Sansa er nu


De flesta av er har väl sett Mad Max-filmerna där en ung Mel Gibson fick sitt stora genombrott. En postapokalyptisk värld möter oss, där våld är vardag och där kriminella gäng drar genom en steril värld i jakt på nya erövringar.

Man stänger av TV:n, mätt efter två timmars frossande i våld och bisarra rollfigurer. Man går ut på Internet för att ögna igenom de senaste nyheterna och upptäcker att Sverige utanför det ombonade vardagsrummet är minst lika skrämmande och absurt som den fiktiva värld man just sett på film. Hur har detta kunnat ske och vad är Sverige berett att göra för att förpassa det nya samhället till historien?

En sak är nog de flesta av oss ense om. Vi vill inte ha det Sverige som utspelar sig framför våra ögon. Terrorism, extremism, dödsskjutningar, gruppvåldtäkter, korruption, fusk, rädsla, otrygghet, gängkrig, rån, inbrott. Rubriker som når oss varje dag….varje dag…och vad kan det hederliga och ärliga Sverige göra för att det ohederliga och oärliga Sverige förpassa dit det hör hemma?

Det finns givetvis ingen patenterad lösning på problemet, men om det hederliga Sverige hjälps åt, kan vi åtminstone komma en bra bit på vägen. Förslag, uppmaningar och egenkonstruerade lösningar kan man väl åtminstone få framföra, även om en del av dessa är lite för kontroversiella för en del individer. Därför…

Vi har åtta partier i Riksdagen, partier som nästan dagligen tar beslut som påverkar alla oss som bor i Sverige. Varför inte sansa er och börja uppträda som de vuxna människor ni är och de politiker som vi medborgare röstat fram till ert fina ämbete? Tror ni på fullt allvar att vi som går till val vart fjärde år, vill se eller höra er uppträda som obstinata fjortisar? Tror ni att vi väljare uppskattar att ni lallar runt i en sandlåda istället för att samsas och enas om en politik som gör Sverige till ett tryggt och välmående land? Kasta allt pinsamt trams i soptunnan, sätt er ned med en kopp kaffe och börja diskutera lösningar som gör att vi hederliga och ärliga medborgare kan börja känna hopp igen.

Alla myndigheter, militären, Säpo och övriga instanser som är till för vår trygghet och välfärd, ska och måste ges resurser för att på bästa möjliga sätt förhindra att den kriminella världen skapar otrygghet på gator, torg och i hemmen.

Oavsett om du bor i staden, på landsbygden eller i förorten, är du förtjänt av ett samhälle där du känner dig trygg. Fundera därför över vad just du kan göra för att inte den ohederliga och oärliga delen av vårt vackra land, ges möjligheten att flytta fram sina positioner.

Oavsett om du heter Pettersson, Gonzalez, Chang, Piotzesky, eller Muhammed, är Sverige landet du bor i och i landet du bor i gör man rätt för sig. Det är just det som skapar ett tryggt och välmående samhälle. Du har skyldigheter och inte bara rättigheter. Det är rättigheterna vi strävar efter, men för att komma dit krävs också att man fullföljer skyldigheterna på bästa tänkbara sätt.

Det ska vara svårt och tufft att vara ohederlig i Sverige. Kriminella ska hållas kort, oavsett om du är bidragsfuskare, våldtäktsman, mördare och allt där emellan.

Hårda straff kanske inte avskräcker alla, men förhoppningsvis en del. Hårda straff kanske inte skrämmer de mest våldsbenägna, men de håller dem borta från de gator och torg där vi hederliga invånare vill vandra i trygghet.

Kriminella som saknar svenskt medborgarskap ska givetvis utvisas efter avtjänat straff eller kanske ännu hellre avtjäna straffet i hemlandet med påföljden att de aldrig mer får återvända till Sverige. Individer som begår brott under själva asylprocessen, ska givetvis få sin ansökan sönderriven och förpassa till landet individen närmast kom från. Den omtänksamhet som nu visas många asylsökande brottslingar, ska istället visas deras offer. Utvisning ska därför vara den självklara påföljden och inga ursäkter som svår bakgrund, trauma eller dåligt bemötande i hemlandet ska accepteras. Ansvaret ligger på den enskilde och vill man ha en fristad i Sverige ligger ansvaret i att uppträda hederligt och följa de uppmaningar det svenska samhället kommer med.

Väljer du att bo i Sverige. är det svenska lagar och regler som gäller. Våra förfäder har med anletes svett skapat det land du befinner dig i och vill du inte acceptera detta, har du valt helt fel land och bör med omedelbar verkan bege dig av till ett land där det råder lagar och regler som faller dig i smaken.

Stängda gränser ska och måste återinföras. Politiker och myndigheter måste äntligen börja inse att de kriminella gynnas mer än några andra av de öppna gränser som kännetecknar Europa.

Vill du komma till Sverige, oavsett om du kommer från Storbritannien, Somalia eller Afghanistan, måste du kunna bevisa din rätta identitet. Det gränslösa samhället var en utopi och en dröm för många, men också utopier och drömmar bygger på en verklighet och ingen sansad medborgare kan hävda annat än att utopin förvandlats till en dystopi och att drömmen växt fram till en mardröm.

Det Sverige nu behöver är en enad front mot terrorism, mot extremism och mot kriminalitet. Politiker, myndigheter, journalister och inte minst vi vanliga medborgare, har en gemensam uppgift.

Se till att Sverige åter blir ett land som kännetecknas av välstånd, trygghet och sammanhållning. Ge inte den mörka sidan chansen att få diktera villkoren. Tar inte den hederliga delen av befolkningen detta ansvar, är jag rädd för att vi bara sett början på något som kan bli riktigt, riktigt tråkigt och oavsett om du heter Pettersson, Gonzalez, Chang, Piotzesky eller Muhammed, kommer du och den kommande generationen att drabbas.


9 responses to “Sansa er nu

 • ruben

  Bra skrivet! Visst skulle det vara trevligt om myndigheter och rättsinstanser börjar visa omsorg och handling för brottsoffren i stället för brottslingarna. Vi behöver en vändning till rätt prioriteringar. Det är inte överdrivet att undra om vissa militärstyrkor skall stärka upp polisen. Det är inte överdrivet att stänga gränserna helt tills vi fått mer kontroll på det kriminella vimlet med outredda brott och mängden olagliga vapen i Sverige.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Kompromiss= vi flyttar Försäkringskassan bankomater till Somalia där de kan ta ut våra pengar med migrationsverkets ICA-bank kort
  Bara vi slipper HIV, TBC, mässlingen osv…

  Gilla

 • MrF

  Gärningsmän maxstraff och utvisning, familjen utvisas på livstid utan möjlighet till juridisk prövning !

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Bra skrivet och jag hoppas att majoritet av svenskar delar dessa åsikter.Det måste bli ändring till det bättre.Byfånen till statsminister måste avgå ,vi måste ha politiker som inte lever i någon illusion utan vill lösa problem på normalt väg.Måste erkänna att invandrings politikens totala misslyckanden. MVH Adolf

  Gilla

 • Svensk lösen

  Eftersom ca 50% av väljarna alltid röstar på samma parti blir det svårt att få till stånd en förändring på demokratisk väg.

  Gilla

  • Adolf Nilsson

   Vad skall vi göra?Väpnat motstånd eller inbördeskrig?Jag är för fredlig lösning.Mvh Adolf.

   Gilla

   • Hans Nilsson

    Eftersom det INTE är Mors lille Olle vi har att göra med varesig politiskt, brottsligt eller invandrarmässigt blir allt annat än någon form av våld och väpnat motstånd oundvikligt. Att vända andra kinden till har VI provat i mer än 40 och ALLT har bara blivit värre.

    Gilla

 • Grune

  Jag tror inte detta kommer att bli verklighet så länge vi har en muslimsk regering i Sverige, för dom har ingenting att vinna på att ta hårdare tag mot de kriminella pack som dom släpat hit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: