Stenkastning och skjutningar är en klassfråga


MEDIA. Onsdagens partiledardebatt dominerar stort på ledarsidorna i dag och många konstaterar att frågan om lag och rätt tog stort utrymme. Och det med all rätt, tycker DI:s Tobias Wikström. ”Det skulle vara väljarförakt att inte ta trygghetsfrågorna på stort allvar.”

Aftonbladets Ingvar Persson skriver att otryggheten är en klassfråga – skjutningar och stenkastning sker ju oftast i bostadsområden där lågavlönade, arbetslösa och lågutbildade bor. ”Under en valrörelse som riskerar att bara handla om hårdhandskar och tuffa tag måste Socialdemokraterna tala om välfärdsstaten.”

Sydsvenskan/HD tycker att Sverige kan bättre än vad som visades i går. ”Valrörelsen får inte förlamas av alarmism. Partierna måste kunna måla upp en berättelse om framtidens Sverige som inger framtidstro.”

Ovanstående från Omni…

-Pettersson tror inte ett dugg på Aftonbladet. Skulle otryggheten vara en klassfråga skulle alla skjutningar och stenkastningar ske av tiggande zigenare men så är det inte. Dessutom har det i alla tider funnits fattiga människor i Sverige men det har aldrig skjutits som nu och jag har inte hört talas om stenkastning på polis, ambulans och räddningstjänst tidigare så Aftonbladets Ingvar Persson får nog komma med en bättre teori, kanske nämna ordet asylinvandring från dysfunktionella kulturer i Mellanöstern…

 


9 responses to “Stenkastning och skjutningar är en klassfråga

 • br

  Jaha!! Så det är våra fattigpensionärer,arbetslösa och förtidspensionärer som skjuter mot varann och spränger polisstationer.nu förstår jag vad mor agda med rollator gjorde vid polisstationen i går kväll.undra vad våra skötsamma invandrare tänker om detta!?

  Gilla

 • Truthfighter

  Om det är en klassfråga… Om klass är genetiskt betingat… Och om klass är beständigt, oavsett allt, ja då kanske inte Ådalen -31 var så dumt egentligen. Och militär i Tensta, Rinkeby, Husby, Bispgården -18, också vore något gott och bra. För då är den lägre klassen något man måste stävja, hålla nere och bekämpa. Om inte, kanske det istället är vidare biologi det beror på, än den ort eller förort man råkar på på. Som nån genetisk moder till ALLT ont eller ont hos dem som vistas där. Som en organisk mage, där ALLA endast är köttklumpar i dess inre utan egna ställningstaganden eller individualitet. Men det är klart, i sossarnas boakramarfamn är ju människan inget värd, förrän hon helt tömts på sitt innehåll, och reduserats till ett sosseskalstöd.

  I sossarnas värld har människor inte heller något eget eller gruppsmässigt ansvar för det man gör, om det är i sosseskyddsverkstaden det sker. Är man däremot utfrusen ur denna har man mer än dubbla ansvaret för sina handlingar. För då är man inte med det sossesisstiska.

  Men sanningen är, att det är snarare människor i allmänhet och grupper i synnerhet, som ska ställas till svars för vad de gör. För det är ENDAST hos dem själva, i vilka de är, som skälet till vad de gör finns, på gott och ont. INTE var de råkar bo, eller vilken ekonomi de för tillfället uppenbaras ha.

  Gilla

 • OPete

  Om det handlar om lågavlönade så får vi se upp med alla fattig pensionärer i framtiden i så fall !!!

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Folk märker att skjutningarna hela tiden kommer närmare
  och närmare sina medelklassområden.

  Tacka fan för att människorna kräver en radikal förändring
  av den förda politiken oavsett vad nu Aftonbladets
  skribenter tycker och tänker.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Haha!
  Vilken typ av berättelser regimen och MSM målar upp i syfte att försköna eländet och vilseleda den politiskt oinitierade och till självständigt tänkande inkapabla dummerjönsen inom den stora grå massan, känner vi alltför väl till, och det enda vi med fog kan förvissa oss om är att den typen av marknadsföring inte har märkbar anknytning till den extremt förfulade verkligheten.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Bj

  Det måste vara alla våra fattigpensionärer som står bakom skjutningarna

  Gilla

 • Joy

  Kan de inte släppa sitt socialistiska perspektiv. Hur mycket pengar som än slängs ut på dessa, inget hjälper. Tröttsamma människor på alla håll.

  Gilla

 • Ståfräs

  OT; Njuter just nu av Ekot, där man berättar att Trump får ”hem” Apple, som pröjsar skatt, enorma pengar, det borde väl passa Feministregeringen som tycker det är ball att betala skatt eller? Nämner StaziTV detta i ngn kanal idag eller imorgon så skänker jag 500 till Pettersson, påminn mej eftersom jag har väldigt svårt att titta på Fejk ( skitTV).

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: