Sju ungdomar knivrånade i Surte


BROTTSLIGHET. Sju ungdomar har rånats i Surte, Ale kommun under fredagskvällen. Ungdomarna har knivhotats och stulits på jackor, plånböcker och mobiltelefoner av minst fyra misstänkta rånare.

 

Enligt larmet ska de misstänkta gärningsmännen vara i 18-20 årsåldern.

– De ska inte ha varit maskerade, enligt de vittnesuppgifter jag fått in, uppger Tommy Nyman, polisens presstalesperson vid polisen i region Väst, klockan 20.30, fem minuter efter att första patrull var på plats i Surte.

 

Platsen för brotten är centrumet i Surte i Ale kommun, som ligger en kvart öster om Göteborg med pendeltåg. Ingen har gripits.

-Pettersson saknar ett signalement, väl medveten om att det också är ett signalement. Fyra omaskerade rånare där ett eller flera vittnen sett att de var 18-20 år, då har vittnena sett betydligt mer liksom de sju offren…

Surte har 6.000 invånare…

Uppdatering kl 20.52
Polispatruller som kallats till platsen kan först gripa en misstänkt rånare i närheten. Denne pekas ut av några av de drabbade. Han har tre jackor på sig när han grips. Strax därefter grips ytterligare tre personer i närheten utpekade av de drabbade. Alla fyra är misstänkta för rån mot person.

Vi de goda, men det blir lönsamt på sikt…


31 responses to “Sju ungdomar knivrånade i Surte

 • jgarn

  Surte gränsar till babbehålan Lövgärdet.

  Gilla

 • compulsoryunion

  TV 4: terrorISm och flyktingströmmar har beröringspunkter:

  Gilla

 • compulsoryunion

  Margot Wallström: inshallah går pengarna till Palestina

  Gilla

  • Lagro

   Politikerna vill inte gå till grunden vad orsaken till kriget i Syrien var därför sanningen är obekväm.
   Qatar som har sannolikt världens största gasreserv hade planer att bygga en gigantisk gasledning till Europa som de själva också skulle stå för kostnaderna.
   Den här ledningen skulle ha gått från Qatar via Saudi, Jordanien, Syrien, Turkiet och till Europa.
   En sådan här ledning skulle ha gjort Europa oberoende av den ryska gasen eller ett alternativ, och naturligtvis låg det i USA:s intresse att Ryssland skulle strypas ekonomiskt och att inte Europa blev beroende av energi från Ryssland.
   2010 framförde den syriska regeringen att de accepterar ingen gasledning över deras territorium som skulle skada deras allierade Ryssland eller nära vän.
   Det medförde att planer sattes igång för att få till ett regeringsskifte i Syrien att gasledningen skulle kunna byggas.
   2011 gick Al-Qaida terrorister in i Syrien och startade upproret i samband med en fredlig demonstration i Damaskus.
   De länder som stötte regeringsskiftet var Qatar, Saudi, USA, Turkiet, EU och Israel.
   Många trodde regeringen i Syrien faller efter ett par månader, men som inte blev fallet.
   Det blev många dödsoffer i Syrien och en enorm flyktingkris,som också drabbade Europa, men som också var med och skapade den.
   2015 var läget mycket kritiskt för Syrien, IS hade gått in med extrema terrorister och kontrollerade 90% av Syriens territorium.
   Nu vände sig Syrien om hjälp från Ryssland och Iran som omedelbart ställde upp och den hjälpen var helt avgörande för att vända kriget till Syriens fördel.
   Efter att Ryssland och Iran gick in likviderades 62.000 terrorister och idag är IS i princip borta.
   Syrien, Ryssland, Iran och Hezbollahn vann kriget, men som USA och EU har svårt att acceptera.

   Liked by 1 person

   • Lagro

    President Assad: If I want to be objective, we always say that if you don’t have your own, let’s say, defects in your society, in your country, the external factor would be minimal. So, we always talk about our mistakes or our loopholes or defects, but at the end, we didn’t bring the terrorists, we didn’t support the terrorists, we didn’t support this ideology. Mainly, who started this conflict was Qatar under the supervision and the endorsement of the Western countries, mainly France and UK, at the very beginning, but when you talk about France and UK, they wouldn’t do something without the permission of the United States. We all know that the real mentor is the United States, but they allow others to play different roles. So, if you want to blame about who supported the terrorists and who started this blood-letting and blood-shedding in Syria, it was the West and Qatar, and later Saudi Arabia, one year later joined the same effort, and of course Turkey, we wouldn’t forget Turkey which was the main player with the terrorists in Syria from the very, very beginning.

    Vid den här intervjun av Assad i The Syrian Observer
    framför Assad att Qatar låg bakom upproret i Syrien och det har med gasledningen till Europa att göra som låg i Qatars intresse.
    Det finns ingen tvekan utan Assad vet vad han pratar om som hela tiden funnits i centrum av problemen.

    Gilla

 • Lagro

  Den här hel okontrollerade asylinvandringen från muslimländer där vem som helst från de länderna som är utsedda till asylländer kan komma till Sverige och söka asyl med uppehållstillstånd medför självklart att det blir problem.
  Det finns ingen möjlighet att kontrollera personerna när de kan komma in i landet utan pass eller andra ID handlingar.
  Politikerna påstår att det är noggrann kontroll på asylsökande som endast är en stor lögn, de kan uppge vilken ålder som helst som godkännes av myndigheterna, som bevisar att kontrollen är obefintlig.
  Asylsökarna kan använda en manual som gör att deras förhör säger ingenting, asylsökarna kommer med de påståenden som de önskar höra för att bevilja asyl och uppehållstillstånd.
  Sverige bedriver en asylinvandring med öppna gränser, självklart blir det problem för folket som bor i landet.
  De som kommer till Sverige som asylinvandrare är oftast fattiga med mycket låg skolutbildning och många gånger ingen utbildning alls.
  De anser att under alla förhållanden blir det bättre ekonomiskt för dem och familjen att ta sig till Sverige, de är mycket väl medvetna vilka bidrag som ställs till förfogande för dem.
  Den första som kommer är nästan alltid en ensam man men när han fått uppehållstillstånd kommer de anhöriga genom anhörighetsinvandringen.
  Allting är bäddad för kaos i landet med en sådan asyl och anhörighetsinvandring.
  Det tragiska är att 87% av svenska folket tycks villa ha det på det viset, de offrar pensioner, åldringsvård, sjukvård, skolor och annan välfärd att förtäras av de här otacksamma lycksökarna.
  De här asylinvandrarna har inte kommit för att jobba i landet utan de är bidragstagare, och alla de här människorna som kommit in skall dela på samma kaka, naturligtvis blir det små bitar för den egna befolkningen, därför asylinvandrarna tycks också vara prioriterade.
  Asylinvandrarnas bitar tycks ligga på den översta hyllan.
  .

  Liked by 1 person

  • Lagro

   Genom den här asylinvandringen från muslimländer har landet drabbats av gängkriminalitet, från de här länderna har de tradition av ”klangrupper” som många gånger är släkt med varandra, eftersom kusinäktenskap är också vanlig i den kulturen.
   När det gäller rån som nu i Surte är det ett helt gäng som dyker på en ensam person och plockar av honom allt han äger.
   Polisen står maktlösa mot den här kriminaliteten som är ny för landet och de inblandade skulle aldrig branda någon inom klanen, därför finns inga vittnes uppgifter från dem utan de nekar och anmälan läggs ned, på grund av inga bevis, eller någon annan förklaring.
   Sverige har en Rikspolischef som är politiker och tillsatt för att gå den politiska linjen och inte för att stoppa kriminaliteten, som växer varje dag, och är mycket oroväckande.
   Det första som borde göras är att stoppa asyl och anhörighetsinvandringen, som görs mycket snabbt med att drastiskt sänka bidragen, som skulle göra det helt oattraktivt att komma till landet.
   Ett flertal EU länder har tillämpat den metoden som visat sig mycket effektiv.
   Sedan borde videokameror sättas upp som gör att det finns mycket säkra bevis mot förövarna, nu vet de kriminella att det finns inga videokameror som gör att de har fritt fram för sina kriminella dåd.
   När videokameror finns uppsatta får de en avskräckande effekt.
   Därför inte videokameror sätts upp är sannolikt att då fanns det bevis mot förövarna som skulle ge dålig statistik, därför fallen kunde inte avskrivas på grund av bristande bevis, som nu görs.
   En bedömning är att kriminaliteten kommer att öka väsentligt, därför alla motmedel lyser med sin frånvaro, och nya kriminella fylls på hela tiden.
   Sedan är det i princip riskfritt för asylinvandrarna att utföra kriminella handlingar.

   Gilla

 • Kurt Kodstedt

  SOCIALDEMOKRATERNA vill ha ”öppna gränser” och Fredriks Reinfeldts ”öppna hjärtan” har de tagit till sig så länge det inte drabbar dem själva!
  Hela Sverige har blivit otryggt, det drar omkring asylinvandrare överallt, i vartenda liten hålla, de jagar i flock och har vi otur kommer vi eller någon i våra familjer att bli brottsoffer!
  SVENSKAR – RES ER! _ KASTA UT DESSA POLITIKER FRÅN KÖTTGRYTORNA!!

  Liked by 1 person

 • Surtebo

  20:30
  Gick förbi först en grupp om ca 10 pers med 2 väktarbilar vid Köpmanshytta (såg ut som svenskar o juggar), de stod och samtalade lite lågmält.
  Vid hörnet av Göteborgsv 93 står ytterligare ca 10 pers (ser 2 svarta, nån mena och några svenskar) samt en polisbil.
  Där är konversationen högre.
  Alla utom väktarna/poliser är runt 20
  Jag misstänker då att det varit bråk mellan grupperna men ett samtal till en bekant upplyser mig.
  Vid utfarten till 45:an står en polisbil och vid denna en kvinnlig polis som förhör en person (jugge/mena), på marken ligger 2 jackor.
  Mannen säger att ”de vände tillbaka”.
  Tydligen så har rånarna gått vilse i Surte och virrat omkring.
  På Egnahemsvägen talar en svensk kvinna i mobilen och jag hör något om att X skulle inte blivit rånad men Y hade blivit det. (X och Y svenska namn)
  Det är både svenskar och invällare som rånats, och förövarna är inte från Surte 🙂
  Vet inte om detta är intressant men det är lite mer än vad som står i tidningarna.

  Gilla

  • Stenbock

   Nja det du ger ord för,är ju vad de alla kan se som vågar sig ut i sina småorter,efter mörkrets inbrott ! Nu är det ju från Socialisternas sida så väl ordnat,att man placerat ut dessa invällande parasiter i små byar/orter,som saknar polisstationer i dess närhet.
   Här kan detta avskum ägna sig åt olika typer av kriminalitet utan, eller med risk att upptäckas.Straffrihet råder ju i deras fall till största del.
   I regel tar det polisen uppåt (minst) en halvtimma att nå brottsplatserna.Under tiden hinner dessa ”berikare” att förflytta sig till säkra platser.Om det nu inte är den typen som tydligen var fallet i Surte.En blandning av allahanda arter,med en enda gemensam nämnare …de saknar tydligt ett mätbar IQ….

   Gilla

 • upptillkampnu

  Fick bluttarna gratis busskort av batikhäxorna?

  Gilla

 • Cinna

  Väldigt vad sånt här eskalerat på sistone. Numera händer det ju jämt.

  Gilla

 • Lena

  De äldre svenskarna är betydligt tuffare, en dam 88 år som skrämde rånane på flykten.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJ3lbE/88-arig-dam-skramde-ivag-tre-ranare
  Jag kan lova att funktionärer och annat patrask är lika fega som dräggen, gå till deras kontor och ifrågasätt !
  Det räcker med fakta och låt dem inte få en ”syl i vädret”.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja denna gång greps fyra ur packet,strax före kl 21. Kan ta gift på att dessa redan i morgonbitti sitter i sina hotellrum och serveras frukost.
  Rån i dagens Absurdistan är ju jämförbart straffmässigt,med när vi stal en karamell hos handlaren.

  Gilla

 • Mats Lindh

  Så här har det alltid varit, enligt röfven, men det kan ju vara den nya Adeln.
  Snicke snacke vet säkert.

  Gilla

 • ruben

  Jag undrar hur nöjda kommuner och riksdag är med sin humanistiska stormakt? Bevisen på det kriminella samhällsklimatet, duggar tätt nu. Jag tror Sverige håller på att bli en kriminell stormakt.

  Gilla

 • Magnus 2

  När får Svenskarna nog och går ifrån att vara offer till att bli jägarna. De här är resultatet av regeringens och batikhäxornas daltande med dessa våldsamma MENA individer. Förövarna ska skyddas till varje pris medan offren ska glömmas bort. De kommer en dag när notan ska betalas av hycklarna.

  Liked by 2 people

 • Rolf

  Vi det goda krafterna i samhället måste snart dra. Kvar blir Mia,PK-ligan, batikhäxorna och Löfvén en sjuhelsikes massa bubbar.

  Gilla

  • assad

   Tack för ordvalet Rolf. Jag har aktivt arbetat in det nya begreppet.
   Där tog den 😀

   Jag önskar Rolf en god natts sömn.

   Gilla

 • GO

  Utvisa familjerna det skall svida

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Varför sköt ungdomarna helt enkelt ihjäl rånarna och löste sitt problem på enklaste sätt?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det har gått så pass långt att de i flock anfallande förövarna inte ser någon anledning att maskera sina anleten innanför kriminalparadisets förlovade portar, då de är förvissade om att inga påföljder är att frukta.

  Dagligen och stundligen offras vanliga och totalt oskyldiga medborgare på globalismens förbannade altare, under det att det satanistiska prästerskap vi känner som Svea Rikes ministär, förtjust gnuggar sina blodbesudlade händer och gläds åt den nya världsordningens frammarsch, där den totala anarkin står på randen av sin fullbordan.
  Andreas.

  Liked by 3 people

  • assad

   Ja Andreas men det finns fler skäl för bubben att dölja nunan – har du sett hur dom ser ut? 😀

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Lychantropi, min raske rackarpojke! Varulvssyndrom, även benämnt hypertrichosis, vilket är den gemensamma karakteristiken för dessa massimporterade troglodyter.
    Trevligt att se Dig 🙂
    Farbror myser!

    Gilla

   • assad

    Det är alltid en nöjsam upplevelse att utbyta några få rader med mästerstopparen (av invandringen).
    Jag har aktivt, ivrigt och konsekvent introducerat ett nytt ord för ”dom”, bubbar. 😀

    Gilla

 • Göran

  Och åklagaren lär inte yrka på utvisning den här gången heller.

  Liked by 3 people

  • Nils Dacke

   Nej, enligt Löfven så är det ju baaaarn och dessa är ju våra pensionsräddare.

   Gilla

   • Norbert H

    Om de så skulle vara pensionsräddare så föredrar jag att stå på arbetet till min sista dag i livet än att förväntas stå i något slags tacksamhetsskuld till dessa.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: