”Skåning” och nio andra ynglingar dömda för rånserie


BROTTSLIGHET. Tillsammans med ytterlig­are nio yngling­ar döms en 15-årig Höörsbo för en rad rån runtom i Göteborg. Sammanlagt handlar det om 24 slumpvis utvalda rånoffer – varav en 15-åring från Eslöv.

Rånen ägde rum på olika platser i Göteborg och i Mölndal. De tio pojkarna döms för flera fall av rån, rånförsök, ringa narkotika­brott, misshandel och övergrepp i ­rättssak.

Händelserna ägde, enligt domen, rum mellan april och september 2017 och genomfördes i olika konstellationer – alla pojkarna medverkade alltså inte under alla ­rånen.

Den 15-årige Höörsbon döms för grov misshandel, två rån, två försök till rån samt ringa narkotikabrott. 15-åringen ska först, tillsammans med två jämnåriga, ha rånat en man i Brunnsparken i Göteborg. De stal en väst, en tröja och en mobiltelefon. En stund senare gav sig trion, tillsammans med ytterlig­are en gärningsman, sig på en man som promenera­de i närheten av Sankt Sigfrids­plan. Mannen bad dem att lämna honom ifred, men pojkarna knuffade omkull honom varpå de riktade flera sparkar mot mannens huvud.

Läs vidare om Höörsbon i Skånska Dagbladet om ni vill…

Höör ligger i centrala Skåne och har c:a 17.000 invånare i hela kommunen.

Höör har varit med på bloggen en hel del…

-Nåväl, Pettersson noterar Skånska Dagbladet inte nämner Höörsbons namn för då skulle alla se att skåningarna blivit fullständigt galna och döpt sina barn med namn som hör hemma i Mellanöstern och några enstaka i Östeuropa. Höörsbon är inte ens medborgare, varken i Sverige eller Skåne. Han hör hemma på andra sidan Östersjön.

De tio dömda rånarna heter Hassan, Arghon, Gholami, Hosseinkhanihezaveh, Kuburovic, Norberczak, Nowicki, Nowicki, Tsegay och Ali.

Gholami döms för grov misshandel och 2 försök till rån, påföljd; ungdomstjänst 150 timmar – föräldrar härstammar från Iran. Inskriven på skola men har 70% frånvaro. Dömdes i november för misshandel.

Hassan döms för grov misshandel, 5 rån, 2 försök till rån, 5 övergrepp i rättsak; påföljd ungdomsvård – utreddes av socialtjänsten tidigare i år utan åtgärd – fanns inte samtycke för insatser.

Nowicki döms för misshandel, rån, försök till rån, påföljd; skyddstillsyn – Gått om vissa grundskoleklasser p.g.a skolk. Har inte kunnat påbörjat andra gymnasieåret eftersom han suttit häktad.

Nowicki döms för misshandel, grov misshandel, 10 rån, 2 försök till rån, 5 övergrepp i rättssak, påföljd; sluten ungdomsvård 8 månader – utretts av socialtjänsten 2012 och 2015, anmäld för att ha utsatt andra barn för sexuella övergrepp samt hög frånvaro + misstanke om droganvändning). Familjen tackade nej till insats. Fick anpassad skolgång.

Kuburovic döms för försök till rån, påföljd; ungdomstjänst 150 timmar – Tidigare behandling för drogmissbruk.

Arghon döms för 2 rån, försök till rån, övergrepp i rättsak; påföljd ungdomstjänst 110 timmar – har tidigare varit aktuell för två bedömningar. Ingen åtgärd. .

Hosseinkhanihezaveh döms för försök till rån, påföljd; ungdomsvård – två orosanmälningar 2016, frånvaro i skolan och konflikter i hemmet, familjen önskade ej insats. Fadern bott i Sverige sedan 2012 , modern bor i Iran.

Göteborgs Tingsrätt Dom B 10519-17

Som så ofta så får jag säga att det inte är brist på poliser. Svensk polis är dimensionerad för svenska kriminella…


5 responses to “”Skåning” och nio andra ynglingar dömda för rånserie

 • Peter

  Några timmars ungdomstjänst lär inte avskräcka dessa individer från framtida brott.
  Sverige är redan nu att anse som en ”failed state” där dess invånare inte kan räkna med att stat och myndigheter gör sitt, utan trots de skyhöga skatterna behöver helt sörja för sin egen och sin familjs säkerhet och alltmer också när det gäller t.ex.utbildning och sjuk-/äldringsvård.

  Gilla

 • Rolf

  Alltså vi finansierar detta skämt via skattesedeln. nått annat än hårda straff samt livstidsutvisning bör vara det enda rätta. och i synnerligen grova fall även deras familjer får packa sig hem.

  Gilla

 • Oskar

  Varför samlas all världens ohyra i Sverige?

  Gilla

 • Blodsven

  Så länge ohyran endast får ett skämt till straff, så kan vi lägga ner varenda pajasdomstol. Kan man inte stifta lagar som skyddar folket mot alla slags övergrepp som begås av skithögar som inte har här att göra, så har vi absolut ingen nytta av meningslösa dumstolar….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: