Källan träder fram


Riksdagens talman, Urban Dahlin (S), anklagas av partikamrater för att ha utsatt kvinnor inom partiet för sexuella trakasserier.

Redan för en månad sedan skrev Ahlins partikamrat, Johan Westerholm på Ledarsidorna, att den anonyme anmälaren måste träda fram för att utredningen ska bli trovärdig. Det har källan nu gjort.

Westerholm pekar på en smutsig affär inom socialdemokratin där vissa vill ha bort Ahlin och flera andra ledande socialdemokrater från sina positioner. Hur det är med det vet säkert han och andra inom partiet betydligt bättre, men nu har i alla fall den anonyme anmälare trätt fram.

Det är ingen mindre än Mona Sahlins tidigare pressekreterare Cecilia Eklund. Eklund hävdar att både hon och andra känt till övergreppet, men att man inte velat anmäla för att detta skulle skada partiet. Eklund som själv ska ha blivit utsatt för trakasserier hävdar att det finns en kultur inom partiet som måste förändras, att partiet måste reagera mot detta och att flera nu aktiva politiker tillhör de som utsatt henne och andra.

SvD

När Riksdagen åter samlas i veckan, har Rossana Dinamarca (V) en viktig uppgift att sköta.


10 responses to “Källan träder fram

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: