Stäng

37 reaktioner på “Dagens kulturinslag

  1. Mimi, jag har raderat en hel del av dina kommentarer som du säkert märkt.

   Några av dem kanske är vettiga, men när du förolämpar folk, svamlar på olika språk och är allmänt otrevligt tar jag en hel hög på en gång. Jag har inte tid och lust att läsa igenom allt ditt svammel.

   Det gäller några andra också. Vårda språket.

   Pettersson

 1. Mimi N:
  Här får du en bild och berättelse kring en godhjärtad tysk batikhäxa,som år 2016 fattade tycke för de nyanlända äventyrarna från Orienten.En av dem tycktes hon fatta speciella inre känslor för.Denne ”skyddssökande” fick t.o.m. en praktiktjänst i hennes damfrisersalong.
  Vad som gick snett i deras umgänge framgår inte i PI där jag hittade reportaget.I varje fall fick den hjälpsökande ett typiskt plötsligt utbrott,som slutade med mängder av knivsår för frisörskan.Än idag finns stora ärr kvar från den lyckliga tiden,med det unga barnet.
  http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/01/herzberg.jpg
  Ilona Fugmann som den hjälpsamma kvinnan heter,vet ännu idag inte vad som utgjorde orsaken till att araben sökte mörda henne.

  1. Stenbock

   Hennes förnamn, Ilona (bara det, Fugmann inte) är ungerskt … jag vore jätteledsen om det stämde, för jag håller av mina ungerska vänner här i Transylvanien, kloka och förnuftiga människor. De är inte alls imponerade av Sverige varken som det en gång varit eller vad som det blivit nu.
   Detta var svaret Lorand fick i ett telefonsamtal med en av kontakterna i Budapests medier: man är inte intresserad av att höra och sprida nyheter om Sverige. De vet redan allt möjligt om landet och dess politik och vill inte befatta sig med svenskarnas liv i en miljö kontaminerad av dumhet, elakhet, ignorans och avund. Särskilt fördomar vill ungrarna inte höra av. Sverige är detsamma med EU, kanske det mest fanatiska bland socialiststyrda länder. Ungern vill hålla sig borta från ’ruttna äpplen’ – hela korgen infekteras. Kan man döma dem för att vara försiktiga och leva enligt kristna kriterier och vägra andras gudlösa livsstil med ett korrupt prästerskap ? Definitivt inte !
   På begäran av mina ungerska vänner och släkt, kommer jag att bo hos dem några dagar till och i mitten av nästa vecka flyger jag tillbaka hem.
   Tar vara på den tid jag har kvar här och se allt denna medeltida stad och fäste – symboliskt säte för rumänernas och ungrarnas kungar och kristna tro, ortodox-bysantinska och romerskkatolska. Det är som att höra förfäderna fr o m gamla daker viska i örat den kända och mindre kända historia.
   Jag vet att du förstår det, du är en berest och beläst människa. Gud ge dig den bästa hälsa du förtjänar !

   1. Så alla som heter Ilona ha Ungerska rötter? Mimi du ska flyga hem säger du, jag hoppas att du menar Rumänien, du kan väl inte mena Sverige när du säger HEM

   2. Sverige ? Gud förvare mig ! Rumänien, absolut Rumänien. ta bort spritflaska om du fortfarande tänker adressera mig. Jag gillar inte att ’prata’ med någon i berusat tillstånd.

   3. Transylvanien ligger ju i Rumänien – du visste inte det !!! Hahaha …. ”Hur stora växer apelsinerna i Rumänien ?” – citat Annica, svensk kvinna som inte läst en bok i sitt liv !

   4. Oroa dig inte, Kur(-), om någon i din närhet heter Xi Long-A, var säker att personen inte är ungerska, även om det finns en viss fonetisk liknelse.

   5. Mimi, istället för att kalla mig berusad bör du sluta med att röka vad det nu må vara du bli hög på, vidare bör du veta att jag inte dricker alkohol, jag ha varit både i Ungern och ditt hemland, från först nämnda ha jag trevliga minnen och goda vänner, något jag inte kan säga om ditt hemland. Det första man såg vid (Rumänska sidan) va alla dessa lättklädda ”damer” som bjöd ut sig till förbi passerande. Övervakad av sina Gentleman. Ditt hemland må kanske se fint ut i en Turist reklamsnutt, men verkligheten är än annan.

  2. Mimi du säger att du inte vill att tala med någon i BERUSAD tillstånd. Då vill jag ge dig ett litet tips gå och sov ruset av dig 🙂

  1. Joy:
   Tänk samma tanke fick jag…Det gamla uttrycker ”man tager vad man haver ” ! Försmådd kärlek och därtill ärr,som minner liver ut !!!!

 2. 2016 presenterade Rumäniens utbildningsdepartement att 42% av 15 åringarna i landet var analfabeter.

 3. Patetiskt av dig, Pettersson, att ta bort mina videor med äkta rumänsk och ungersk kultur och samtidigt låta kvar Kurts kvasinazistiska kommentar och video. Lyckligtvis, kan du INTE ta bort dem från vårt liv – du når aldrig dit !
  Vi är inga slavar !!

  1. Mimi, jag ha vare sig nazistiska sympatier eller tankar. Glöm inte att Rumäner va under kriget allierade med Nazisterna och inte alls hade något emot nazisternas behandling av de romska=rumänska medborgarna eller judar för den delen. Du ha ingen anledning till din höga svansföring

  2. Jag tycker som Pettersson och de flesta som skriver på Petterssons blogg att du borde lägga av och skaffa dig ett jobb.

 4. Ja det var väl inte precis kullbergbaletten som gjorde en uppvisning , och när det gäller utförandet så påminner det starkt om regndans som indianerna bruka att praktisera , sen verkar det som om den första liljan gjorde Hitlerhälsning ett par gånger .

 5. Påminner om det feministiska statsbesöket i Iran. De slöjbetäckta delegaterna gjorde en roliger dans för att tillfredsställa en diktaturregim.

 6. De primitiva folken har ju sina ritualer och ceremonier – alltsammans ackompanjerat av entonig monotoni.
  Ett jordnära kulturutövande som förmodligen skulle behaga simpelt konstruerade undermänniskor som fallet M. Sahlin m. fl.
  Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: