”Jag kan inte gå med lika rak rygg som tidigare”


BROTTSLIGHET. Två av de fem män som friats för den uppmärksammade gruppvåldtäkten mot en kvinna i Fittja medverkar i en intervju med DN, tyvärr betalvägg så ingen länk. – Folk kollar på mig som om jag vore ett monster, jag kan inte gå med lika rak rygg som tidigare, säger en av männen till tidningen.

Männen har nekat till anklagelserna och Södertörns tingsrätt slog fast att bevisningen inte räckte till. En stor del av diskussionen om domen har också kretsat kring att polisutredningen anklagats för stora brister.

Domen har överklagats. Kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz har sagt att fallet är ”den värsta gruppvåldtäkt” som hon jobbat med och menar att det finns stödbevisning för att hennes klient utsatts.

-Pettersson ser att männen nekar till våldtäkt men att de erkänner att de köpt sex av kvinnan och betalat med knark. Om jag förstår lagen riktigt så är både knarklangning och sexköp olagligt.

Varför en sexköpare och knarklangare ska gå med rak rygg i samhället har jag svårt att förstå.

Det finns dessutom en tredje mobiltelefon i fallet som inte lämnats till polis eller åklagare utan har skickats till ett privat företag. Två av de frikända männen har sagt till DN att det funnits en nu raderad film på den tredje telefonen som visar att det ”inte skett någon våldtäkt”, en film som företaget ska försöka återskapa. Anledningen till att telefonen inte lämnas in ska enligt en av de friade männens advokat, Robin Grönvall, vara att man befarar att polis och åklagare då skulle undersöka annat innehåll som inte har med fallet att göra. – De misstänkta vill att filmen kommer fram. Däremot kan det finnas annat material på telefonerna som kan vara känsligt, säger Grönvall.

TIDIGARE 2018-01-04. Åklagaren överklagar Fittjadomen

BROTTSLIGHET. Åklagaren kommer att överklaga de friande domarna i Fittjafallet där fem män stod åtalade för inblandning i den misstänkta gruppvåldtäkten. Samtidigt undersöker experter i Tyskland två mobiltelefoner i jakten på eventuell film från händelsen.

Följ länken nedan och läs om tidigare inlägg om fallet som börjar bli många nu.

Nu meddelar åklagare Markus Hankkio att han kommer att överklaga de friande domarna.

– Jag överklagar förmodligen i morgon fredag. Jag kommer att begära anstånd med att ange grunder och bevisning eftersom det pågår undersökning av två mobiltelefoner som finns i beslag sedan tidigare, säger han.

Polisen har tidigare försökt att få fram eventuell film från händelse utan att lyckas. – Men nu har tekniken kommit i kapp i Tyskland för att man eventuellt ska kunna komma in i telefonerna, och därför har man skickat dem dit. Undersökningen kommer ta omkring fyra veckor, säger Markus Hankkio.

Polisens utredning är enligt flera experter bristfälligt och har även anmälts till justitieombudsmannen (JO).

Kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, har tidigare beskrivit fallet som det värsta hon har jobbat med på 26 år.

”Domen är en skam för vårt rättssystem. Inga förövare ska komma undan en sådan här grym och hänsynslös gruppvåldtäkt”, skrev Massi Fritz i en kommentar efter domen.

Efter de friande domarna har kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten fått stort stöd från allmänheten. Över 100 000 personer har skrivit på namninsamlingen ”Vi står bakom kvinnan i Fittja” som syftar till att få igenom en lagförändring.

TIDIGARE 2018-01-01. Den friande Fittja-domen

BROTTSLIGHET. Det har varit flera uppmärksammade manifestationer i Fittja efter det uppmärksammade våldtäktsmålet där fem män friades. Flera av de frikända männen har dykt upp under protesterna, skrattat och hånat offret och de som demonstrerat.

– De gör det för att jävlas. De är väl glada för att deras vän är friad och tycker att det här är skitroligt, sa Martina Blomkvist en av dem som protesterade mot domen.

Nåväl, bloggen har skrivit en hel del om fallet, där de fem åtalade friades.

Åklagaren hade begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said skulle dömas för grov våldtäkt enligt 6 kap 1 § 1 st., 2 st. och 4 st. brottsbalken och Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic för medhjälp till grov våldtäkt enligt 6 kap. 1 § 1 st. och 4 st. samt 23 kap. 4 § brottsbalken.

Åklagaren har påstått att följande har hänt. Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said samt ytterligare okända gärningsmän har, tillsammans och i samförstånd, i ett trapphus tvingat målsäganden till samlag och/eller till att genomföra och/eller tåla en med samlag jämförlig sexuell handling.

Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.

Abdimalik Ali har därvid slagit eller sparkat målsäganden i ryggen samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Hakan Demirkiran har därvid hållit fast och slagit målsäganden samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Amir Said har därvid hållit fast och slagit målsäganden och dunkat hennes huvud mot en trappa samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne.

Envar av Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said har i vart fall genomfört ovanstående samlag och/eller därmed jämförliga sexuella handlingar med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av ovanstående tvång, allvarlig rädsla och det numerära underläget befann sig i en särskilt utsatt situation.

Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har främjat gärningarna med råd eller dåd genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon.

Det hände den 14 augusti 2016 på Värdshusvägen 8 i Fittja, Botkyrka kommun.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom våldet var särskilt allvarligt, då flera personer förgrep sig på målsäganden och deltog i övergreppet samt då gärningsmännen med hänsyn till tillvägagångssättet visade särskild hänsynslöshet och råhet.

Sohail Akhtar, Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said och Nenad Veselinovic begick gärningen med uppsåt.

Åklagaren har vidare begärt att beslagen av två mobiltelefoner som tillhör Abdimalik Ali och av en mobiltelefon som tillhör Sohail Akhtar ska bestå till dess att domen har vunnit laga kraft (s.k. bevisbeslag).

Målsäganden har biträtt åtalet. Hon har begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic ska förpliktas att solidariskt betala skadestånd till henne med 330 000 kr, varav 300 000 kr för kränkning och 30 000 kr för sveda och värk. På skadeståndsbeloppet har hon begärt ränta enligt 6 § räntelagen från den 14 augusti 2016 till dess betalning sker.

De tilltalades inställningar: Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har samtliga motsatt sig att dömas för påstådda brott.

De har därför också motsatt sig att betala skadestånd till målsäganden. Ingen av dem har godtagit något skadeståndsbelopp som rimligt i och för sig.

Tingsrättens dom: Samtliga fem män frias från åtalen om grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt i Fittja eftersom bevisningen inte räcker för att någon ska kunna dömas.

Södertörns tingsrätt har enligt ett pressmeddelande friat de fem män som åtalats för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt i Fittja sommaren 2016.

Södertörns Tingsrätt Dom B 8127-17

-Pettersson säger att vi ska komma ihåg att männen är frikända…


39 responses to “”Jag kan inte gå med lika rak rygg som tidigare”

 • Stenbock

  https://hds.imgix.net/Y58xoHa9FEiKPkFgVPXbXjE0sYg.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60
  Den manliga sexualdriften har nu skördat ett nytt offer.”En av stadens högsta chefer har omedelbart lämnat tjänsten” ,skriver idag HD.
  Denne pillemariske chef skadade i varje fall inte ”tomee”-rörelsen.
  En ärlig man/kund som betalade för sin vara.Förr frågade man sig vad som hände i Banken efter 3,nu frågar jag vad sker i Helsingborgs Rådhus, mitt på dagen ?
  För bara några veckor sedan avslöjades,att stadens tillhandahållna boenden ”för utsatta”,omvandlats till en Bordell !!!!
  Och detta i prydda landet Absurdistan år 2018…

  Gilla

  • Stenbock

   I anslutning till min kommentar om ”chefen”, läste jag också i Skånskan att fem ”flyktingar” fått sina straff i våldtäktsfall,skärpta av Hovrätten.Dessutom skall de utvisas efter sina fängelsestraff.
   Fler än jag som fått en känsla av,att överklaganden till högre instans senaste tiden varit framgångsrika påslag ? Kan det vara så,att valåret ger en strängare bedömning,allt för socialisternas fromma ?

   Gilla

 • Nils

  Om missbrukerskan tagit betalt för sex fattar vem som helst att våldtäkt inte kan komma på fråga. Svenska luder är en del av invandringsproblematiken. De behöver inte ens vara missbrukare. En del sitter i riksdagen och rättsväsendet.

  Gilla

 • eugenecork

  de skyldiga ser till att inte någon
  arab längre kan gå ”rakryggad”

  *arten har bundit ris åt sin egen rygg*

  Gilla

 • Mimi N.N.

  Jag berättade kort för er om lille Samuel David Farcas försvinnande från husets trädgård där han lekte. hela natten som gått söktes han av 140 människor – barnets far tillsammans med poliser, gendarmer, volontärer, hundar och värmekameror. Så sent som i gryningen hittades hanlångt ut på åkern ca 200 m från gränsen till Ukraina. Han avled av nattens kyla, hade inga våldspår på kroppen … tragiskt.

  Gilla

 • Liemannen

  Vi vet ert namn o adresser se er om vi kommer hitte er o skipa gatans rättvisa när Syltryggarna inte törs vi törs läs senare hur det gick för dom små runknissarna..

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Amöbor har ingen ryggrad.

  Gilla

 • age

  Men vad är det här för tjafs?
  87% av våra röstberättigade har valt nuvarande regering.
  Regeringen släpper in muslimer utan att kontrollera, identifiera eller dokumentera dem.
  Muslimer är hjärntvättade!
  D.v.s. de har inte normala mänskliga värderingar.
  De tror på något som inte finns!
  Deras lag är koranen.
  Koranen säger att kvinnan är som en åker.
  D.v.s. kvinnan ska brukas som en åker.
  För muslim är våldtäkt alltså en helt naturlig företeelse.
  Vi har muslimer i vårt fosterland!
  Vi har muslimer omkring oss!
  Vi har muslimer nära oss!
  Vi bjuder muslimer på vår välfärd och våra kvinnor!
  ”Massan har alltid rätt”!
  D.v.s. 87% av oss har accepterat att våra kvinnor får bli våldtagna!

  Tack alla ni (87%:arna) för att ni röstade så! – är ni nöjda?
  Försök förstå hur dumma ni är!
  Försök förstå vilken skada ningjort för vårt fosterland!
  Försök förstå vad ert val kommer att leda till!
  Försök förstå att ni inte är fullt kompetenta i huvudet!
  Fråga en Sverigevän hur du ska rösta nästa gång!

  ”En svensk tiger” – INTE!
  ”Håll Sverige rent!”

  Känner du dig trygg?
  Jag är rädd!

  Gilla

  • Fredrik toolanen

   Svenskar blir upprörda när muslimer uppför sig som muslimer , man har en naiv tro att så fort dom kommit till svevige så är dom försvenskade.
   Jag hade en kvinnlig bekant som jobbade med ensammkommande flickor dom flesta från Somalia, när dom kom var dom klädda västerländskt, men efter en tid i Sverige började dom dölja sig i burka.Tydligen vart dom uppmanade på stan av manliga somalier att klä sig anständigt. Dom flesta muslimer som kommer till Sverige är outbildade djupt troende.Det är få med högre utbildning och påstår dom att dom har det så är intyg och betyg köpta.

   Gilla

 • Lena

  ”Monstret” borde inte var sig gå eller stå i ett civiliserat land, se till att monstret försvinner tillbaka till sina rötter !

  Gilla

 • Hanna

  Är förövarna svenska medborgare? Om inte, borde de sitta inlåsta tills överklagan prövats och sen kastas ut som de langare och sexförbrytare de är! Bra att folk tittar på dig!

  Gilla

 • Monica

  Det är bara psykopater och personer som inte har alla hönsen hemma som inte har vett att skämmas. Förmodligen en kombination av både och.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  När inte domstolar dömmer så gör folket det.
  Du kan alltid emigrera, syltrygg.

  Gilla

 • ossie

  De där äcklen har väl inte ryggrad !!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De i flock anfallande sexualpredatorerna, desinformations- och snyftministeriet Dagens Nyheter samt icke minst den politiskt prostituerade advokaten, borde samtliga frihetsberövas i väntan på psykiatrisk utvärdering och rättsligt efterspel.

  Budskapet går icke att ta miste på då detta regisserats helt i enlighet med den feminazistiska tidsandans degenererade diskurs, där intet brott begånget av den impulsinvalidiserade och allmänfarliga kriminalimporten kan vara värre än att de tårdränkta migrantammorna förmår sluta delinkventerna till sina klimakteriekvalmiga bröst och hasta till ”de missförstådda” förbrytarnas försvar.

  Att på detta sätt söka påverka en politiskt oinitierad läsare och underelda villfarelsen att det svenska samhället behandlat brottslingarna orättvist samt hävda att man underlåtit att beakta bevis för deras ”oskuld”, är i sig ett illdåd vilket borde beivras och lagföras.

  I kriminalparadiset Sverige är det uteslutande brottsoffren som har anledning att känna sig rent förbannat fräckt och orättvist behandlade!
  Andreas.

  Gilla

 • Peter Andersson

  Misshandel är det heller inte längre straffbart?

  Gilla

  • Joy

   Tyvärr satte åklagaren ”fel etikett” på brotten. Det kanske hade varit bättre att sätta en lägre grad och vinna, än brassa på. Men det är hårresande galet ändå! Jag är chockad, men inte förvånad över hur låg kvinnors rättssäkerhet är i Sverige. Jobbade i 20 år med utsatta kvinnor och barn, nära feminismen, så jag har följt detta länge. Det blir bara värre.

   Men våra politiker vill ha mena-länderna här, så det är ju som de och många svenskar vill ha.

   Gilla

   • Nils

    Har du läst domen? Du talar om en missbrukare som troligen gått med på sex mot betalning. Kvinnors rättssäkerhet kan säkert ökas genom att avskaffa rättssäkerheten för män…

    Gilla

  • eva

   Fredrik Antonsson skrev på sin blogg I otakt i samband med domen om varför inte brottsrubriken ”hjälplöst tillstånd” hade används. Om kvinnan var så neddrogad att hon var helt borta borde åklagaren ha använt sig av den möjligheten.
   Det finns inget moraliskt försvarbart i att ge sig på ett hjälplöst offer. Det är dessutom förbjudet att köpa sex och köp i form av byteshandel var det ju frågan om.
   Vi kanske skall införa två former av straff, ett vanligt och ett moraliskt.

   Gilla

   • Joy

    Nja, tyvärr finns moraliska straff inom sharialagarna och det är väldigt lätt att hamna fel om man börjar med brott mot moralen. Däremot borde man diskutera vilket innehåll lagarna har och se till att de efterlevs. För det gör de inte sedan länge vid våld mot kvinnor. Från 1994 då jag började arbeta aktivt med utsatta kvinnor och barn, har rättsväsendet reat ut straffen. Det är skrämmande!

    Gilla

  • age

   Om misshandel, som i det här fallet, inte längre är straffbart, så öppnar det för att vi i ”Grannsamverkan” kan enas och skapa en egen rättvisa!

   Vi kan hjälpa dessa monster att få en intensiv hemlängtan!

   (d.v.s. alla som lever i ”tron” att koranen säger det enda rätta:
   att kvinnan är som en åker, som ska brukas)

   Vi, som inte är hjärntvättade, hedrar, värnar och ser upp till våra kvinnor!
   ( — men vart tog ”Me Too” – rörelsen vägen?)
   ( — accepterar de våldtäkt, utförd av muslimer?)

   Gilla

 • compulsoryunion

  Världens största smutsdammsugare är UtlänningsLagen som får hit jordens värsta kärnavfall permanent. Oavsett ras, religion eller socialdemokratisk/ekonomisk status, kan alla bedragare dra en vals o få svenskt pass och bostad här.

  Gilla

 • Mimi N.N.

  Inga muslimer som begår grymheter här, men vi har gott om galningar. Sett på TV-nyhetsprogram:
  – i Bistrita Nasaud (Transylvanien) flera barn mellan 11 och 16 år gamla blev påkörda (en omkom, två i allvarligt tillstånd på sjukhuset) av en annan 16-åring som, i föräldrarnas frånvaro, söp sig full, tog familjens skåpbil och startade en dödskörning på ortens gator.
  – en pedofil är jagad av polis och människorna i ett annat län. Pedofilen fickk sin bild fast på ett antal kameror i en flerfamiljhöghus.
  – Samuel David Farcas, ett litet barn i drygt tvåårsåldern försvann hemifrån. Folk, polis och gendarmer söker frenetiskt igenom närliggande skogen – tiden är av yttersta vikten.
  – pakistanske ambassadörens hus och f d fotbollstjärnans Gheorhe Hagi villa hade båda inbrott och ‘besökarna’ var smarta nog att undvika kamerorna. Hagis villa hade avslaget larm.
  Både Hagi och Pakistans ambassadören bodde i samma exklusiva bostadsområde i Bukarest.

  Gilla

  • Mimi N.N.

   ”ett” flerfamilj …hus

   Gilla

  • Mimi N.N.

   Herregud, nyss fick vi se på teven det som kamerorna spelade in i huset i Bukarest: pedofilen tafsade på två barn (5 och 9 år gamla) i hissen, kramade och kysste dem. Barnen var på väg upp till lägenheten, hade tur, kom loss, sprang in skrämda och berättat allt för mamman som tillsammans med husägarföreningen ringde till polisen som kom fram omedelbart och tog ut kamerafilmen. Den TV-sändes och hela landet vet om honom. Grannarna i huset kände igen pedofilen för han brukade gå runt utan mål i deras och andras bostadsområden. Han kommer att grippas snart.
   Och sedan – flera olyckor i fjällen där turister blev antingen insnöade högst upp i fjällstugor, eller instängda i kabelkabiner som transporterar folk till skidspåren upp och ned. Det blåste starkt, man fick stoppa elen på kabeln och turisterna räddades av Salvamont och fjälljagarmilitärer.
   Vi såg det också på TV – bokstavligen Cliffhanger fast utan Sylvester Stallone ! Huuuh !

   Gilla

 • Hönsmamman

  Syltpenis?

  Gilla

 • Kent

  Sexköp och knarklagning i stor skala måste väl rendera en längre fängelsevistelse och utvisning.
  Om man nu bytte knark mot sex ingick det även en överenskommelse om misshandeln?
  Om jag har förstått lagen rätt så får man inte utnyttja en kvinna som är i ett utsatta tillstånd sexuellt.
  Eller tillämpas lagen relativt? Våldtäktsmännen förstår inte lagen och kan inte heller då dömas efter lagen?

  Gilla

 • Lena

  Orsak och verkan……………sharia !
  ”Vargen i fårhagen, räven i hönshuset!,
  Det är skillnad på folk i olika kulturer, tro inget annat.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vidrigt,vidrigt.Dessa djur har ingenting här att göra,ut med dom.Men när man har byfåne som statsminister blir landet därefter.Jag har också varit ung och viril men har aldrig deltagit i perversa gruppvåldtäkter.Jag tror inte att normala svenska ungdomar deltar inte såna vidrigheter,eller är jag rasist när jag tar upp det.Ha det så gott Adolf

  Gilla

  • eva

   Kalla inte dessa män djur, det är en förlämpning mot djuren. Dessa män är än värre.

   Gilla

   • Adolf Nilsson

    Nånting måste man kalla dom,,kanske jäkla kryp eller det är inte rätt mot krypen heller.Mvh Adolf

    Gilla

 • Bo Rönn

  Stånd som blev krokig rygg.

  Gilla

 • The proud swede

  Ge mig tio minuter, så kommer han inte kunna gå alls…

  Gilla

 • Jhonsson

  De svenska rättskipande myndigheterna har uppenbarligen helt kollapsat.
  ”Nysvenskarna” viftar med sitt rabattkort i domstolarna och så är saken klar. Åtalet,lägges ned.
  Beklämmande att behöva uppleva den svenska rättsstatens totala förfall..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: