Gamla nyheter blir nya nyheter i SN


MEDIA. Den Eskilstunastyrda lokala nyhetsförmedlaren Södermanlands Nyheter, SN, verkar ha bekymmer med sitt uppdrag – lokal NYHETSFÖRMEDLING.

På SN:s förstasida onsdagen den 3 januari 2018 kan den nyhetstörstande allmänheten ta del av rubriken ”Knarkfabrik sprängd i Nyköping”.

Vid närmare läsning av artikeln framgår att polisen tillslag mot den så kallade ”knarkfabriken” gjordes i slutet av augusti 2017, alltså för ett halvår sedan!

Men först nu blir det till en nyhet i lokaltidningen SN. Det visar att SN är en trogen anhängare av devisen: Bättre sent än aldrig.

Den lokala nyhetsförmedlaren SN tycks dessutom ha svårt med lokalkännedomen, den ”knarkfabrik” i Nyköping det talas om i rubriken visar sig i själva verket vara en industrilokal i samhället Sjösa, en knapp mil utanför residensstadens hank och stör.

SN:s styrka är den lokala journalistiken, hävdas från redaktionens medarbetare. Det är svårt att tro när tidningen publicerar ”nyheter” ett halvår efter att nyheten inträffat och uppenbart anser att Nyköping är att jämställa med det lilla samhället Sjösa.

-Pettersson noterar att det i varje fall är en riktig nyhet i ärendet, fast det nämner inte lokaltidningen. De åtalade vid målet B 2469-17 i Nyköpings tingsrätt är svenskar, nåja i varje fall den ena.

Som kuriosa kan nämnas att på Sjösa Industriområde där knarkfabriken låg hyr även Nyköpingspolisen en lokal…

Bilder från polisens förundersökning.

 


2 responses to “Gamla nyheter blir nya nyheter i SN

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: