Nationalistledare döms för hets mot folkgrupp, när pk-skribenter inte ens åtalas för samma sak

INRIKES. Simon Lindberg, ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, döms för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en nazisthälsning under en demonstration i Stockholm 2016, rapporterar Expressen. Han döms till villkorlig dom och dagsböter.

Det var i samband med Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstration på Mynttorget i november 2016 som Lindberg ropade ”hell seger” och samtidigt höjde sin högra arm upp i luften. Själv har han nekat till brott, men Stockholms tingsrätt går på åklagarens linje om att det var en gest med tydlig koppling till Nazityskland och ”deras idéer om rashat och rasöverlägsenhet”.

Simon Lindberg nekade till brott och menade att den höjda handen är ett kraftuttryck med äldre anor än nazismen, och som använts av flera grupper, däribland kommunister och Svarta pantrarna i USA.

-Pettersson tycker det är en märklig dom. På bilden nedan ses Oscar Schau, med ett förflutet i Liberala ungdomsförbundet, skribent på Sydsvenskan, Skånska Dagbladet, Expo, Inte rasist men idiot, med mera göra nazisthälsning. Då blev det inga rubriker i Expressen, ännu mindre någon dom i tingsrätten.

Undrar vad det beror på…

En PK-skribent gör Hitlerhäsning. När den ”goda” sidan hyllar Hitler är det ett skämt – när Sverigedemokrater, nationalister och andra gör detsamma får de löpa gatlopp, döms i tingsrätten och får avgå…

26 thoughts on “Nationalistledare döms för hets mot folkgrupp, när pk-skribenter inte ens åtalas för samma sak

  1. Så Simon Lindberg blir dömd för att ha höjt armen men fem as som begått en grov våldtäkt bli friade.
    Sådan är rättvisan i Svea rike tydligen.
    Nu säger väl vissa att man kan inte göra en sådan jämförelse, men då undrar jag varför inte?

  2. Bra att inte kopiera skit och slaskpressens rubriker. Nationalistledare är en riktig benämning. F ö så kan ju den som ev. har ryckningar i armen bli åtalad. Domen är till 100% politisk liknar DDR eller liknande kommandostater.

  3. Det handlar inte om knuten näve eller öppen hand,
    det handlar om något helt annat, POLITIK.
    Det är en politisk dom.

  4. Att höja handen är ett brott, men att våldta det är inget brott!!

    Svensk polis, åklagare, nämndemän och domare är ett skämt och bör också behandlas så!

    • Tingsrätten frikände somalier för mordförsök, killen hade slagit en yxa i skallen på sin gravida fru, men använt baksidan på yxan, därmed blev domen 2.5 år samt 10 års utvisning för misshandel, avskaffa tingsrätten nu.

  5. Vem gör inte denna hälsning när han har gjort mål nån gång,Jo Zlatan! Bura in honom för hets mot folkgrupp.

  6. Stopp Stopp Stanna. Det var med ”knuten” näve han vart dömd. Så nu måste det komma in tusentals polisanmälningar, för hur många har inte stått med knuten näve?

  7. Den korrekta benämningen är ’romersk hälsning’, en över tvåtusen år gammal tradition, oavsett vad den obildade vänstern tycker. Jag ser en ’klassisk’ honnör som lika provocerande, då det även där är icke rumsren politik som grund … (Militarism = politisk osämja via ombud. För fega att göra det själva.)

    • Jajamen, och dom Svenska Nazisterna på -30 och -40 talet kallade det för ”Storsvensk Hälsning”.

      Så inget nytt under solen, skulle Julius Cesar plötsligt återuppstå, skulle han omedelbart bli inburad.

  8. Jag polisanmäler härmed Oscar Schau – förutsättningen är att någon polis läser detta, då beordrar jag den personen att ta upp en anmälan mot Oscar Schau för hets mot folkgrupp….
    Kanske kan någon villig ta med bilden och stövla in på en polisstation och anmäla, de borde vara skyldiga att ta upp det, förhoppningsvis får herr Schau ett rejält straff.

  9. Att någon, dessutom bara för att han är den han är, kan dömas i ”sverige” för att ha lyft en hand och sagt något är så infernaliskt sjukt, otidsenligt och diktatoriskt att det inte finns ord. Helt stick i stäv med yttrandefriheten.
    Som jag sade en gång tidigare; nu är det endast straffens längd som skiljer ”sverige” från de andra av världens diktaturer.

  10. Hög tid att avskaffa HMF och införa total yttrandefrihet. De få men högljudda nationalsocialisterna skulle bli ännu mer marginaliserade om folk hörde dem. Vänsterretorik av detta slag gick ur modet 1945 och är ännu mer inaktuellt idag.

    • Jag håller med ”Argus” I USA finns inte denna lag och det händer inget extremt där genom att dom får säga vad dom vill.

  11. Jag känner inte till Simon Lindberg men han får mitt medhåll. Jag rekommenderar att han gå hem och gör samma hälsning, dvs. kraftuttrycket med äldre anor än nazismen 1000 gånger i sitt eget hem.

    Jag kör några rundor själv, som protest mot hur Simon behandlats.

    Rasöverlägsenhet? Vänligen se Petterssons blogg för en egen bedömning om företeelsen existerar eller inte.

    ”hell seger” tolkar jag som något en person skulle kunna säga som tror på sin politik.

    ”hell seger” låter bra trycker jag.

    ”hell kaffe” för mig nu!

    • Vad betyder ”hell” på svenska språket ???
      Var det ett försök att efterapa NSDAP´s uttryck lyder detta ”Heil”,
      och kan översättas till svenska med orden, ”god hälsa” !

Kommentera