SAS klädregler om slöja var inte diskriminering


ISLAM. Det var inte diskriminering när flygbolaget SAS inte gav jobb till Aye Alhassani. Det anser Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT Nyheter Stockholm.

Aye Alhassani utan slöja när hon inte söker jobb och blir kränkt. 

Det var förra våren som Alhassani under sin sista intervju för ett jobb vid incheckningen fick frågan om hon kunde tänka sig att ta av sig slöjan.

SAS har i sitt svar till DO skrivit att deras klädregler bara gäller personal som har kundkontakt, vilket är i linje med EU-domstolens syn.

Enligt DO strider SAS uniformspolicy inte mot diskrimineringslagen.

-Pettersson blir lite småglad och undrar om de har bytt folk hos DO? Det är tredje gången på kort tid som mussarna får backa från sina religiösa idiotkrav. Det var en tandläkare som vill ha täckta armar trots hygienkrav på bara armar, det var två bröder som ville arbeta kvar på en skola trots islamistiska åsikter och nu detta. Tack DO säger en stolt islamofob.

För övrigt kan ju knappast ett flygbolag få bättre reklam än hotas med bojkott av muslimer.

Vi har skrivit en hel del om Aye Alhassani och den så kallade diskrimineringen av damen som en kort tid innan hon sökte jobb på SAS i slöja gick omkring halvnaken…

 


14 responses to “SAS klädregler om slöja var inte diskriminering

 • Ledarskribent vill att SAS-personal får bära hijab | Petterssons gör skillnad!

  […] ISLAM. För några dagar sedan fick SAS rätt när de nekade en muslimsk kvinna att bära hijab till uniformen. Det gillar inte Alex Voronov, och det är mycket som Alex inte gillar, men han gillar muslimer och invandrare trots att han bor i Eskilstuna.  […]

  Gilla

 • Jack

  Jag skulle vilja att alla muslimer bojkottar alla flygbolag jag flyger med. Ingen skulle vara lyckligare än vi Svenska flygresenärer.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ett tips till alla nyanlände, som tycker sig kränkta av allt som finns i Sverige::Åk hem till den plats ni ursprungligen kom ifrån och stanna där.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  I Sverige regleras detta i kollektivavtal, facket har ett finger med i spelet men slutligen bestämmer arbetsgivaren hur uniformen skall se ut! Arbetsgivaren har rätt att kontrollera att man bär uniformen enligt de krav de har, om man bryter mot kraven får arbetstagaren en muntlig varning, alternativt en skriftlig erinran, fortsätter arbetstagaren att bryta mot uniformsreglerna blir hen uppsagd och får lämna arbetsplatsen. HIJAB och liknande vill ingen vettig arbetsgivare se på sin personal och som kund vill man inte heller se detta! Tyvärr tvingar sig dessa på och sätter press på arbetsgivarna och kräver ex böne-lokal där de kan vända arslet mot Mecka 5 ggr per. Det är dags att sätta ner bägge fötterna hårt och bestämt mot muslimerna annars kommer de att ta över våra stadsdelar och bostadsområden!!! Det är bättre de reser till något muslimskt land där de hör hemma och kan plåga varandra!

  Gilla

  • Kurt Kodstedt

   OM dessa får pissa ut sina revir och bygga moskeer i varje förort i Stockholm så kommer de att bli den plåga inte bara för SAS och andra arbetsgivare utan de blir DOMINERANDE för omgivningen där deras moske står – OFTAST CENTRALT PLACERAD…..Ska vi tillåta att det sker i Stockholm och på andra orter ?? VART SKALL VI FLY???

   Gilla

 • Nallen

  OAVSETT VILKEN TRO ELLER RELIGION MAN HAR SÅ SKA MAN GÖRA DETTA PRIVAT PÅ SIN EGEN FRITID. OCH DET FÅR INTE PÅVERKAR ÖVRIGA DELEN AV SAMHÄLLET, FÖR OM MAN GÖR DETTA ÄNDÅ SÅ VISAR DET ATT MAN HAR INGEN RESPEKT FÖR ANDRA TROENDE OCH RELIGIONER I DET SVENSKA SAMHÄLLET.

  Gilla

 • Gus

  Till resande Svenskar, undvik så mycket ni kan flygbolaget Emirates !

  Gilla

 • Hönsmamman

  Gilla

 • Billy Boy

  Bra beslut av DO.

  Såna besked kan göra att det börjar klia ordentligt i de hämndlystna muhammedanernas bomb-tillverkar-fingrar och händer.

  SAS och säkerhetstjänsterna måste nu skärpa kontrollerna ordentligt för att hindra eventuella attentats-män eller kvinnor från att utföra något / några terrorattentat.

  Gilla

 • assad

  Bra, då kan SAS slippa anställa turbanspecialister även i framtiden.
  Nej tack, vi vill inte ha turbaner (eller dylikt) här.
  Ett bra sätt att komma runt problematiken. Istället för att hänvisa till bubbens underlägsenhet kan de skylla på utstyrseln.

  Vi får hoppas att SAS lärt sig att inte ha med bubbar att göra mer i framtiden.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Detta beslut torde få till följd ett ändlöst snyftande och snorande inom det koranförslavade kverulantlägret!
  Gott så, mina vänner.
  Andreas 😃👍

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: