Från Israel till Gaza


MELLANÖSTERN. Då och då hör vi om Israels totala bojkott av Gazaremsan. Det är lite si och så med den bojkotten. Förra veckan skickades över 54,000 ton varor in i Gazaremsan från Israel genom gränsen ved Kerem Shalom crossing. Sedan ska vi komma ihåg att Gaza har gräns mot Egypten också. 

Så när SVT med flera rapporterar om den totala bojkotten så ska vi ta det med en stor nypa salt, leveranserna pågår dag efter dag, år efter år, även när det är krig.

Gaza-borna kan köpa vad de vill utom militärmaterial och föra in. Israelerna förbehåller sig dock att kontrollera lasterna.

Gaza var en gång även erbjudna en moderna containerhamn mot att de lovade att sluta attackera Israel och mörda judar, men det erbjudandet tog araberna inte…


One response to “Från Israel till Gaza

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: