27.161 afghanska jihadister i Sverige?


INVANDRING. Ni minns säkert de kaotiska dagarna hösten 2015. Våra makthavare öppnade alla slussportar till Sverige. Varje natt fylldes Malmö Central av ett folkhav av framförallt syrier, som ville söka asyl i Sverige.

Ensamkommande barn eller jihadister?

En grupp som särskilt märktes var de unga män av uzbekiskt ursprung, s k hazaras, som kom från Afghanistan.

De uppfattades ofta som mongoler och kom i regel i stora grupper ledda av professionella människosmugglare och påstod sig vara under 18 år och därför ”berättigade” till asyl i Sverige.
Under perioden 2013-2017 sökte 27.161 i huvudsak hazariska ensamkommande” (och påstått underåriga) afghaner asyl i Sverige.

Svenska myndigheter var fullständigt handfallna, medan Mellanöstern-experter pekade på att hazaras i regel sedan flera generationer varit bosatta i Iran och nu sändes i väg av sina familjer eftersom de riskerade att få göra krigstjänst åt mullornas regim.

Hazaras i Afghanistan har oftast inte varit fast bosatta utan arbetat som daglönare inom jordbruket eller med enkla hantverk. I Iran har de såsom shiamuslimer varit välkomna som invandrare. Även där har de försörjt
sig med tillfällighetsarbeten och levt bland övriga fattiga på samhällets botten.
De har i regel aldrig blivit iranska medborgare och t ex inte behövt göra värnplikt.
Efterhand som Iran blivit allt mera engagerade i kriget mot Al Qaeda och Kalifatet i Irak och Syrien har det satts upp en internationell shiamuslimsk armé Liwa al-Fatemiyoun,  som utbildas och leds av iranska revolutionsgardet Pasdaran. Enligt färska uppgifter tjänstgör över 20.000 afghaner i denna legoarmé i Irak och Syrien.
Mindre grupper är på ”specialutbildning” i Iran eller Ryssland.
Något som låter klart oroväckande för Västerlandet….

Och som sagt var… 27.161 potentiella rekryter i Sverige.

Den långa och inflammerade debatten om de afghanska ensamkommandes verkliga ålder torde väl inte ha undgått någon…
Personalen på förläggningarna hävdade att det ofta handlade om män i upp till 30-årsåldern som utgav sig för att vara ”barn”. Det politiska motståndet mot ålderstester var dock starkt från extremvänstern.
-Pettersson hävdar bestämt att det inte behövs några åldersbedömningar av av det enkla skälet att riktiga barn inte tar sig över halva jorden ensamma.
Dessutom ligger bevisbördan om ålder, identitet och bakgrund på den asylsökande enligt svensk lag och FN:s flyktingkonvention. Följ lagen…


3 responses to “27.161 afghanska jihadister i Sverige?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: