Utlänningslagen borde skrivas om


Skälen till att söka asyl är minst lika många som fingrarna på dina bägge händer.

Många skäl är minst sagt diffusa och om dessa skriver den förre moderata riksdagsledamoten Helena Riviére.

”Det är hederligare mot världens fattiga och förtryckta att ta bort lockropet om en chans till ett bättre liv för det är vanligen de som får avslag på sin asylansökan”

Även om det tog lång tid, tvingas nu även politiker och journalister erkänna att en majoritet av de som söker sig till Sverige och övriga Europa saknar asylskäl. Fattigdom, arbetslöshet, ensamhet, kön och värnplikt är bara några skäl som anges när människor från utomeuropeiska länder kliver över tröskeln hon Migrationsverket.

Löftet från regeringen och förhoppningarna om en kraftigt minskad asylinvandring har slagits i kras. ”Fort Europa” har man kraxat från det håll där man önskar en lika stor invandring som under kaosåret 2015. Stängda gränser längs Balkanrutten, genom Europa och skärpta regler i bl.a. Sverige har inte hjälpt. Som Riviére skriver, är Sverige fortfarande ett populärt land att söka asyl i. 2017 tog vi emot fyra gånger så många asylsökande som övriga Norden tillsammans och antalet beviljade uppehållstillstånd uppgick till hela 135 459 stycken. Kommande år ser knappast bättre ut och det svenska samhället ställs inför allt större problem.

Idag är det via flyg som de flesta tar sig till Sverige och dessa utgör 95 procent av alla asylsökande under 2017, enligt gränspolisen. FN:s flyktingkonvention säger att ingen får skickas tillbaks till ett land där man riskerar en omild behandling. Riviére tar upp en paragraf i utlänningslagen som säger att flyktingar kan åberopa skydd av en rad olika faktorer och den numera lagstadgade paragrafen skiljer oss från övriga Europa.

Det är just den paragrafen som Helena Riviére vill ta bort. Den är idag så diffus att den urholkats och via mobiler sprids information om hur man går till väga och exakt vad man ska uppge för att lättast få asyl i Sverige. Hon pekar också på att man tidigare strukit paragrafer ur utlänningslagen och att det har gjorts med nästan omedelbar verkan.

Jag tycker ni ska läsa hennes artikel. Inte minst för att ni ska inse att det faktiskt finns moderater som menar allvar och som inte bara är ute efter att värva röster till årets val. Fler moderater av Helena Riviéres kaliber och t.o.m. jag skulle kunna tänkas återvända, men detta omöjliggörs av en viss herre vid namn Fredrik som inte bara försökte, utan som också såg till att en redan generös och kravlös migrationspolitik gjordes än mer eftertraktad av individer från Mellanöstern och Afrika. Dagens moderater litar jag överhuvudtaget inte på och detta åskådliggörs av att en ledande moderat från Piteå nu valt att gå över till SD med orden…

”Moderaterna har sedan migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet 2011 i praktiken varit för fri invandring på skattebetalarnas bekostnad…”

Dagens moderatledning är säkert inte för samma fria invandring som Reinfeldts partiledning, men vill ändå enligt utsago gå tillbaka till samma volymer som innan 2015. Kristersson har en del att bevisa innan en röst på M ens är att tänka på.

SvD

Utlänningslagen kan ni ta del av här och Riviéres artikel grundar sig på 4 kapitlet 1 §

Tidigare om Helena Riviére på Petterssons


8 responses to “Utlänningslagen borde skrivas om

 • Jhonsson

  Politiker har mycket svårare att ta till sig verkligheten än folk i all, allmänhet. För den del av dem, som t ex Reinfeld, verkar det vara helt omöjligt. Kristersson har under sin tid som ordförande i MUF uttalat sig varmt för ett gränslöst Sverige, dit folk från jordens alla hörn skulle vara välkomna att dela den svenska välfärden med oss. Naturligtvis utan att bidraga till den med ett enda öre.
  Mannen är inget annat än en stor fjant o hycklare.
  Jag lämnade moderaterna för tolv år sedan. Tack och lov, aldrig mer en röst på M. De inledde förstörelsen av Sverige!

  Gilla

  • Anne-Marie G Wouda

   M tillhör ju 7 klövern och en politiker i det partiet som uttrycker sig väl gör inget bra M parti. Kristersson har ju deklarerat att han hellre låter Sverige gå i Sank än samarbeta med SD så då har han ju i och med det erkänt att även M har samma agenda som S , jobbar enligt Barcelona avtalet . Så det är bara valfläsk för hela slanten.

   Gilla

 • Joy

  Jag funderar på att åka till Sydamerika och bo bland indianerna där, bli försörjd av dem och tvinga dem att installera bredband så jag kan chatta med vem jag vill, se alla tvserier jag vill. Jag ska ha allt jag vill annars slår jag sönder deras hyddor. Jag ska ha!!

  Men nej just det, jag är en vit kvinna, jag har inga rättigheter alls i dessa länder. Det är bara folk från menaländerna som får komma till väst och där få bete sig hur de vill, det är synd om dem nämligen.

  Gilla

  • Joy

   Knappt några länder finns kvar för oss kvinnor. Rättssäkerhet har vi knappt haft, värre är det numera.

   Gilla

 • ossie

  Det kan räcka att sänka bidragen drastiskt och inför hårda krav på dem som vill bo här.

  Gilla

  • Bosse

   Gör som Portugal.Dom hade lovat EU att ta 3000 immigrnter. 50 st kom men nu har dom gått över gränsen till Spanien.I Portugal får dom tak över huvud men inga pengar.Och då blir det inte intressant. Man tar sig inte genom 10 st länder i Europa för att komma till detta köldhål om det inte fanns en stor anledning.Portugal har 20 grader varmt på vintern och sol men inga bidrag.Då blir det inte intressant.
   Man flyr nämligen inga krig utan man söker bidrag.

   Gilla

 • Realist

  Ännu en som vill hjälpa ”grisbönderna” !!!
  Men om man vill lyssna på några ”kloka” ord lyssna på dessa

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bilan-osman-kvinnor-kommer-inte-att-ta-av-sig-slojan-for-att-ett-foretag-kraver-det

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: