Saudiarabien dubblerar priset på bensin och inför moms


UTRIKES. Förutom att för första gången införa moms höjer Saudiarabien från och med i dag bensinpriserna till i princip det dubbla. 

Den 91-oktaniga bensinen höjs från 0,75 till 1,37 riyal (från motsvarande 1,64 till 2,99 kronor) per liter, medan den 95-oktaniga höjs från 0,90 till 2,04 riyal.

Bensinpriserna är dock fortfarande bland de lägsta i världen. Enligt 2018 års budget kommer kungadömet långsamt att fasa ut subventioner av energiprodukter, skriver CNBC.

Saudiarabien och Förenade arabemiraten passar också på att införa moms. De två länderna är de första bland Gulfstaterna att introducera den här sortens skatter.

Införandet av moms är den senaste i en serie åtgärder som oljeproducenterna har infört under de senaste två åren för att öka intäkterna, då fallande världsmarknadspriser på olja har lett till sämre finanser.

-Pettersson undrar om ni minns när Socialdemokraterna införde oms som det hette då, på några procent. Den skatten skulle då vara tillfällig, idag heter den moms och är på 25 procent, om den fortfarande efter över 50 år är tillfällig får ni fråga finansministern om…läs gärna om skatteträsket…


11 responses to “Saudiarabien dubblerar priset på bensin och inför moms

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: