Djurens rätts värdegrund


Alternativa medier som Petterssons har tidigare haft uppe Djurens rätt och deras sätt att hantera Sverigedemokrater.

Etablerad media, i det här fallet SR, tar idag upp fallet och….ja läs själva.

Richard Jomshof, som själv är vegetarian, intervjuas och hävdar mycket riktigt att djuren inte bryr sig om partitillhörighet.

Benny Andersson, som är verksamhetschef i organisationen, försvarar beslutet med bl.a. följande ord:

”Arbetet för djuren bedrivs av människor. Då behövs det också en värdegrund som gör att de här människorna som ska göra arbetet för djuren känner sig välkomna och trygga i att vara med i Djurens rätt”

Jag tror att människor som engagerar sig för djur också har ett hjärta för djur. Människor som är medlemmar i organisationer som värnar djurens rätt och betalar avgifter för att stötta verksamheten, gör garanterat detta av omsorg och inte för att bli ett namn i någon medlemslista. Benny Andersson och riksstämman som tagit beslutet, har givetvis gjort detta på partipolitiska grunder. Vore skälet att andra aktiva kände en rädsla för att vistas i samma lokaler som Sverigedemokrater, vore nog ett enskilt samtal med dessa att föredra.

SR

Jomshof efterlyser andra djurrättsorganisationer som han och alla andra Sverigedemokrater kan ansluta sig till. Här är några.

Eurogroup For Animals

World Animal Protection

PETA

IFAW

International Animalrescue

Dyrens Beskyddelse (Danmark)

Dyrebeskyttelsen (Norge)

Animalia (Finland)

Vill ni se vad det är för kufar som styr Djurens rätt, kan ni göra det här.

PS. Benny Andersson talar om värdegrund. Som kvinna skulle jag nog oroa mig starkt för den här typen av aktiva.


25 responses to “Djurens rätts värdegrund

 • Anna

  Jag påpekade för några år sedan för Djurens Rätt, att de sk grillförkläden som såljs på Åhlens, kommer från djur som i muslimska länder (främst Pakistan) transporteras, plågas och slaktas under oerhört grymma former. Så snart jag hade skrivt ordet ‘muslimska’ så avbröts kommunikationen från Djurens Rätt’s sida och jag blev utfrusen och nedtystad. Såna härskartekniker och uttryck för vänsterextremistiska ideinfluenser i en organistion som säger sig värna djuren, det är oförlåtligt. Djurens Rätt negligerar de verkliga värdena som organisationen borde ägna sig åt, istället för att utesluta och tysta ner medlemmar med obekväma åsikter.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Den politiska nivån i sverige är något lägre än dagisnivå.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Anna Ekelund Nachman, journalist, liberal debattör & begravningsentreprenör, skriver inlägg i Dagens Samhälle om Djurens Rätt.

  ”Bryr sig djuren om politisk tillhörighet?”

  ”Organisationskulturen i Djurens Rätt verkar inte höra hemma i mellanmjölkens land. 15–20 anställda har mer eller mindre frivilligt slutat.

  ”Djurens Rätts policy är att inte anställa köttätare, men på senare år har renlevnaden blivit strängare.

  Rekommendationen är att leva som vegan, alltså inte använda vare sig mat eller andra produkter med animaliskt ursprung. Anställda som tagit mjölk i kaffet har blivit uppläxade och papperskorgar har letats igenom i jakt på mjölkchoklad och liknande. 

  Så mycket för att vara inkluderande och få människor att känna sig trygga och välkomna. 

  Jonas Nilsson berättar också hur han och 15–20 andra anställda mer eller mindre frivilligt har lämnat organisationen – en del har blivit utköpta för dyra pengar. Avhoppare har på nätet publicerat ett omfattande material där den nuvarande ledningen kritiseras för maktmissbruk, manipulation av medlemstalet, ekonomiska oegentligheter och stora arbetsmiljöproblem.”

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/bryr-sig-djuren-om-politisk-tillhorighet-20298

  Gilla

 • odalkvinnan

  I lantbrukspressen kan den intresserade läsa hur medlemmarna trakasserar djurbönder. De misshandlar barnen och släktingar till bonden, blockerar vägen, gör intrång och i veckan ställde kollegorna upp och stod tysta för att skydda en bonde. Parallellen till de olika våldtäkterna som polisen inte utreder är klockren. Polisen kan inte skydda medborgarna från våld och hot. Straffen har varit dagsböter för brotten mot djurägare, en månad i finkan max. Det är en skandal som sker med pressens tysta medgivande

  Gilla

 • Hanna

  ”Djurens rätt” har fel! Klart att djuren struntar i partipolitiskt käbbel. Dock tror jag att de som skall slaktas föredrar andra metoder än halal om de får välja. Äkta djurvänner finns i alla partier. Själv stöder jag hundstallet i Stockholm och Malmö plus katthem. Dessa har ännu inte börjat utesluta människor som röstar på ”fel” riksdagsparti och de verkar vettiga i de skrifter de skickar ut.

  Gilla

 • Kaarina Andersson

  År 2009 skrev jag en motion från SD till kommunfullmäktige i Hbg Det fanns inget intresse från de övriga partierna och motionen röstades ner. På den tiden var jag medlem i Djurens Rätt, men upplyste dem om just detta, eftersom de ofta framhävde andra partier som djurvänliga i sin tidning. Något förlängt medlemskap blev det inte från min sida.

  Motion angående kommunalt djurhem i Helsingborgs stad.
  Vi Sverigedemokrater anser att kommunen bör inrätta ett djurhem och därmed ta ansvar för de djur som är hemlösa, överges eller far illa. Kommunen har inte längre ansvar för djurskyddstillsynen, men däremot ansvar för om ett djur orsakar olägenhet för människors hälsa. djur . Allt fler djur far illa och de etablerade djurhemmen har ofta inte plats för ett omhändertagande. En veterinär ska vara kopplad till verksamheten och utföra eventuell vaccinering, kastrering och märkning mm. Inget friskt djur ska behöva mista livet på grund av hemlöshet. Idag är våra djur inte skyddade tillräckligt enligt den gälande lagen och det behövs förändringar i den. I den finländska djurskyddslagen ha man slagit fast att kommunerna ska ha djurhem och ta ansvar för hemlösa djur. Ett kommunalt register med bild över omhändertagna djur bör finnas så att sökning efter ett förlorat djur underlättas. Detta register kan även användas för omplacering av djur och utvecklas till att ingå i ett nationellt register . Idag finns det allför många aktörer vilket försvårar ett återfinnande. Ett kommunalt djurskyddskonto kan upprättas, där privatpersoner och företag kan lämna bidrag för att bidra till finansieringen av verksamheten .

  att ge miljönämnden i uppdrag att undersöka möjligheterna för att starta upp ett kommunalt djurhem med de förslag som framgår i motionen.

  Helsingborg den 7 oktober 2009
  Sverigedemokraterna

  Gilla

 • Billy Boy

  Muslimer betraktar oss västerlänningar som ”Kristna hundar” och många muslimer avskyr hundar och tvekar inte att plåga hundarna till döds.

  Detsamma gäller andra husdjur som muslimerna har i sina hemländer, t ex kameler, åsnor m fl. Jag har själv bevittnat hur de utsätter sina husdjur för fruktansvärda förnedringar och plågerier.

  Vad gör Djurens Rätt för att få stopp på dessa djurplågerier? Organisationen påstår sig vara partipolitiskt obundna och arbetar ju för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.

  Godkänner ni djurplågande odemokratiska muslimer som medlemmar och är det dessutom förenligt med er värdegrund att muslimer samtidigt kan inneha förtroendeuppdrag inom Djurens Rätt?

  Gilla

 • Deus

  Mig veterligt så är djurrätts-aktivister de mest extrema idioterna som går omkring på Sveriges gator, förutom Mena terrorister.
  Dessa människor utför vansinnes-dåd varje vecka med åsikten att de företräder djuren.
  De bryr sig inte om demokrati och lagar så deras åsikter kan lämnas därhän.
  Jag älskar djur men inte de rabiata människor som säger sig företräda dem.

  Gilla

  • Stenbock

   Deus:
   Här en Video med ”Djurens vänner” i Berlin.Vanligtvis uppträder dessa bland vänsterns yrkes-demonstranter.
   I dag hade några av de kvinnliga bland dem,beslutat gå ut nakna.
   Undrar om dessa nu inte kan vänta sig en urinvägsinflammation,
   när de springer runt utan kläder med endast en skylt som döljer könet, och detta i nollgradigt väder ?

   Gilla

   • Stenbock

    Ps, Videon fick inte visas i vårt censurerade Absurdistan.. Ds

    Gilla

   • Lena

    Ibland är det tacksamt att slippa att se och vad det gäller urinvägsinfektion det finns antibiotika som hjälper , mot hjärnsläpp finns det inga verksamma medikamenter.

    Gilla

 • Samma sak, dygnet runt, mord, rån, misshandel, våldtäkt… | Petterssons gör skillnad!

  […] jag har börjat på en lista ”Mordåret 2018” som ser ut att kunna bli väldigt lång trots att jag inte tänker ta med alla mord som sker i […]

  Gilla

 • Maja Dacke

  Inför valet 2010 skrev DR en massa lögner och strunt om SD. Det fick mig som långvarig medlem att lämna föreningen. Jag berättade också för DR varför …

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Djurens Rätt…………………..

  Den 28 december 2017, skickade jag detta till Djurens Rätt.

  ”Som arbetarkille, humanist, demokrativän samt naturligtvis stor natur och djurälskare. ”Chockas” jag av dessa uppgifter, att ni gör skillnad på människor från olika demokratiska partier i vårat land.

  Om detta stämmer, kommer jag att ifrån och med 2018, avsäga mig mitt medlemskap i Djurens Rätt.

  Har varit medlem i föreningen sedan förra seklet, då namnet var Nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök. Många år har det blivit.

  Det är fruktansvärt beklagligt att ni kan ta ett sådant diskriminerande beslut. Så jag lämnar nu er förening och återkommer den dag, ni förstår innebörden av riktig demokrati och hur den ska respekteras.

  Med vänlig hälsning från Peter Skoglund med medlemsnr. 251822.”

  Här svaret jag fick från Djurens Rätt, 29/12 -2017.

  Hej Peter!

  ”Tack för att du varit medlem hos oss så länge, det betyder mycket. Och det är förstås tråkigt att du lämnar oss som medlem.

  Djurens Rätts riksstämma, vilket är organisationens högsta beslutande organ där alla medlemmar har möjlighet att delta och motionera, tog i våras tog ett beslut om att ett förtroendeuppdrag i Sverigedemokraterna inte är förenligt med att samtidigt inneha ett förtroendeuppdrag inom Djurens Rätt.

  Att Djurens Rätt är partipolitiskt oberoende innebär att vi inte allierar oss med något politiskt parti.

  Däremot innebär det inte att vi inte kan ta ställning i frågor som rör t.ex. mänskliga rättigheter, rasism eller andra åsikter som strider mot Djurens Rätts värdegrund.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor om beslutet.”

  Med vänliga hälsningar,
  Peter Nilsson, Kampanjsamordnare på Djurens Rätt.”

  Så från och med 2018, är jag inte betalande medlem längre.

  De pengarna kan jag nu lägga på andra saker, som främjar ett bra natur och djurarbete. Inte på en förening som gör skillnad på människor.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det var bra att du insåg hur organisationen urartat genom åren. Det händer ofta att en från början god sak tas över av extrema medlemmar. Min vän som stödde dem förut blev illa åtgången och ledsen för många år sedan då hon attackerades för att hon var aktiv mjölkbonde! Det var djurplågeri ansåg de och hon blev utesluten.Tragisk utveckling. Det har blivit en omhändertagandeindustri som är lönsam. Man har smugglat in en hund från Serbien via Rumänien i ett hundstall, hunden är kronisk sjuk. Hunden är stulen från en bil. Man visar upp hunden som skulle varit avlivad av uppenbara skäl, men genom bilderna har folk skänkt över 100 000 kronor och pengarna har satts in på ett privatkonto tillhörande en av aktivisterna. Det som får mig att må illa är att man profiterar på de stackars djuren! Man tjänar pengar på djurplågeri. Då har det gått totalt snett

   Gilla

 • ossie

  Tänk att alla välgörenhetsorganisationer eller nykterhet, djur etc, ska styras av vänsterfolk som har sååå fina värdegrunder. Allt dylikt borde vara partipolitiskt obundet.

  Gilla

 • Anders Wester

  Å vem fan är Benny? Är det pianospelaren från åttiotalet, eller en auktoritet inom absolut allting?

  Gilla

  • Stefan SH

   Jag tycker väldigt synd om Benny Andersson (om han är nu ABBA:a Benny) och de andra rikskändisarna, som bara måste hävda sig PK!
   För om dom inte gör det så kan deras ”passivitet” tolkas att de kanske håller med något som är O-PK!
   Vilket vore ju katastrofalt för de och karriären.
   I dagens fantastiska Sverige.

   Gilla

 • Truthfighter

  Benny Andersson diskvallificerar sig själv, genom att behandla vissa människor sämre, än dem han anklagar för detsamma. Ja, t o m sämre än de djurs rätt de säger sig företräda. Dillandet om värdegrund, är inget annat än ett socialistfascistiskt tänk, som inte borde få existera i ett dylikt humant samanhang. Om något ger rysningar för människor, och få dem att må illa, känna sig obekväma och oyrygga i ett sammanhang, så är det denna doktrinära avskyvärda totalism. Det luktar Stalin lång väg.

  Gilla

  • Truthfighter

   Det är väl inte DEN Benny Andersson, hoppas jag. Det måste väl vara musikBennys onda Janus. Annars är han ett jekylhydepsykfall, som så många andra idag. Och det vore ju synd tycker jag. Är det så, så undrar man, om ”vem i hela världen kan man lita på”. Mer än Putin och Trump då, förstås!

   Gilla

 • Erik Bergman

  Alla djurs lika värde???

  Gilla

 • anne b rat

  Bäste Richard Jomshof; Du skall vara glad att du inte får vara med sådana idioter !

  Gilla

 • KurtFolke

  Hörde det på nyhetrna i morse……..inte en spänn åt det hållet…..någonsin!!!

  Gilla

 • Mats Johansson

  benny andersson ring psyket dom vill nog prata med dig

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: