Ännu en obegriplig socialdemokrat


BROTTSLIGHET. Efter senaste tidens dödsskjutningar kräver nu det socialdemokratiska finansborgarrådet Karin Wanngård blocköverskridande uppgörelse i riksdagen om finansiering av polisen.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Karin Wanngård (S) att politiken måste se till att polisen har resurser för att stoppa gängvåldet, utan att man minskar på annan brottsbekämpning.

Som Stockholms finansborgarråd kräver jag nu en blocköverskridande uppgörelse i Sveriges riksdag om polisens långsiktiga resursförsörjning. Inom denna ska bemanning och lagstiftningsverktyg för att bryta gängens våldsspiral i utsatta områden säkerställas”, skriver hon i debattartikeln.

-Pettersson undrar om inte politik är alldeles för svårt för politiker. Wanngårds parti styr justitiedepartementet och regeringen. De har fått igenom varenda polisbudget de presenterat, alla andra partier vill ha högre anslag till polisen.

Wanngård borde tala klarspråk och säga. Mitt parti (S) och våra samarbetspartner MP och V klarar inte vårt jobb…


45 responses to “Ännu en obegriplig socialdemokrat

 • Peter Skoglund

  Apropå enfaldiga och ”obegripliga” socialdemokrater………

  S-politiker: ”SD bör bevakas av Säpo”

  https://nyheteridag.se/s-politiker-sd-bor-bevakas-av-sapo/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Finns det ”begripliga” socialdemokrater?

  Gilla

 • Jag

  Karin Wanngård! Ännu en kappvändare som är livrädd att förlora sin ”politiska position” inom politikadeln! Rädd att förlora sin höga inkomst för sin lilla insats. Ännu en person inom sjuklövern som behöver väljas bort omgående.

  Liked by 1 person

 • Greta

  Vi får väl ändå vara glada över att Karin KAN prata, även om hon inte förstår vad andra säger.

  Gilla

 • ossie

  Hon ska väl flytta till den fina stadsdelen Rinkeby.

  Gilla

 • CcCweden

  …..billigaste och bäst för alla är att helt enkelt skicka hem dessa till sina hemländer,svårare än så är det inte…..de trivs inte här och vi trivs inte med dem 🙂

  Gilla

 • Clarence H.

  INFO!

  Granskning Sverige är tillbaka

  Efter att Miss Hosting stängde ner vår hemsida utan förklaring är vi nu
  tillbaka på nätet. Miss Hosting skickade följande mail dagen innan vår
  hemsida släcktes:

  Hejsan Fabian,
  Tyvärr så vi på Miss Hosting AB idag den 20:e september tagit ett beslut
  om att inte längre tillhandahålla hosting-tjänster till hemsidan
  granskningsverige.se, detta pga att er sida strider mot våra allmänna
  villkor, paragraf 7.6, utdrag nedan.

  7.6 Kunden ansvarar för allt material på hemsidan och domännamnet.
  Vid misstankar om olagligt material/bedriven verksamhet har Miss Hosting
  rätt att stänga ner Tjänsten.

  Dessa allmänna villkor godkände du vid köp av tjänsten på Miss Hosting
  AB.

  All information kommer fortfarande finnas tillgängligt på servern under
  2 veckors tid.

  Med vänlig hälsning
  Best Regards,

  Katarina Saglind
  HR & Support Manager

  Mobile: +46 (0) 70 949 46 49

  Gilla

  • Lena

   Förstår inte vad ett webbhotell är bra för, jag är för gammal och van vid att man tar ihand vid överenskommelser.
   Personlig service med en eller flera , där alla är fysiskt närvarande.

   Gilla

  • SasjaL

   Om dom lämnar det beskedet, så måste de specificera vad som är i strid med paragrafen. Annars är det godtyckligt så det dom som begår kontraktsbrott. Regler som dessa får ej formuleras så att de är i strid med lagen.

   Gilla

   • SasjaL

    Ibland tycker mobilappen att man har skrivit färdigt, utan att man får korrigera färdigt formuleringar. I stil med WordPress blog-redigerare, som kastar in skräpkod här och var orsakande problem med sidformatering osv. …

    Gilla

 • eugenecork

  inte alls så konstigt, om man tar i begrundande de
  som Winston Churchill en gång konstaterade;
  Socialismen är misslyckandets filosofi; med okunnighetens
  bekännelse och avundets evangelium.

  Gilla

  • Greta

   Vänta, var det inte mannen som vägrade komma till en överenskommelse med tyskarna (och därmed undvikit WWII) därför att han var rädd att förlora lönen från engelska statsmakten?

   Och var det inte den mannen som flydde ut på landet varje gång som tyska bombplan närmade sig engelska kusten?

   Och var inte det mannen som beordrade gasbombning av tyska städer, men vars stab lyckades stoppa honom i sista stund med motiveringen att tyskarna skulle svara med samma mynt?

   Och var det inte den mannen som president Roosevelt kallade för suput?

   Gilla

   • SasjaL

    Det är även mannen som är en av de tre huvudansvariga för misären i Östeuropa. Han och Roosevelt sålde ut Östeuropa till Stalin, för att undvika att hela Europa skulle gå samma öde till mötes. De visste att Stalin och Hitler hade stort sett samma ambitioner med Europas framtid. Hitler agerade dock snabbare. Då var Tyskland och Sovjet fortfarande lierade, i egenskap av socialiststater, så Stalin hade inte några större invändningar inledningsvis. Efter Leningrad var det ett helt annat ljud i skällan och tyskarna kastades över till högersidan av den politiska skalan.

    Gilla

   • centurion

    Snacka inte SKIT om WC (ha.ha). Utan den finurliga mannen, hade vi inte suttit här idag. Han var mer begåvad än någon nu levande person kan föreställa sig. Den som icke har vett att uppskatta allt som denna man har gjort för oss i den bortskämda generationen, borde istället lysa frid över hans gärningar. Lederhosen – Nej, tack !

    Gilla

 • assad

  Det är inte längre en polisiär fråga, det är en militär angelägenhet.

  Gilla

 • Jultomte

  Det är blocköverskridandet hon är ute efter. Lagom till valet

  Gilla

 • Mm

  Varför tror kärringen att poliser slutar. Ta halva politikerlönen vilket i sig är alldeles för hög för ert mediokra arbete och lägg på polisväsendet. En polisman, sjuksköterska, lärare som slutar går aldrig tillbaka till polis-lärar-vård träsket igen. Det fattar ni aldrig hur många utredningar ni än gör. Ni och 87% av er väljarkår vill detta, ni har själva orsakat detta.
  Nu skall ni ut med råd o dåd om kriget kommer. Det ÄR redan här

  Gilla

 • JEX

  Eliasson på Tv4 idag ,”Det finns inga NOGO Zoner i Sverige och Polisen finns alltid där , så där kan man känna sig trygg” Hitta på . 😦

  Gilla

 • Kalle

  Sparka Dan Eliasson så löser sig allt, politruker skall ej vara skattefinansierade.

  Gilla

  • Adolf Nilsson

   Tyvärr sparka spyan löser inte allt.Hela så kallade regeringen skall sparkas,byfånen till statsministern, Bolibompa,bärplockare till utrikesminister tillika skattemyglare,trädgårdsdvärg till Justitieminister och då menar jag inte kroppstorlek utan hans mentala kapacitet,försvarsminister som inte gjort lumpen,ekonomiska flyktingen Ardalan osv ..Ni ser ,dom fattar inte ens att det är hög tid att lämna in.Bara dom försvinner .Efter det här har vi lång väg att gå att återställa ordningen om det går överhuvudtaget.Jag vet inte vem är som värst bom som röstade för Sveriges undergång eller så kallade regeringen.Trevlig helg Adolf

   Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Först en ursäkt till den norska regeringen.
  En ursäkt till de som påtalat problemet i decennier i Sverige.
  Ett överlämnande av makten skulle därefter vara klädsamt.
  De som med sin politik skapat problemet är med all säkerhet inte de bästa på att lösa det.

  Gilla

 • Truthfighter

  Hon säger ju att det är spiralen som måste brytas
  Den onda spiralen. Så det är ju självklart. Det är spiralen, som polisen måste jaga, och bryta av på mitten. He he. Nej, förlåt, kunde inte låta bli att skämta om det urbota dumma. Hur korkade får man vara. Menar man, att om man öser in fler poliser, så får vi ett bättre och snällare samhälle. Ja, det är klart, alvedon dövar ju smärtan vid cancer, och då behövs ingen annan behandling som kan minska dess växt och farlighet. Vad jag menar är, att det måste vara nåt fundamentalt fel när man inte går till roten med problemen i samhället. Utan bara sätter hårt mot hårt. Tror man, att man skapar ett bättre samhälle av det????? Förr fanns det en viss given moral som ledde människor, men idag finns bara tvingande byråkrati. Men ingen förklarar VARFÖR???? Utan bara för att det är olagligt. Det är det det handlar om: Att förklara varför saker är fel, och ge alternativ till ett gott levnadssätt.

  Gilla

  • Fjodor

   Ett mångkulturellt och mångetniskt samhälle kan endast hållas samman via våld eftersom det inte finns någon annan sammahållande faktor. Se varenda land där muslimer ska interagera med andra religioner/kulturer. Om landet inte har en brutal diktator i stil med Saddam Hussein, Khadaffi, Al-Assad mfl så urartar det i inbördeskrig.

   Detta har 7-klövern beslutat ska införas i Sverige för att kuva svenska folket via ”söndra och härska”.

   Gilla

   • Truthfighter

    SYD-AFRIKA, klarade det innan Mandela. Det är enda lösningen. INTE integration!!! Det är ett fördärv för oss svenskifrånstamnande!!! SYD-AFRIKA, före Mandela, eller deportation och utvisning i mängd.

    Gilla

   • Rolf

    Håller med till 100%.

    Gilla

  • SasjaL

   Riktigt, Alvedon är en symtomhämmare, inte ett läkemedel …

   Gilla

 • Lagro

  Det är politikerna som satt polisen i en situation som de inte klarar av, med de regler och bestämmelser som polisen har.
  Med den helt okontrollerade asylinvandringen har det kommit till landet en gängkriminalitet, som är mycket svår att få bukt med, och den svenska polisen har inga resurser eller befogenheter att komma åt den.
  Lösningen är inte fler poliser, utan man måste gå till roten med problemet som uppkommit och inte tidigare funnits i landet.
  Den första åtgärden är att stoppa all asylinvandring, som är en mycket enkel åtgärd, den andra åtgärden är att sätta upp videokameror som gör att det finns bevis mot de kriminella och sätta kännbara straff mot dem.
  Det måste sättas in hårt mot hårt, som är den enda lösningen, det här med dialog, korvgrillning och armband är självklart att sådant fungerar inte, utan är rena skämtet.
  Sådana åtgärder bevisar att politikerna är helt okunniga vad det här rör sig om.
  De länder som blivit drabbade av gängkriminalitet har måst sätta in mycket tuffa åtgärder, och Sverige befinner sig i den situationen att gängkriminaliteten med klaner har fått fotfäste i landet.
  Det är Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet som drivit på den här okontrollerade asylinvandringen som är orsaken till gängkriminaliteten.

  Gilla

  • SasjaL

   Lyssnar de inte ens till vad SÄPO har att säga, så …

   Gilla

   • Wally Walrus

    Säpo är fullt upptagna med imaginära hot som Putins trollarméer inför valet och Rysslands ”kartläggning” av svenska tekniker.
    Kom ihåg att Säpo är underställda riksidioten Steffe Röfven, så där finns nog ingen hjälp att vänta.

    Gilla

   • SasjaL

    De problem [säkerhetsrisker] som SÄPO förmedlat om, så är det ingen politiker som visat något som helst intresse för.

    Det dröjer väl inte länge förrän de får direktiv om att helt rikta sitt fokus mot oppositionella [riktiga] svenskar och låta bli vänsterns kompisar. Koppling till att de ‘folkvalda’ nu vill veta vad ‘Svensson’ gör med sin dator och mobil. FRA:s verksamhet räcker nog inte till …

    Gilla

  • Lagro

   Enligt försvarsministern kommer hotet eller fienden från öst, därför finns planer att köpa in Patriot luftförsvaret från USA till en kostnad av ca 10 miljarder.
   Patriot luftförsvaret är föråldrad och kan ta ut Scud missiler, men mot Rysslands modernaste ballistiska robotar är det systemet helt värdelöst. Därför kan Patriot luftförsvaret förklaras som föråldrad skrot.
   Nu är inte Ryssland något hot mot Sverige, utan det som hotar Sveriges befolkning är den importerade gängkriminaliteten, som kommit in med den okontrollerade asylinvandringen.
   Sverige borde istället satsa på militärutbildning av speciella insatsstyrkor när polisen behöver hjälp, som kan slå hårt och effektivt mot gängkriminaliteten, som kommer att bli mycket besvärande i framtiden.
   I länder där de har besvärande gängkriminalitet måste polisen ibland begära hjälp, och det är specialmilitär som sätts in som är tränade och har utrustning för uppgiften.
   Enligt svensk lag får inte specialmilitär sättas in om inte regeringen godkänner en sådan insats och skall gälla endast vid terroristdåd.
   Den lagen måste ändras att polisen kan begära hjälp när de behöver sådan hjälp.
   Nu är det brådskande för politikerna att inrätta sig efter det som kommer att ske i landet med en kriminalitet som polisen i många fall inte kommer att klarar av.
   De kriminella bland de här klangängen är idag tungt beväpnade med automatgevär, granater m.m.
   Alla som följer objektivt utvecklingen av kriminaliteten i landet kan se att den ökar och blir grövre hela tiden, det finns ingen avmattning eller nedgång.

   Gilla

   • Lagro

    Alla muslimländer har diktaturstyre, därför islam är inte lämplig för demokrati.
    I länder som det finns en större minoritet av muslimer är det problem, därför muslimerna vill bryta sig loss och skapa en egen stat.
    Södra Thailand har muslimer som vill skapa en egen stat och därför är det väpnad konflikt med terrorister, thai polis och militär.
    Muslimterrorister mördar polis och militär samt även civila med sprängdåd och skjutningar.
    När Malaysia blev självständigt fanns en stor grupp kineser i landet, men som ansåg att med muslimer kunde de inte samarbeta.
    De bröt sig ur och skapade staten Singapore, som blev en lysande framgång.
    Philippinerna har på Mindanau muslimer som vill bryta sig ur Philippinerna och därför råder det väpnat konflikt mellan muslimterrorister och Philippinsk polis och militär.
    Kina har muslimer en mindre grupp som vill bryta sig ur Kina och bilda en egen stat, därför har polis och militär varit i konflikt med de här muslimterroristerna.
    Burma har en grupp indiska muslimer som kom till landet under den engelska kolonialtiden för att jobba på risfält.
    Nu har de här muslimerna begått mord på burmesisk polis och militär, där planen är att bilda en egen muslimsk stat på området som de är bosatta, det har resulterat att flera hundra tusen muslimer blivit utkörda från området till Bangladesh.
    När Indien blev självständigt blev det mycket stora problem med muslimer, som gjorde att Pakistan skapades för muslimerna, men det är fortfarande problem med Kashmir och strider har blossat upp mellan Indien och Pakistan.
    I Kosovo fanns en blandad befolkning av muslimer och serber, men muslimerna ville bilda en egen stat och bedrev terrorism mot serberna.
    EU och USA drev på att Kosovo blev självständigt, men är inte godkänd genom FN som självständig stat.
    Det har medfört med Kosovos självständighet, att alla Serber har blivit mördade eller utkörda med våld från Kosovo.
    Muslimerna i Kosovo lever idag till stor del på bidrag från EU.

    Det är helt obegripligt att Sveriges politiker importerar problem som det blir med den här muslimimporten och redan har börjat visa sig.
    Saken är den, det är endast början på problemen som kommer.
    Att tro de här muslimerna kommer att integreras i det svenska samhället kommer inte att ske, som bevisas med alla misslyckade integrerings projekt, som endast kostat pengar utan något resultat.

    Gilla

   • Lagro

    Det har skett en medveten indoktrinering av svenska folket genom media att de skall ställa sig positiv till den här asyl och anhörighets invandringen från (skitländer) som Trump säger.
    Personer från de länderna tillför landet endast kostnader genom en hög kriminalitet och större delen har sin försörjning genom bidrag.
    87% av väljarna tycks ha trott på politikernas lögner och ett media som följer regeringens politik.
    Verkligheten visar något helt annat, som inte går att dölja genom att gömma undan sanningen, därför sanningen är alltid vinnaren på längre sikt.

    Gilla

 • centurion

  Jo, vi behöver nog några fler poliser. Men framförallt måste vi stoppa införseln av utländska, parasiterande dårar. Vi behöver även få bukt med våra inhemska naiva landsförrädare som lockar hit de parasiterande dårarna. Sen kan man ju undra hur det gick med Ynkeman´s löfte om att deportera 80 000 sociala turister utan asylskäl. Visst ja, såsse = lögn…

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Karin w var för några månader upprörd över
  Att en dansk politiker sa sanningen om Tensta
  Minnet är kort. Vi närmar oss ett kaostill
  Stånd

  Gilla

 • Kalle

  Dan Eliasson och hans totalhavererade poliskår skall inte ha några extra pengar. Dan Eliasson skall få en fot i röven 9/9 utdelad av folket.

  Gilla

  • Matte

   Poliskåren har havererat tack vare våra regeringar.
   De tog tidigare bort de civilanställda som hette duga.
   Rekryteringen drogs det även ner på.
   Skulle sparas och dras ner både inom polisen och Tullen
   samt Kustbevakningen med stora neddragningar.
   Omorganiseringen som gjordes med att slå ihop polisdistrikten
   och Rikspolisstyrelsen till en enhet är helt horribelt

   Gilla

 • Jhonsson

  Politik är alldeles för allvarliga ting för att få handhavas av socialdemokrater och miljömuppar

  Gilla

 • Bajen666

  Som Karlskronas coooooolaste kille kräver jag Karins avgång.

  Gilla

  • age

   ”Bajen666”!
   Varför så blygsam?
   Varför bara Karin?
   Varför bara i Karlskrona?
   Varför bara he sig på symptomen?

   Det är grondorsaken so skapar problemet:
   = Socialdemokratiska politiken!

   Skapa ”Grannsamverkan” och hjälp polisen!
   Skapa ”Grannsamverkan” och hjälp våra gäster att få
   en intensiv hemlängtan!

   Men OBS!: Medborgargarden är förbjudet!

   Gilla

   • age

    Oj! Jag slarvade med korrekturläsningen!
    Fingertoppen verkar vara större än knapparna på ”Paddan”.
    Försök läsa ändå.

    Gilla

   • Joy

    Autokorrektion är ett gissel också, age. Trots att man sett ett ord landa på skärmen och man skummar igenom, nog sjutton har det ramlat in ett annat ord istället. Teknikens under!

    Gilla

   • age

    Ja, ibland går det för fort.
    Tack för trösten, ”Joy”.
    //age

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: