Gamla nyheter blir nya nyheter i SN

MEDIA. Den Eskilstunastyrda lokala nyhetsförmedlaren Södermanlands Nyheter, SN, verkar ha bekymmer med sitt uppdrag – lokal NYHETSFÖRMEDLING.

På SN:s förstasida onsdagen den 3 januari 2018 kan den nyhetstörstande allmänheten ta del av rubriken ”Knarkfabrik sprängd i Nyköping”.

Vid närmare läsning av artikeln framgår att polisen tillslag mot den så kallade ”knarkfabriken” gjordes i slutet av augusti 2017, alltså för ett halvår sedan!

Men först nu blir det till en nyhet i lokaltidningen SN. Det visar att SN är en trogen anhängare av devisen: Bättre sent än aldrig.

Den lokala nyhetsförmedlaren SN tycks dessutom ha svårt med lokalkännedomen, den ”knarkfabrik” i Nyköping det talas om i rubriken visar sig i själva verket vara en industrilokal i samhället Sjösa, en knapp mil utanför residensstadens hank och stör.

SN:s styrka är den lokala journalistiken, hävdas från redaktionens medarbetare. Det är svårt att tro när tidningen publicerar ”nyheter” ett halvår efter att nyheten inträffat och uppenbart anser att Nyköping är att jämställa med det lilla samhället Sjösa.

-Pettersson noterar att det i varje fall är en riktig nyhet i ärendet, fast det nämner inte lokaltidningen. De åtalade vid målet B 2469-17 i Nyköpings tingsrätt är svenskar, nåja i varje fall den ena.

Som kuriosa kan nämnas att på Sjösa Industriområde där knarkfabriken låg hyr även Nyköpingspolisen en lokal…

Bilder från polisens förundersökning.

 

2 thoughts on “Gamla nyheter blir nya nyheter i SN

Kommentera