SVT: Det är somalier som skjuts


BROTTSLIGHET. Anders Carlberg, var en känd socialarbetare och eldskäl på vänsteryttern. Han var grundare av och vd för Fryshuset. Carlberg deltog ofta i den offentliga debatten om ungdoms-, samtids- och framtidsfrågor, bland annat gällande kriminalitet, våld, främlingsfientlighet, demokrati, könsroller, andlighet, etik och moral, och vuxnas ansvar för ungdomars livsvillkor. 

Anders Carlberg (V+S), Fryshuset ”Det är ingen annan som gör, men vi har börjat jobba med den somaliska gruppen. För den kommer att bli livsfarlig, om vi inte gör någonting. Det är det mest rasistiska folket du kan se i världen!” Anders Carlberg i Blågula frågor nr 5, 1998.

För 20 år sedan sa alltså Carlberg att det var stora problem med somalierna, helt uppenbart lyckades han inte med sitt arbete för enligt SVT har sex unga män dödats i den pågående konflikten mellan två gäng i Rinkeby. Fem av dem har somaliska rötter, den sjätte är också från Mena-området, liksom de som skjuter och mördar.

Nu oroar sig somaliska mammor för att deras söner ska vara nästa offer i gänguppgörelsen. – Det är våra barn som dör. Vi behöver hjälp, säger Fadumo Igal som är ordförande för en somalisk kvinno- och barngrupp i Rinkeby. Vad gör polisen och staten? Vi undrar.

Läs mer på SVT…där det står att den socialdemokratiska lokalpolitikern Mohamed Nuur, själv somalier, inte tycker att ursprunget på vare sig de utpekade mördarna eller offren har betydelse.

-Pettersson har några förslag till Nuur och de somaliska mammorna.

I Sverige har era söner alla chanser att utbilda sig, skaffa jobb och framtid. Men det väljer att bli kriminella av lathet. De vill inte arbeta för de pengar svenska arbetare knegar för.

 • Uppfostra ”barnen” till att bli laglydiga och utbilda sig.
 • Prata med och hjälp polisen. Ni vet vilka som säljer knark och är mördare, det är inte rasistiska svennar som åker ut till Rinkeby och skjuter blattar. Det är era egna, ta ansvar.
 • ”Barnen” måste läras från unga år och inte springa ute med äldre på nätterna.
 • Föd inte fler barn än ni kan ta hand om.
 • Skit i islam och moskén. Ni kan fira era högtider privat som vi gör.
 • Sluta ställ krav, börja arbeta. Ni har fått mer än nog.
 • Passar det inte – åk hem.

FILMEN: En somalisk familj i Sverige blev vräkt för att de inte betalade hyran. De mobiliserade andra somalier i Katrineholm och marscherade till socialkontoret. Där kräver de fritt boende, bättre lekplatser, mer pengar, fri invandring för alla somalier m.m.

Tänk dock på att det inte är somaliernas fel, det är 87:an som gör detta möjligt.

När det regnar…
– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

 


19 responses to “SVT: Det är somalier som skjuts

 • Pica pica

  Det är så typiskt för somalier att tycka synd om sig själva, klaga och gnälla. Det är ju somalier som dödar varandra Någon borde tala om för henne att svenska familier får ta ansvar för sina barn som de sätter till världen. Kanske borde de använda preventivmedel tills de lär sig.

  Gilla

  • Lena

   Den dagen de förstår att barn KOSTAR , den dagen så kanske det händer något, som det är i Sverige så får de ju BETALT.
   Detta dårhus till land !!

   Gilla

 • Kurt

  Det är Somalier som skjuts stå det, jag tycker alldeles för lite

  Gilla

 • dave

  Vad gör ni själva? Vi svenskar undrar.

  Gilla

 • gamgubben

  Hur många exempel behövs för att få våra multikulti ivrare att förstå deras experiment har misslyckats?
  Deras s.k. värdegrunder har lett dem så djupt in på villospår att de nu måste sätta sig ner och diskutera med SD vilka från dag ett har varnat för dagens situation.
  Men innan dess måste också väljarna inse att det går inte att rösta som de alltid har gjort eftersom samhällsbilden är helt annorlunda nu mot tidigare.
  Låt inte Sverige bli ett tudelat land, med en svensk lag för flertalet, och en sharialag för minoriteten som dessutom har fräckheten att kräva mer än vad de tillför vårt samhälle.

  Gilla

 • OPete

  Fram tiden ser ljus ut för nästa generationer ! Ändå har Mia och hennes sossar inte ett uns dåligt samvete !!!! När man är på Petterssons blogg och läser som Mia gör , där man får veta sanningen utan att begripa hur illa ställt det är med vårat land . Man fortsätter ändå att rösta på ett parti som kör landet mot undergången . Då förstår man hur illa ställt det är ! Hjärntvättningen håller i sig !!!

  Gilla

 • Monica

  Andra afrikaner kallar Somalier för Afrikas zigenare.

  Gilla

 • eva

  Det kanske också är somalier som skjuter? Att skjuta varandra gör de bättre på Afrikas Horn och i Somalia.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Det är bara somalier som skjuts.
  BRA!

  Gilla

 • Eva

  SVT ifrågasätter Trumps mentala hälsa, hur skulle det vara om de ifrågasatte mental hälsa på ledare på närmare håll?

  Liked by 1 person

 • Bajen666

  Finns bara en nackdel med detta mördande och det är att oskyldiga kan hamna i skottlinjen, annars så hyllar jag denna självsanering.

  Gilla

 • Matte

  Såg inslaget i går.
  Det som är förvånande var att de nämner om somalier.
  När SVT ej går ut med etnicitet utan enbart nämner om
  att det är ”svenskar” eller ”svenska medborgare”.

  Reportern i deras inslag var ingen mindre
  en självaste Diamanten.

  Gilla

 • ruben

  Det är nog bara för dem att åka hem. Somalierna strävar tydligen efter ett starkare Absurdistan där de själva skall uppvaktas med alla förmåner. Fria hus får de bygga hemma i Somalialand om de trodde det är möjligt utan att arbeta. De kan starta ett parti om de vill i Somalia, som driver frågan att alla skall ha allt gratis utan att jobba. Vad fan tar migrationsverket in för märkliga politiska uppfattningar i landet? Tycker Somalierna också att socialkontoret är deras fria penningkälla? Hur tänker dom? Det känns lång tid till nästa val, som förhoppningsvis skall få stopp på migrationsverkets envisa marsch mot Sveriges civilisations undergång.

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  Våra styrande är nöjda, vi är fler ”svenskar” än aldrig förr, allt går bra, vi är en rik nation. Snart har vi också uppnått målet, allas lika värde, vilket innebär att de med fel värdegrund arbetar och betalar skatt för att vi ska få fler ”extraarbeten” och därmed sänka arbetslöshetssiffrorna. ”Vi ska vara bäst i EU på både integration och folk i ”extraarbeten”. Hallelujah!

  Gilla

 • Carl ekström

  Tycker inte om dessa lata individer. Vi behöver arbetsläger för alla parasiter vi tar in i landet tills deras ärende är klara.Hellst förpassas vid gränsen.
  Våra pensionärer dör i förtid på grund av undernäring.Det är än stor skam som våra politiker gör de gamla.
  Sen behöver vi riktiga politiker som värnar om Sverige och Svenskarna.

  Liked by 1 person

  • eva

   Jag tål inte se dem. Blir bara förbannad. Räcker med blotta åsynen. Inte bra för min hälsa men skulle jag dö av hjärtattack för överheten säkert glad för då går pengarna till min pension till en av dem som räddade Sverige – somalierna!

   Gilla

 • Ståfräs

  Vi kräver absolut ingen av Er mer än att Ni röstar på oss hälsar Feministregeringen

  Liked by 1 person

 • assad

  Petterssons punkter är så pass bra så ett särskilt namn för dessa är motiverat:

  De sju gyllene punkterna

  Den överordnade punkten är: Passar det inte – åk hem. Vid tolkningsproblem bör alltid utgångspunkten tas i den övergripande punkten.

  De är färdiga att användas som rättesnören för myndigheter, skolor, politiker, polis osv. I synnerhet skulle De sju gyllene punkterna underlätta för Migrationsverket handläggning.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: