Stäng

Saudiarabien dubblerar priset på bensin och inför moms

UTRIKES. Förutom att för första gången införa moms höjer Saudiarabien från och med i dag bensinpriserna till i princip det dubbla. 

Den 91-oktaniga bensinen höjs från 0,75 till 1,37 riyal (från motsvarande 1,64 till 2,99 kronor) per liter, medan den 95-oktaniga höjs från 0,90 till 2,04 riyal.

Bensinpriserna är dock fortfarande bland de lägsta i världen. Enligt 2018 års budget kommer kungadömet långsamt att fasa ut subventioner av energiprodukter, skriver CNBC.

Saudiarabien och Förenade arabemiraten passar också på att införa moms. De två länderna är de första bland Gulfstaterna att introducera den här sortens skatter.

Införandet av moms är den senaste i en serie åtgärder som oljeproducenterna har infört under de senaste två åren för att öka intäkterna, då fallande världsmarknadspriser på olja har lett till sämre finanser.

-Pettersson undrar om ni minns när Socialdemokraterna införde oms som det hette då, på några procent. Den skatten skulle då vara tillfällig, idag heter den moms och är på 25 procent, om den fortfarande efter över 50 år är tillfällig får ni fråga finansministern om…läs gärna om skatteträsket…

11 reaktioner på “Saudiarabien dubblerar priset på bensin och inför moms

 1. Invandringen måste betalas först av allt. Då får man inte ställa grupp mot grupp. Drivmedel kan beskattas med hänvisning till miljön. De som beslutat hoppas vi konsumerar lika mycket som före skattehöjningen.

  1. Glöm inte att idag är första dagen som bränselskatten ökade med

   +30 öre per liter
   +21 öre per liter

   VILKEN FIN NYÅRS PRESENT AV ROSENBAD VI ALLA BILÄGARE FICK !!!

   Hårdast drabbas Norrland som vanligt där inga andra fortskaffningsmedel som t.ex. tunnelbana och fungerande busslinjer finns !!!!

   1. Och vad används dessa nya skattemiljoner till?

    Bättre sjukvård?

    Bättre skola?

    Fixa infrastrukturen?

    Höja pensionen över fattigdomsnivån?

    Tror själv att dom går oavkortat till att ta in ytterligare några hundratusen invandrare…

   2. Orvar,

    Importerna kommer först i andra hand. Girigbukarna i riksdag och regering skall fylla sina fickor först …

   3. Värre än så, då ’eliten’ lovade att höjningen skall vara procentuell fortsättningsvis och inte enbart i ören. Ökningarna blir m.a.o. större och större …

    Baktanken är att alla får ta cykeln i stället. Fungerar finfint! Politikerna visar vägen …

    … eller inte …

   4. Pettersson,

    Om alla är politiker är eniga innan beslut behövs ingen debatt. På samma sätt som när riksdagen klubbade igenom en gång i tiden, att Rasbiologiska Institutet skulle bildas. Ingen debatt och inga protester.

   5. ”Hårdast drabbas Norrland”

    Drabbas och drabbas! I Norrland röstar varannan på S, så bara håll till godo!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: