Invandrarungdomar bakom organiserad brottslighet i Katrineholm

BROTTSLIGHET. I Katrineholm finns ett 40-tal tonåringar mellan 13 och 18 år som sysslar med organiserad brottslighet, säljer droger i skolan, handlar med stöldgods och tvingar andra att råna.

Den bilden av brottsligheten ger säkerhetschefen i kommunen, Peter Henriksson och den delas av polisen.

– Det vi ser är att det är organiserat och kopplingar till grovt kriminella. De begår rån och tvingar andra killar att begå rån och det har varit bilstölder, butiksstölder och övergrepp i rättssak. Det skiljer sig inte jämfört med Ronneby, Örebro, Växjö och Landskrona. Nu har detta kommit till vår kommun också, säger Peter Henriksson till P4 Sörmland.

Enligt polisen och kommunen är dessa unga ganska slipade och organiserade och är inte främmande för att ta till grovt våld.

Enligt kommunens säkerhetschef Peter Henriksson har samhället inte verktyg att hantera detta. Han efterlyser skärpta straff och åtgärder för bättre integration.

-Pettersson undrar varför det inte talas klarspråk? Det är inte vilka småkillar som helst som rånar, misshandlar och säljer knark. Det är grabbar från Mena-länderna och många från Somalia.

Det är helt enkelt som så att eldar man får man tåla rök…

 

19 thoughts on “Invandrarungdomar bakom organiserad brottslighet i Katrineholm

 1. Jag lämnade Katrineholms kommun och emigrerade. Vi sålde våra hemman som det heter i Mobergs romansvit men vi flyttade inom EU. Det har vi inte ångrat! Göran Dahlström har talat klarspråk och försökt bromsa utvecklingen-jag stöder inte sossarna utan satt i KF för M i en period. Däremot har han försökt stå emot och det hedrar honom. Flen är grannstaden och den har havererat. Brukade säga, åk till Flen gå in på ICA gå ner i ett sorgligt shoppingcenter under jord där det finns ett cafe där männen dricker kaffe och röker hela dagarna. Försk ta en fika där om du är kvinna!
  K-Holm hade förut liknande problem, då var det juggarna. De högre statusjuggarna var i Norrköping de lägre stående i K-holm. Mattmordet ett ex den de lindade in. Nu är det mest somalier. Hut fort förstör man en kommun? Jensevik på Youtube illustrerar detta, lite långt men att rekommendera för den intresserade

 2. Då:

  Monica Johansson (S), ordförande i Katrineholms vård- och omsorgsnämnd:
  “Jag är glad att jag bor i en kommun som vågar se framtiden i ansiktet. En framtid som står inför stora utmaningar”

  Utmaningen:
  “Efter att Katrineholm började ta emot somaliska invandrare ökade bidragskostnaderna med tiotals miljoner kronor. När nu ytterligare nästan 500 somalier är på väg till kommunen tvingas Katrineholm göra stora nedskärningar.

  Skatterna ska höjas, byggandet av en bandyhall läggs ned, ett 50-tal lärare sparkas och svenska elever kommer inte längre kunna få den hjälp de behöver.

  Svenska barn som behöver hjälp i skolan kanske inte kan få det för att de somaliska barnen är de som har större behov, sa kommunalrådet Göran Dahlström,”

  http://www.friatider.se/s-ratt-avveckla-valfarden-i-somaliskt-katrineholm

  Idag:

  “Hjääääälp”

  Nämen…. vem kunde ha anat??? 🤔

 3. På en vägskylt står det 20 km till Katrineholm, Sörmlands lustgård (!)
  Men i ärlighetens namn har de ett vettigt socialdemokratiskt kommunalråd (Sveriges enda dito?) som tog beslut att inhysa de “tilldelade” asylanterna i en gymnastiksal. KD-slöddret gnisslar tänder. Bra!

 4. Fånga in medlemmarna i gänget. Ta ifrån dem det svenska medborgarskapet om de nu har fått sådant. Sedan skall de tillsammans med sina familjer utviapsas till den plats de ursprungligen kom ifrån.
  Et par sådana utvisningar, där hela släkten blir utvisad, skulle säkert återställa lugnet.
  Men varför alltid detta j-a daltande från de ansvarigas sida. Varför fortsätter man att ta in dessa samhällsförstörare?

 5. Lugn alla Katrineholmsbor.
  Allt detta slödder och pack kommer ju enligt vår statsminister Stefan Löfven att bli ”lönsamma lite längre fram”

 6. Kommunens säkerhetschef Peter Henriksson efterlyser skärpta straff och åtgärder för bättre integration. Suck… det har man väl sagt i minst 50 år? Samma problem lite varstans i Sverige. Vad har hänt sedan dess? Vi importerar fler och fler, som fyller upp förorter med kriminalitet. De underåriga brottslingarna har väl målsmän/föräldrar, som får ta sin relevanta del av ansvaret för sina barns brott och utvisas tillsammans med övriga familjen. Den åtgärden har aldrig testats. Sverige måste börja försvara landets säkerhet och sätta stopp för den ökande brottsligheten från nyanlända och 2G 3G invandrare.

 7. Plus att leva på Skattebetalarnas pengar = Bidrag i flera generationer framåt!
  Vi förlorar dubbelt eller trippelt då försäkringspremier stiger uppåt pga deras MENA-mentalitet.
  Ut med sk*ten!
  Upphäv medborgarskap! De kan och kommer ALDRIG att anpassa sig till ett västerländskt liv!

 8. Vimlar av PK experter i morgonsoffan dagligen som säkert gärna åker till Katrineholm och talar baaarnen tillrätta, sen har dom bara 200städer till att frälsa från brott.

 9. Ja, massimport av vildar från MENA-länder!
  Snart i en ort/by/stad nära dig.
  Våra s k “politiker” inom sjuklövern vill att våra samhällen skall bli som Malmoe

Kommentera