inredningen.

 8. skicka dem tillbaka till den plats de kom ifrån. Verkställ några hemflyttning tillsammans med hela familjen , så blir det lugnt, eventuella svenska medbotgarskap återkallas naturligtvis.
  Sluta dalta,med detta slödder, de slutar ju ändå bara som kriminella,på ett,eller annat sätt.och vi behöver dem,inte..

 9. Jag är ganska säker på att 1 polis per 500 invånare och ca: en civil per 1000, har nog beräknats på att invånarna är ordinarie Svenskar eller Skandinaver. Nu är det ett annat klientel av dysfunktionella ännu hänsynslösare klankulturer, som urskiljningslöst importeras intensivt till varje vrå av Svenska samhället. Kan myndigheter vara imbecilla? Jag tror man måste tänka 4 poliser och 2 civila utredare per 500 invånare tills vidare för att få någorlunda bukt på kaoset. Annars är det helt fel väg att ta höjd för denna orimliga höjda kriminalitet, som kan undvikas enklare. Utvisa, stoppa bidragen och stäng gränserna för bidragsturister.

 10. Kanske är som GW sade att polisen sitter och fikar eller spelar innebandy. Är dom ute så jagar man Svensson som kör 5 km för fort eller glömmer blinka i rondell. Alltså ofarligt istället för att jaga det riktiga buset.

 11. Svenska folket har lämnats i sticket av etablissemang och makthavare. Samhällskontraktet har brutits, det enda som återstår är att ta saken i egna händer men klarar ett fredsskadat folk av det?

 12. Jag är synsk. Jag vet vilka som återfinns under maskerna, det är babbarna.

  Svenska polisen och svenska myndigheter gör ett bra jobb i sedvanlig ordning.

  Babb it!

 13. Borlänge och flera orter med dem är förlorade tyvärr.
  Här i Borlänge är det förjävligt, invandrarvåldet och kriminaliteten
  Mot äldre och yngre kvinnor och män eskalerar.
  Inte ens blåljuspersonalen får vara ifred.
  Men media här sopar ivrigt under mattan.
  P4 dalarna gör ironiskt nog reportage om fördelar med invandringen.
  Problemen tiger man om.
  Vi saknar helt objektiviteten i media här.
  Pga att hela nya personalen inom all media är totalt vänstervriden.
  Borlänge fallet fritt och människor är otrygga och rädda, många
  Törs inte ens gå ut längre.
  Fattar ni ? Hjäääälp !!!
  Stackars polisen dom har ett helvete här, och är underbemannade
  dessutom.
  Orolig för framtiden är dom flesta här.
  Utom P4 Dalarna / Nordkorea

 14. Tacka sjuklövern!
  Det är detta vi massimporterar, samvetslösa MENA-individer.
  Det är ingen ”vinst” i att massimportera vildar, enbart endast STORA kostnader för Svenskar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: