Sansa er

”Ni måste sansa er”, var polismästare Jan Evenssons uppmaning till de förortsligister vars verksamhet syns i media snart varje dag.

Ni kunde höra orden i gårdagens nyhetssändningar. Okej, så att grilla korv med buset hjälpte inte?

Hur vore det att plocka bort dem från gatan med livslånga fängelsestraff eller ännu hellre…Strunta i ord om konventioner, humanitet och kasta ut dom ur landet. De gör ingen nytta i samhället och ytterst få vill ha dem här.

SVT

20 thoughts on “Sansa er

 1. Läste på Samtiden att polisen hoppas det finns kvinnor i dessa kriminellas liv, som ser och bryr sig. Tvi, varför ska kvinnor vara räddningen, när det gäller dalt? Jag begriper mig inte på mansvärlden alls. Utled på att vara en omhändertagande kvinna som ska trösta män och göra dem goda.

  Polis och socialtjänsten får väl ta hand om kriminella, vi kvinnor har annat att göra än gulla med vrickade män!

 2. Ja, detta Evenssons svavelosande vredesutbrott torde väl gå till den svenska historien som ett av de kraftigaste fördömanden vi hittills erfarit inom kriminalparadisets skövlade inhägnad.

  Han måste ha tillgripit den grövsta reprimanden den politiserade ordningsmakten har till sitt förfogande och den ackompanjerades förmodligen av att vederbörande polismästare gestikulerade med pekfingret för att riktigt sätta skräck i de importerade ligisterna.

  Retirerar de inte efter denna skrapa, kan ingenting förmå dem att hörsamma den svenska polisens uppfordrande förmaningstal.
  Evenssons verbala batong har talat!
  Andreas 🙂

 3. PK polisen passar bra i etablissemanget. Jag säger som Lars Ekborg:bunta ihop dom och kör ut dom,enkelt.Mvh Adolf

 4. Den mannen kan väl ändå inte vara utbildad polis???, sannolikt istället civilanställd och utbildad vid Södertörns högskola?.

 5. Beträffande det Lena tar upp med det djupt tragiska fallet om Anna och hennes liv efter tragedin med den gode mannen som behandlar henne godtyckligt.

  Varför har Sverige som säger sig vara så socialt välorganiserat ett system med privatpersoner som åttager sig mot arvode att bli goda män. Det har förekommit i många fall oegentligheter med dessa s.k välgörare att de har skinnat sina brukare som har blivit utfattiga och det värsta är att i det ruttna rättsystemet så tycks de inte har fått upprättelse.

  Varför har tex kommunal regi inte infört heltidsanställning, förslagsvis utbildade jurister eller ekonomer detta uppdrag att ta hand om dessa som är i behov av god man. Då hade det förmodligen gått riktigare tlll då det hade varit tvungna att redovisa och bokföra de enskilda fallens ekonomi på ett annat sätt.

 6. Vilka ska sansa sig? De verkar vara både sansade och iskalla som vågar hantera explosiva ämnen. De som borde sansa sig är väl politiker och dess svans (som polismästare) som sett till att de över huvud tagit finns i vårt land.

 7. Svensk polis kan på sin höjd hantera brottslighet som begås utav svenskar.
  När det kommer till brottslighet begånget av personer som inte har något intresse av Sverige mer än just på det ekonomiska området och de är beredda att försvara detta till varje pris då är svensk polis för klen på alla områden. Trots att detta har eskalerat under 40 år vet man fortfarande inte hur man skall hantera problemen som är av mega format. Ett tips kan vara skjut först fråga sen.

 8. Jag förutsätter att han sa det på arabiska , för det var väl inte riktat till Pelle o Kalle .

 9. Kanske polisen skall prova bjuda på våfflor med grädde och glass?
  Det kan bli uppskattat!?
  Vårt rättssystem är ett hån mot oss vanliga Svenskar, vi Skattebetalare!
  Polisen jagar fulla Svenskar i krogkön en löningshelg, utekissare, fortkörare men det GROVA HÅRDA brotten undviker vårt s k rättsväsende!

 10. Statsministern och justitieministern lär ha lagt in en order om tio tusen vita flaggor som ska distribueras till alla polisbilar i Sverige. Och banderoller med texten ”snälla, skjut inte” som polismännen kan veckla ut vid stenkastning och bombardemang.

  Samtidigt som alla tolkare säger, att det som gör invandrargängen arga, är fega personer som inte slåss.

 11. Många svenskar – allra helst mediamänniskor och politiker – tror fortfarande att Sverige är Sverige och att deras referensramar från 1900-talet är lika giltiga år 2018. Sedan har många svenskar en fördom att u-landsmänniskor ska bli totalt hänförda av det svenska samhällets förträfflighet så att de väljer den svenska vägen. Vilken den vägen nu är idag? Sorgligt att se Sverige vara så på drift som land som det är idag.

 12. Läste det här inlägget nu på morgonen det är från Malmö och vilken tragedi för de skadade och deras anhöriga.
  Ung mamma och hennes barn samt ytterligare en ung kvinna, deras liv är fullkomligt söndertrasade, politikerna är skyldiga men vad görs ?
  https://samtiden.nu/2018/01/anna-och-hennes-spadbarn-mejades-ner-av-hansynslos-kriminell-nu-sviks-hon-igen-av-samhallet/
  Skrämmande läsning !
  Vilken roll har msm spelat, gjort sin plikt att gräva / rapportera för folkets bästa eller tjänat makten ?

 13. Jag tappade hakan när jag hörde dessa ord uttalade av en polis. Borde inte den svenska polisen bjuda in föreläsare från Scotland Yard eller den amerikanska polisen eller annan seriös, tränad poliskår? Vi, medborgare, har inget skydd! Vi har ingen polis värd namnet!

  • Eller varför inte begära hjälp av ryska Spetsnaz-föband eller Omon-poliserna, som man ser på många håll i Ryssland, i sina camouflagekläder och militärfordon.

Kommentera